About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

23
Reageer op dit artikel

avatar
9 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Robokat (Carl De Ridder)RaoulAnnKevinRobokat Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Raoul
Gast
Raoul

In de fixer zitten twee USD fondsen. Ik ben daar zo geen voorstander van. Is het doenbaar een fix-portefeuille te verwezenlijken met enkel EUR fondsen?

Kevin
Gast
Kevin

Ik denk toch vaak aan de Fixer, vooral omdat het op latere leeftijd toch wel handig/leuk is als je bovenop het wettelijk pensioen nog een extraatje hebt om rond te komen.

Is het een idee om in de Franky-Matic bv. de veiligheidsmarge (0,90 voor de mixer) aan te passen? Ik denk dan bv. aan 0,50 of zelfs 0,25. Een fonds moet al een serieuze uitschuiver maken om dan een ‘SPREAD’ te krijgen. Misschien is het dan wel interessant om deelbewijzen aan te kopen?

Ann
Gast
Ann

Dat gaat technisch ook niet. Als je 1 rij aanpast, worden alle rijen op dezelfde manier aangepast. Dit komt doordat er met een table gewerkt is.

Philip
Gast
Philip

Kan ik uit dit artikel afleiden dat met de huidige fiscaliteit we netto beter af zijn met te investeren in mixer of flexerfondsen ? We kunnen als we geld nodig hebben ,bv als gepensioneerde , maandelijks een gedeelte ervan verkopen.

Kevin
Gast
Kevin

Is het dan interessant om telkens in ‘correctieperiodes’ per fonds te gaan kijken welke fondens in het voortschrijdend rendement onder -4% duiken. Ik heb alle fondsen er bij genomen en bij sommigen komt dit voor. Maak ik een misser door bij -4% (voortschrijdend rendement) 100 euro per fonds te gaan investeren? Want een gemiddeld rendement wil zeggen dat het altijd naar zijn gemiddelde zal streven en dat is in dit geval 0% en dus winst voor mij. Door dit telkens op die manier te doen (misschien komt die kans maar 1 of 2 keer per jaar) bouw je op termijn… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Het probleem is dat je, zolang je geen dividenden nodig hebt, moet gaan voor kapitalisatie. Zoveel mogelijk kapitaal bij mekaar verzamelen. Op moment van de pensionering dien je dan om te schakelen naar rentenieren… Dat heeft geen zin om dat met 1.000 euro per keer te doen: dan krijg je zo’n 3 euro per maand uitbetaald. Misschien is 100.000 euro nog aan de magere kant want x 100 = 300 euro per maand. Ter info voor diegenen die nog niet met pensioen zijn: een pensioen van een werknemer bedraagt ongeveer 1400 à 1500 euro netto per maand per persoon. Een… Lees verder »

Robert
Gast
Robert

En hoe zit het met de belastingaangiftes ??
Helpen die fondsen ons daarmee ?
En 30% roerende voorheffing op dividenden is ook niet mis.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Wij geven daar assistentie bij op het moment van de aangiftes.
Zo zijn we zeker dat het nog correct is of dat je het ondertussen toch weer vergeten bent.

Kevin
Gast
Kevin

Ik blijf ergens toch wel schrik hebben. Vooral schrik dat de onderliggende waarde (de koers van de fondsen) zou dalen. In dat geval ben je niets met je dividend, want als je initiële inleg verdampt ben je meer kwijt. In tweede instantie de inflatie, als een persoon vandaag de dag die 101.000 euro investeert dan is dat anno 2017 een groot bedrag. Maar wat koop je daar nog mee in 2030? 2040? Daar de inflatie zullen we die 101.000 euro misschien aanschouwen als 50.000 euro? Ook hier weer stelt dividend NIETS voor. De kans om te verliezen op het einde… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik ken ondertussen een reeks mensen (met spaarcenten) die niet durfden beleggen. Ze kozen voor een veilige belegging. Eén gezin daarvan leeft ondertussen in een flatje (met de nadruk op -je) van het OCMW en de kinderen dienen elke maand fors bij te passen. Eén mevrouw wordt niet meer aanvaard door het OCMW omdat zij eerst met spaarcenten koos voor een privé seniorerie. Nu de spaarcenten er door zijn, zegt het OCMW no way. Zij is moeten verhuizen naar een privé-uitbating van lagere klasse. ELKE mens heeft twee risico’s: ofwel leef je tekort, ofwel leef je te lang. Er is… Lees verder »

Drupke
Gast
Drupke

Inderdaad, de babyboomers komen er aan en niet iedereen heeft een dik pensioen!
Bij Argenta vallen er niet veel “appeltjes voor de dorst” meer te rapen!…
Dus moeten we het zelf maar doen.
Dank u MK om ons hierbij te helpen met de Fixer.

fml
Gast
fml

@ Medirect: Ik zou hetgeen jan voorstelt bijzonder interessant vinden.

Jan
Gast
Jan

@Medirect:
Zijn er plannen om deze fixer ook op te nemen in jullie gamma van modelportefeuilles?

jo
Gast
jo

ik heb dezelfde vraag

Fred C.
Gast
Fred C.

Hetzelfde hier… Interesse om deze portefeuille aan te kopen !!

Kevin
Gast
Kevin

Mijn schrik bij dergelijke portefeuilles zit er vooral in dat de onderliggende waarden (en dus ook je oorspronkelijke inleg) zouden opbranden. Iedereen die hier 50.000 euro in steekt, hoopt minstens 50.000 euro terug te krijgen. Buiten het maandelijks dividend van 110 euro ben je al blij met 1,5% à 2% kapitaalaangroei per jaar. Ik zit vooral in de mixer en wacht al 2 jaar op het ideale moment om mijn eigen flexer te starten. Maar bij een serieuze crash of correctie zou ik wel durven wat geld in de fixer steken, al heeft dit voor mij geen prioriteit. Trouwens iedereen… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Misschien wel voor mensen die hun pensioentje dienen aan te vullen…

Kevin
Gast
Kevin

Dat het nutteloos is zal ik niet zeggen, want uiteraard biedt het iets. Maar ik zie vooral een meerwaarde bij mensen waarvan de woning afbetaald is en die nog een reservepotje hebben staan.

Iemand die met leningen zit, of ze zelfs nog moet aangaan zie ik hier niet snel instappen. Als die persoon dat doet dan denk ik dat het met de gedachte is van ‘Ik ben aan het rentenieren, weliswaar met een klein bedrag, maar het is rentenieren’.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be