About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

58
Reageer op dit artikel

avatar
24 Comment threads
34 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
jhnRobokatAl FondsjempiKevin Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jhn
Gast
jhn

Vind dit wel een heel interssant fonds: Invesco Funds – Invesco Pan European Structured Equity Fund – A cap – EUR

LU0119750205

Dit is de top 10 participatie:
Novo Nordisk A/S B 2.25%
Bayer AG 2.05%
Merck KGaA 2.05%
Koninklijke Ahold NV 2.05%
Deutsche Telekom AG 1.96%
Reckitt Benckiser Group PLC 1.95%
Heineken NV 1.95%
Delhaize Group SA 1.92%
Compass Group PLC 1.91%
ITV PLC 1.91%

Allemaal toch heel bekende namen.
Heb ook ineens een klein pakketje gekocht (Rabo).

Jhn
Gast
Jhn

Ik doe nog een poging:
BlackRock Global Funds – Continental European Flexible Fund A2RF EUR
LU0224105477

Al Fonds (Marc Person)
Lid

In mijn screenings vind je een gemiddeld rendement van 11,70% per jaar over periodes van 5 jaar. Maar dit is zeker geen fonds voor mensen met een defensief profiel of een allergie voor volatiliteit.

Jhn
Gast
Jhn

Zou deze in de flex kunnen?
Franklin US Opportunities Fund Class A EUR Acc
http://www.morningstar.be/be/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=FOGBR05JGL

jempi
Gast
jempi

En dit aandelenfonds, wat denken jullie. USD . Normaal te jong als ik jullie reacties gelezen heb op MK!
Robeco BP Global Premium Equities
http://www.morningstar.be/be/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000T7ML

Kevin
Gast
Kevin

De kans is enorm groot dat voor 2017 de rente gaat stijgen en obligaties sterk in waarde dalen. Misschien is een zeer streng uitgebouwd flexerfonds dan wel de ideale oplossing? (In het flexerfonds zitten quasi geen obligaties).

evita
Gast

Met de QE gaan de aandelen nog maar stijgen. Waarom niet nu instappen ?

luc1961
Gast

Ik vraag me af als je 60+ bent of je dan alleen moet beperken tot het mixerfonds. Volgens mij mag je portefeuille dan maar max.40% aandelen bevatten (100-60). Zojuist heb ik nog een volatiele tak23 (belgische aandelen) willen verkopen bij DLL maar men heeft mij telefonisch verkeerde informatie gegeven bij verkoop dat het nu 9 dagen duurt eer het verkocht wordt.

costaadeje
Gast
costaadeje

Misschien is het nu tijd om winst te nemen?

fred
Gast
fred

Ik volg al enkele maanden deze site maar ik heb nog niets over dit toch wel neutraal tot defensief fonds met mogelijkheden gelezen nml. capticam BE6214871814

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik had er eerlijk gezegd ook nog nooit over gehoord en mogelijk is dat een signaal dat de aankoop weer een probleem zal zijn.
Het is bovendien ook nog een erg “jong” fonds (opgestart in 01/2011): het zou bizar zijn om slechte resultaten te krijgen op een periode dat alle fondsen zichzelf overtreffen.
Ik heb het genoteerd om het in mijn databestand op te nemen (als ik de historieken te pakken krijg).

Jean-Claude
Gast
Jean-Claude

Euforie lijkt weeral veel schade te maken ! In de aktuele periode moet men , volgens mij , heel voorzichtig worden en ons tevreden stellen met de (schitterende) resultaten van de mixerfonds . Bent u bereid tientalen percenten van uw kapitaal op een paar dagen te verliezen ? Nochtans is het wat de aandelen markt op kort of midden termijn verwacht . De aandelen zijn nu alles behalve goedkoop , ze zijn zelfs heel duur geworden en het lijkt mij te laat om op een veel grotere deel aandelen mix te switchen . Ik zou zelfs zeggen dat het nu… Lees verder »

ubist
Gast
ubist

Jean-Claude: “Diegenen die werkelijk “aggresief ” willen investeren moesten , volgens mij , het vroeger gedaan hebben.” Au contraire! We zitten op het einde van een stierencyclus, en – akkoord – je was dan beter 5/6 jaar geleden instapt. Maar langs de andere kant. Het einde van de ene cyclus is het begin van de andere. Nieuwe kansen en opportuniteiten zullen ontstaan. Dus diegenen die werkelijk ‘agressief’ willen investeren, moeten zich nu juist gaan klaar houden. Die moeten een potje geld hebben klaarstaan om kansen te grijpen. Daarom kijk ik ook met interesse uit naar het Flexerfonds 1.0. Binnenkort gaan… Lees verder »

Jean-Claude
Gast
Jean-Claude

Ik ben mij mischien niet goed uitgedrukt . Volgens mij , is de cyclus nog niet ten einde ! Een beurscyclus eindigt altijd met een sterke daling van de aandelen en daar gaan wij effectief stillekes (?) aan naartoe . Dat is de reden waarom ik denk dat er niet veel te verdienen is door onze portefeuille met meer aandelen proberen te versterken , of ten minste dat het de risico niet waard is . Ik wacht dus een korrectie van de beurs om naar een type “flexerfondsen” investering te switchen . Tussentijd , gaan mijn nieuwe investeringen naar Ethna… Lees verder »

Kevin
Gast
Kevin

Ik weet niet wanneer er een grote correctie (2008 of 2011) komt. Dat er een correctie aankomt staat in de sterren geschreven.

Bert
Gast
Bert

Ook ik kijk vol ongeduld uit naar meer flexernieuws.

evita
Gast

Ik bedoel een Flexerfonds, mijn kar bij het Mixerfonds is al vol geladen !

evita
Gast

Ik ben van plan om een deel van de uitstap uit mijn FIRST te investeren in een degelijk Flexerfonds.
Ik wacht geduldig af want haast en spoed is zelden goed !

Kevin
Gast
Kevin

Nog vooruitgang in de samenstelling van het Flexerfonds ?

Geert
Gast
Geert

Ook Morningstar ging op zoek naar ‘low vol’ fondsen, wellicht interessant:
http://www.morningstar.be/be/news/134410/top-5-low-vol-beleggingsfondsen-duidelijke-outperformance.aspx

Mouche
Gast
Mouche

Invesco Global Targeted Returns Fund, eentje om in het oog te houden. Is nog vrij nieuw ,maar lijkt jullie beleggingsstrategie te volgen! Zoals ze in hun prospectus zeggen: kapitaalgroei en beperkt u tegelijkertijd aan neerwaarts risico in volatiele markten.

Bram
Gast
Bram

Je vergelijkt met de MSCI world index, maar is dit geen onrealistisch scenario? Je moet steeds via een tracker werken en daar zijn ook kosten aan verbonden.

Willekeurig gekozen MSCI world tracker : http://www.morningstar.nl/nl/etf/snapshot/snapshot.aspx?id=0P0000MLIH&tab=1

op 5 jaar -0,5% per jaar tov de index. In een vergelijking van 10 jaar loopt dit toch al op tot meer dan 5%. Meteen wat extra winst voor het flexer fonds.

Lucas
Gast
Lucas

Dit fonds misschien? LU0211333025
Franklin Mutual Global Discovery

jhn
Gast
jhn

Nu jullie hier toch niet vies zijn van een beetje thema: Fidelity Funds – Global Health Care Fund A-EUR
LU0114720955

2008: -21%

jules Ceasar
Gast
jules Ceasar

Weerom van harte bedankt voor het vele werk. Tja ‘low vol’ ? Blijkbaar wint het flexerfonds het nog steeds in alle scenario’s tov het mix fonds ? Ook al ben je ingestapt op het hoogste punt voor de bankencrisis ? Stof om over na te denken.

Kevin
Gast
Kevin

Waarom is die samenhang met de index zo belangrijk?
Is het dan niet interessanter om te mikken op ergens een zeker (maar lager) rendement, minder volatiel maar toch een aandelenfonds die het al een 10-tal jaar goed doet.

walter claes
Gast
walter claes

Beste, Ik begrijp dat het hier gaat om aandelenfondsen. Zijn deze fondsen altijd “long”, dus bijna volledig in aandelen belegd? Of kunnen ze met afgeleide instrumenten ook een daling van de aandelenmarkten incalculeren? Ik stel mij dezelfde vraag ook voor de Mixerfondsen. Bij de mixers heb ik begrepen dat het gaat om beleggingen in aandelen, obligaties, cash, grondstoffen,…, en dat ze eventueel ook short kunnen gaan als ze denken dat de markt tegenzit. Maar het is mij niet duidelijk of al de geselecteerde fondsen short kunnen gaan. Als jullie de mixfondsen indelen in defensief of dynamisch, gaat het dan uitsluitend… Lees verder »

TK14
Gast
TK14

Ik weet niet of deze al ooit werd doorgegeven: MFS Meridian Funds – Global Equity Fund A1 Eur Acc (isin LU0094560744). Dit is één van mijn beste fondsen in mijn port: aangekocht op 26/03/2013 en momenteel 34,19% winst of ruim 20% geannualiseerd…

TK14
Gast
TK14

Correctie, want het geannualisseerd rendement lijkt niet te kloppen maar is inderdaad ruim 20%, maar bij nader toezien heb ik dit fonds wel in 2 maal aangekocht: eerst ruim de helft op 26/03/13 en de klein tweede helft op 05/12/2013. Dan klopt de rekening wel: totaalrendement ruim 34% en geannualiseerd ruim 20%…

Vowani
Gast

@Robokat: dank voor dit derde deel. Ook dank voor jouw objectiviteit en intellectuele eerlijkheid wanneer je schrijft dat 5 fondsen te weinig is: het zouden immers “toevalstreffers” kunnen zijn.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be