About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

15
Reageer op dit artikel

avatar
8 Comment threads
7 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
RobokatAnnDidierAl FondsLoup Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ann
Gast
Ann

In het voorjaar zag het Flexerfonds LowVol het daglicht, en een paar weken later werd het toenmalige Flexerfonds afgeschaft en kwam de LowVol in de plaats. Ik had beiden net aangemaakt in Morningstar om ze te volgen, voor het moment dat ik geld ter beschikking zou hebben (en nu in uitbreiding, rekening houdend met Gogi). Beiden heb ik in Morningstar fictief laten starten op 17/4 (het hoogtepunt, zo bleek achteraf), en beiden voor 5.000 euro (gelijkmatig verdeeld). Het resultaat is toch enigszins verrassend : voormalige Flexer : -8,36% – Flexer (LowVol) : -9,32%. Bij de eerste zit het verlies per… Lees verder »

Didier
Gast
Didier

Ik ben zelf net begonnen met fondsen en ben met kleine bedragen ingestapt, met de bedoeling om verder gespreid meer te beleggen. Ben voorlopig alleen in de mixerfondsen ingestapt en natuurlijk net op een “slecht” moment. Maar ik had ondertussen wel al heel veel gelezen over beleggen en fondsen en heb jullie ZEER wijze raad opgevolgd om gespreid in te stappen, net daarom dat dit “mindere” moment helemaal niet deert. Ik wilde alleen even benadrukken dat jullie gewoon echt enorm pech hebben om die (overigens uitstekende voorstellen) op een erg slecht moment te introduceren.

Didier
Gast
Didier

Ik vind jullie research uitstekend en volg dan ook deze site dagelijks op 🙂
Alleen misschien toch even een klein kanttekening. Jullie voorstel voor de (oude) flexer en nu het (nieuwe) flexerfonds konden eigenlijk niet slechter vallen. Jullie hebben de ongelofelijke pech dat die net op een (kleine) correctie van de beurs vallen en dat daarom de mensen die intekenen (intekenden) al direct op een verlies komen te staan. Zegt natuurlijk niets over de toekomst. Alleen de pech die jullie hebben bij jullie nieuw voorstel 🙂

Loup
Gast
Loup

Er is door uw team heel wat onderzoek gestoken in het vinden van fondsen die thuishoren in de Flexer vermoedelijk ook naar het Belgische Aphilion Q2 Equities Acc fonds BE0058285850. Waarom kan dit fonds geen degelijk bijkomend alternatief zijn, aan welke criteria voldoet het niet?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Een voorbeeld: Als we kijken naar het aantal positieve periodes van 5 jaar dan halen we voor Aphilion net geen 80%. Dat wil gewoon zeggen dat één op 5 beleggers geen rendement gaat halen.
Voor 3-jarige periodes is dat amper 70%.
Mijn screeningsysteem is keihard en toont aan wat mijn collega ook al schreef: de volatiliteit is een probleem.

Phil2
Gast
Phil2

Dank voor de pogingen om het fondsenbeheer, en in verlenging hiervan het vermogensbeheer proberen te dynamiseren ! Dit neemt zeker het belang van het Mixerfonds niet weg, ik zie het als complementaire verhalen. Graag 2 bedenkingen : 1) Persoonlijk vind ik het jammer dat de zoektocht voor de dynamische variant van het Flexerfonds wordt stop gezet. Om het dynamische luik van het geheel in te vullen, zou het dan inderdaad niet aangewezen zijn te denken aan de uitbouw van een “trackerportefeuille” ? Idealiter zou dit moeten gepaard gaan met een methode om aan- en verkopen proberen zo goed als mogelijk… Lees verder »

HKDS
Lid

ad 1)
We zijn aan ’t broeden op een dynamische variant van het Flexerfonds, die tevens de honger van de trackerliefhebbers zou moeten stillen.
Om te vermijden dat mensen roekeloos zouden instappen nu de sterren daarvoor verkeerd staan, gunnen we onszelf nog wat broedtijd.
Instappen kan met buikgevoel of met een methode. Of met een glazen bol.

ambertreeleaves
Gast

een interessant evolutie. Ik kijk vooral uit naar de vergelijking met de mixer en een tracker combinatie (maar dan wel eentje met obligaties omdat de flexer/mixer ook obligaties kunnen hebben).
Ik ben ook benieuwd naar wat HKDS van plan is…

Komt er ook een flexer vergelijking die elke maand belegt. owv de volatiliteit verwacht ik dat de kracht daar zit, eerder dan kopen en houden zoals de mixer.

CP1234
Gast
CP1234

Gaan jullie het “flexerfonds” dan ook toevoegen bij de Mijn Kapitaal portefeuilles, maakt het zoeken makkelijker.

Ik kijk alvast uit naar het nieuwe ideetje van HKDS.

Doe zo voort !

costaadeje
Gast
costaadeje

Interessant artikel. Kijk al uit naar de vergelijkingen. Zo kan ik me een beter beeld vormen tussen de mixer en flexer en vanaf wanneer het interessant kan zijn om in de flexer te gaan beleggen…

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be