About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jhn
jhn
7 jaren geleden

ineens zit er weer een positieve trend in de fondsen.
start van een langer herstel?

Jhn
Jhn
7 jaren geleden

Is hier een effect op de spaarrekening en termijnrekening te verwachten, als dit zo verder gaat?

Jhn
Jhn
7 jaren geleden

Mijn aanpak is de volgende, spaarrekening echt op het minimum. Getrouwheidsrekening met wat meer. En al de rest beleggen in alle mogelijke soorten van beleggingen. In sommige zit ik vast voor korte termijn in sommige wat langer. Andere zoals fondsen en aandelen, heb ik geen schrik, ik kan die morgen 1 per 1 verkopen, mocht dat nodig zijn.

Persoonlijk vind ik, wie nu durft/kan te beleggen bij dit klimaat, zal er over zoveel jaar geen spijt van hebben.
De beurs indexen schieten door het dak tegenwoordig. Fondsen doen het goed.

Als beginner maak ik winst op mijn port. en het gaat slecht. Wat moet dat geven als het ineens goed gaat?

Danzij initiatieven zoals Mijn Kapitaal en de bloggemeenschap slagen we er in om beter te doen, dan wat er in de kranten staat. Nog eens bedankt voor de goede tips, analyses, voorbeeld ports., … ik word er echt wijzer van en hopelijk niet armer 😉

jhn
jhn
7 jaren geleden

100% gelijk en dat probeer ik ook te doen, dankzij (jullie) goede tips.
zonder in detail te gaan, per fonds beleg ik (zeer) kleine bedragen en bouw op, als er eens eentje int rood gaat is dat geen ramp.
ik kan ook vrij makkelijk met verlies verkopen, dat is niet zo een groot probleem, heb ik ondervonden.
met winst verkopen is op dit moment moeilijker, ik beleg in fondsen die niet zo volatiel zijn dus die groeien gestaag. Eerlijk gezegd zal dit met der tijd ook komen, ervaring/kennis/geluk zal dat leren.

Oom Wanja
7 jaren geleden
Antwoord aan  Jhn

Waarom zou je met winst verkopen – en welke indicatie volg je daarbij, een vooraf bepaalde procentuele stijging? Mij lijkt dat meer iets voor aandelen, of wanneer de stoploss van Al Fonds na een bepaalde stijging stagneert of een neerwaartse trend vertoont.

Oom Wanja
7 jaren geleden

In jullie MK Kernfonds hanteren jullie een drietal fondsen als stabiele sokkel, Carmignac Patrimoine, Ethna Aktiv E en Blackrock Global, ik dacht verdeeld 20/20/10%. Is dat een portefeuillebenadering naast een strategie 20 x 5% of iets in die lijn?

Science
Science
7 jaren geleden

De hommel kan wel degelijk vliegen zonder problemen, meer info hier: http://www.straightdope.com/columns/read/1076/is-it-aerodynamically-impossible-for-bumblebees-to-fly

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

13
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x