About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

20
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
CostaadejeRobokat (Carl De Ridder)GregAnnRoland Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Roland
Gast
Roland

Carmignac Investissement moet geschrapt worden uit de portefeuille: de doelstelling: 7% gemiddeld (zie screening 01/10/2018: 6%) wordt niet behaald. Het artikel dat hier staat: https://www.mijnkapitaal.be/fondsen/fonds-nieuws-carmignac-investissement/ (03/06/2015) is te rooskleurig voor dit fonds (: zie 6 maanden later). Dit fonds staat nu nog altijd -8% ten opzichte van 03/06/2015.

Tom
Gast
Tom

Beste, een vraag. Volgens de meest recente factsheet heeft Invesco Pan European High Income 33% high yield bonds in portfolio.

Stel dat we ooit een nieuwe bankencrisis krijgen (of een schuldencrisisis gezien het vele goedkope geld in het systeem), is het dan mogelijk dat een groot deel van zulke high yield bonds verloren gaan?

Alvast bedankt voor jullie feedback.

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Ik denk dat daar juist een voordeel zit bij de actief beheerde fondsen. Het beheersteam screent de ondernemingen waarvan ze obligaties koopt.
Een tracker verzamelt gewoon de obligaties die uitkomen: grote emissies komen er meer in dan kleine uitgavne en daar wordt niet gekeken naar terugbetalingsmogelijkheden.

Peter
Gast
Peter

De oude naam voor deze asset klasse was “Junk Bonds”, die misschien beter aangeeft dat dit hoog risico is; kwalitet minder dan BBB. Binnen de obligaties is dit een klasse die hard gecorreleerd is met de aandelen. Als de ene zakt zakt de andere. Gelukkig zijn er daarbuiten ook kwaliteitsobligaties: deze gaan in rating van AAA tot BBB. Als je kiest voor een actief fonds dan zal de fondsbeheerders kiezen in welke obligaties het fonds belegt, en ja inderdaad het kan zijn dat hij 33% in junkn bonds belegd. Als je in een obligatie indexfonds belegd dan kies je exact… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Deze morgen gaf ik aan dat men niet alleen naar het rendement dient te kijken, want het risico is onlosmakelijk ook van belang.
Hier doet men nu juist het tegenovergestelde: men gaat rangschikken op risico zonder het rendement te vermelden.

marenko
Gast
marenko

Tip: een goede smartphoneapp ” naar mijn bescheiden mening” heb ik gevonden in de google appstore om online de koersen te volgen is MSNgeldzaken. Je kan er al uw fonsen in onderbrengen en opvolgen alsook de opvolging van de markten. leuk als start in 2018

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be