About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

18
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Al Fonds (Marc Person)SamTheoHeleneHagi Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sam
Gast
Sam

Hey, iemand een idee wat er aan de hand is met de al dan niet fusie van het Threadneedle American Smaller Cies fonds uit deze selectie (GB00B0WGY707). Op de mij bekende fondstracking sites is dit fonds verdwenen. Volgens Threadneedle zelf zou dit overgedragen zijn naar een Lux fonds, maar bij Medirect kreeg ik deze update: “Laatste update: 30/11/2018 : Mogen uw aandacht vestigen op het feit dat deze is
geannuleerd daar het Lux Agenstschap niet in staat was om het beleggingsfonds te
registreren. Tevens hebben zij geen verdere plannen om dit fonds te fusioneren.”

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik heb in mijn database een fonds Columbia Threadneedle American Smaller cies met Isincode LU1864950719.
Ik kan echter niet meer achterhalen welke de initiële GB-isincode was en weet alzo niet of het over dezelfde variant gaat.

Als je er niet uitkomt: zij hebben een kantoor in Amsterdam waarvan je de gegevens en contactgegevens via het internet moet kunnen vinden. Daar een mailtje sturen.
Ik heb altijd binnen de 24 u een antwoord.

Theo
Gast
Theo

Marc,
die 0719 is de dollar variant.
die y 707 is de euro variant.
deze 2 bij Me.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Dank voor het antwoord, maar veel verder geraken we er niet mee.
Die 0719 heeft een LU-inschrijving en die Y707 is nog een oude GB-inschrijving. Van deze laatste zou er alzo nu ook een LU-inschrijving moeten zijn.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ondertussen heb ik de vraag zelf rechtstreeks gesteld aan C.T. in Amsterdam. Ik kom er op terug.

Wel is het zo dat bij die mergers niet allesvan een leien dakje loopt: er zijn verschillende partijen die zich dienen te aligneren (de broker, de afwikkelaar, toelating en erkenning FSMA en ik vergeet er waarschijnlijk nog). Ondertussen heeft de broker geen notering meer en krijg je daar soms een automatisch bericht dat kant noch wal raakt). Met wat geduld komt dat meestal wel in orde.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Columbia Threadneedle Amsterdam heeft me gemeld dat het fonds GB00B0WGY707 in Luxemburg het nr LU1864950479 heeft gekregen.

Theo
Gast
Theo

Dus we wachten op Me zeker.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik heb gezien dat het LU-fonds nog geen FSMA-erkenning heeft in BE. Ik meen dat je het ook nog niet bij M* kan terugvinden.
Dat ongemak ligt niet bij de brokers, maar bij de papierwinkel (of mallemolen als je wilt).
De brokers mogen geen fondsen zonder erkenning tonen…

Sam
Gast
Sam

Ok, bedankt. Het LU fonds kan ik al opvolgen via markets.ft.com; ik veronderstel dat de update van MD ivm geen verdere plannen voor fusie dan foutief is en dit gewoon nog een tijdje in beslag gaat nemen…

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Bij een andere broker heb ik voor een ander fonds zowat 3 weken op een nieuwe notering moeten wachten. Zelfde probleem: erkenning nog niet in orde in BE.

hagi
Gast
hagi

Hallo,
Herinner mij dat er in het verleden aan aantal artikel zijn verschenen waar de instapstrategie uit de doeken werd gedaan. Vermoed -20% vd index tov een jaar geleden, waardoor er een mooie instapoppurtiniteit onstond. Sowieso vind ik dit artikel niet direct terug. Is deze strategie nog actueel?

Ann
Gast
Ann

Bedoel je dit artikel ? : https://www.mijnkapitaal.be/beleggingen/beleggingsstrategie/wat-na-de-grote-crash/
Had het zelf nog maar pas teruggelezen 😉

Hagi
Gast
Hagi

Idd…Bedankt!

Helene
Gast
Helene

Bedankt voor deze fiche.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be