About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

30
Reageer op dit artikel

avatar
12 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
RobokatKevinbvdvzwJhnBenny Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kevin
Gast
Kevin

Is het interessant om nu te starten met het Flexerfonds (in volle Europese crisis)? Of kan deze nog lager als de rente stijgt in 2016.

Benny
Gast
Benny

Misschien ook eens interessant om zo een lijst samen te stellen voor Azië.

bvdv
Gast
bvdv

Voor de geintereseerden: Bij MeDirect zal LU0114721508 Fidelity Funds – Global Consumer Industries Fund A-EUR binnenkort worden opgenomen in hun aanbod!

Jhn
Gast
Jhn

Dat is prima nieuws, spreken we hier over dagen of weken?

bvdvzw
Gast
bvdvzw

Ik veronderstel dagen…

Wita
Gast
Wita

Beste MK,

Betreffende het fonds DNCA Invest Evolutif.
In de mixer betreft het class B, in de flexer LV is sprake van class A.
Op Morningstar ben ik de 2 fondsen met elkaar gaan vergelijken,
maar vind niet echt de verschillen.
Kunnen jullie uitleggen waarom in de mixer gekozen wordt voor B
en in de flexer LV voor A?

Hartelijke dank,

Wita.

costaadeje
Gast
costaadeje

Dus op termijn zit je eigenlijk altijd beter met de flexer low vol dan met het mixerfonds? Kan je stellen dat je de mixer minimum 5 jaar moet houden, terwijl de flexer low vol 10 jaar?

Vowani
Gast

Het zou zeer nuttig zijn om te analyseren in welke mate deze 7 fondsen van het Low Vol fonds gecorreleerd zijn met elkaar. Wie weet investeren ze wel allemaal in ongeveer dezelfde “assets” (dezelfde regio’s, dezelfde sectoren, dezelfde bedrijven). Indien dat zo zou zijn, dan zijn er weinig redenen om 7 fondsen te kopen. Misschien moeten dan enkel de 2 of 3 “minst gecorreleerde” gekocht worden om dezelfde prestaties en risico te krijgen?

jempi
Gast
jempi

Fijn artikel!
Dit lees ik ook >> Deze portefeuille is enkel bedoeld voor de meer ervaren fondsbelegger die tegen een stootje kan en ooit al zijn portefeuille in het rood heeft zien duiken.

De Mixer momenteel geeft ook rood in de meerwaardes, dit is natuurlijk mijn geval en slaat niet op de andere beleggers die op een ander moment instapten hé!!!
First eagle – 3.63 %
Black rock – 2.23 %
Carmignac – 1.80 %
Franklin Global – 1.15 %

4 van mijn 11 Mixers iets positief.

evita
Gast

Jempi, ik ben,op een slecht moment, ingestapt in het Kernfonds. Dan weet je het wel hé ?
Nu bijna 2 jaar later sta ik op een winst van 19,24% !!

jules Ceasar
Gast
jules Ceasar

Tja het terugkijken in het verleden om de toekomst te kennen is op dit moment erg moeilijk gezien obligaties zo goed als buiten strijd zijn ? Kunnen w inspiratie vinden bij Japanse historiek ? Mag ik hierbij toch het geheel in een concrete vraag verwoorden ? Stel je stapte in op het (vorige) hoogtepunt in 2007 hoelang duurde het tot je weer winst krijgt met de flex tov de mix ? Op welk moment gaan die twee kruisen ? Wie wint er na 3 j /5j….met hoeveel % ? Kan je daar tov ook nog eens vgl met een meer… Lees verder »

bvdv
Gast
bvdv

Bedankt voor dit mooie artikel en waarschijnlijk de vele uren werk dat jullie hierin gestopt hebben!!

Ik zal de selectie zeker verder blijven opvolgen, maar zoals je zegt is dit misschien niet het beste moment om in te stappen… Maar zo krijgen we/jullie nog wat tijd om de selectie misschien nog wat te verfijnen 🙂

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Ik zoek eigenlijk nog altijd naar een goed fonds in goud en zilver. Ik heb dit fonds: http://www.morningstar.be/be/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=0P0000VHO0 gekocht in 2014 omdat het laag stond, en ik geloofde in een gedeeltelijke opleving van goud. Maar vind dit fonds eigenlijk veel te volatiel. Wat obligatiefondsen betreft geef ik jullie gelijk. Rendemensloos risico is dat momenteel. Het ziet er dus naar uit dat we buiten aandelen minder en minder mogelijkheden hebben. Daarom dat ik toch via Vastgoedbeveks ook wat spreid naar bakstenen (Cofinimmo en WDP). Misschien moeten jullie ook een paar vastgoedfondsen in de Flexer steken. Verder hou ik van iets wat… Lees verder »

Miquel
Gast
Miquel

Mooie samenstelling. Ga deze ook eens volgen. Lijkt mij alvast een goed plan om op dit moment niet meer met grote bedragen in te stappen. Beurzen hangen al een paar weken tegen een grens gaan en eerste tekenen van correctie zijn een feit.

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Natuurlijk moet je deze verder opvolgen.

Ik denk trouwens dat er weinig lezers zijn die 100% de Mixer volgen.
Persoonlijk heb ik het grootste deel van de mixerfondsen, maar ook nog een paar aandelen en een paar risicofondsen (Gold..).

Is het geen goed idee om op zoek te gaan naar echte anticyclische fondsen.
Zijn er geen fondsen die gestegen zijn in 2008-2009?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be