About the author

Related Articles

10
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MeDirectRobokatAl FondsPierreHerman Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Pierre
Gast
Pierre

MeDirect afficheert de Flexer modelportefeuille als 8 kapitalisatiefondsen. Als ik klik op de Fidelity Global Consumer Industries A blijkt dit een distributiefonds te zijn. MeDirect reageert niet op mijn vraag om verduidelijking.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Het fonds met Isincode LU0114721508 is inderdaad een distributiefonds (Inc) met jaarlijks dividend. Waarschijnlijk zal er ook wel een kapitalisatievariant bestaan maar die heb ik niet zo direct gevonden in de A-klasse.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Als we de factsheet bekijken is dat toch wel ongewoon:

Distributietype: Inkomsten
Uitkeringsfrequentie: Jaarlijkse herbelegging

De uitkering is idd 0%. Is dit een kapitaliserend distributiefonds 🙂 ?

Nu is er geen andere variant die in Belgie is goedgekeurd, dus er is geen keuze.

MeDirect
Gast
MeDirect

Sorry voor onze zeer late reactie. Het heeft ook eventjes geduurd voordat we de info via Fidelity hebben ontvangen. Fidelity heeft in België enkel Fidelity fund Global Consumer Industries LU0114721508 laten registreren. Dit wil zeggen dat u geen beurstaks bij verkoop dient te betalen. In de praktijk keert dit fonds geen dividend uit.

Herman
Gast

Jammer dat MD er geen instapactie aan koppelt. Aangezien er pas een actie geweest zit die er ook niet aan te komen, echt jammer 🙂

Philippe
Gast
Philippe

Al 2/3 van de weg afgelegd bij MeDirect. Nu nog een modelportefeuille aanbieden gebaseerd op de dynamische flexer!

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ik zou eerlijk gezegd mijn adem niet inhouden om te wachten op de Flexer Dynamic.

Met alle complexe regels die de FSMA oplegt, is het voor een bank tegenwoordig geen eenvoudig iets om een nieuw product op de markt te brengen. Voor het Flexerfonds heeft dat een half jaar geduurd! MD doet dat dus enkel indien een dergelijke portefeuille voldoende potentieel heeft.

De Flexer dynamic heeft een veel kleinere doelgroep, de zeer dynamische belegger. We zien dat ook in het kleiner aantal commentaren op de Flexer dynamic. Ik vermoed niet dat we dit ooit als modelportefeuille zullen zien opduiken.

Philippe
Gast
Philippe

Sedert oktober ben ik begonnen met de modelportefeuille gebaseerd op het Mixerfonds. Daarnaast heb ik ook nog een aparte beleggingsrekening waar naast aandelen een aantal fondsen uit de flexer (5) en uit de dynamische flexer (5) zitten. Ik zal deze portefeuille gewoon laten bestaan en nu ook een modelportefeuille opstarten gebaseerd op de flexer met maandelijkse bijstortingen. Zo wordt mijn werk beperkt tot het maandelijks storten van de nodige provisie op mijn zichtrekening om automatisch in de 2 portefeuilles gespreid in de tijd te beleggen. Zeer gemakkelijk. Natuurlijk zal ik de GOGI scores opvolgen en mijn maandelijks bedrag op 0… Lees verder »

Drupke
Gast
Drupke

Bij MeDirect heb ik de Mixer portefeuille waar reeds 2 Flexerfondsen in zitten. Daarnaast heb ik 3 andere Flexerfondsen in portefeuille. Dus in het totaal reeds 5 Flexerfondsen. Blijven nog 3 Flexerfondsen over. Wat doe ik? Deze 3 overblijvende Flexerfondsen apart bijkopen? een nieuwe volledige Flexer portefeuille aanmaken? alleen een Mixer en een Flexer portefeuille overhouden en de dubbele fondsen verkopen? Wat raadt u me aan?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Wij kunnen/mogen je geen persoonlijk advies geven. Je zal dat zelf moeten uitmaken, afhankelijk van hoe defensief/dynamisch dat je je totale beleggingsportefeuille wil maken.

Bedenk wel dat verkoop van fondsen beurstaks met zich meebrengt en dus nodeloze kosten zijn.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be