We zijn op zoek naar een portefeuille van flexibele fondsen die wereldwijd beleggen. Ons doel is om hogere rendementen te halen dan het mixerfonds, maar net zoals bij het Mixerfonds met zo weinig mogelijk beheer. Je kan er alles over lezen in deel 1 en deel 2 van dit artikel.
Om ergens te starten, hadden we onze versie 0.1 van de Flexer samengesteld met gekende namen zoals Carmignac Investissement en Skagen global.
Als referentiepunt hanteerden we de werelwijde index MSCI World NR index.Een vergelijking tussen een “domme” wereldwijde index en onze “actief beheerde” en gerenommeerde fondsen zou toch in het voordeel moeten uitdraaien van de fondsen, niet?
Groot was onze verbazing toen we merkten dat onze flexer 0.1 wel die index verlaat over een periode van 10 jaar, maar helemaal niet indien je die gaat bekijken over de recente periodes van 5, 6 of 7 jaar.
Nadere research toont aan dat de voorsprong van de Flexer 0.1 t.o.v. de index helemaal dateert van de periode voor 2008.
Een flexerfonds dat slechter presteert dan de MSCI World index heeft weinig zin. Dan kan je beter in een tracker beleggen die deze index volgt.
Daarom gingen we op zoek naar fondsen die het beduidend beter doen dan de index in de periode na 2008. Zijn we er nu in geslaagd om een nieuwe portefeuille samen te stellen die het op zijn minst beter doet dan de MSCI World?
Om je niet in spanning te houden: het antwoord is ja, en hieronder zie je de grafiek. Rood is de index, blauw is het Flexerfonds.
Als vergelijking tonen we ook nog eens de grafiek van Flexerfonds 0.1.
Een beduidend verschil! Mooi zo, zal je denken. Maar de aandachtige lezer ziet dat we het niet hebben over Flexerfonds 1.0 maar over 0.2. In de IT wereld betekent dit dat een programma nog lang niet klaar is om gelanceerd te worden. En hier is dat een beetje hetzelfde.
Voor we de portefeuile tonen, eerst wat uitleg hoe deze werd samengesteld.
Onze lezers hebben heel wat fondsen aangebracht, die ik stuk voor stuk bekeken heb. Na vele uren fondsen te bestuderen zag ik (Morningstar) sterretjes. De eerste filter die ik toepaste, was te kijken of we wel een wereldwijd flexibel fonds te maken hadden. Als tweede grove filter werd nagegaan of het fonds het beter deed dan de MSCI World. Ten slotte werd de prestatie getoetst aan de screening cijfers van AF.
Indien ik één ding geleerd heb uit deze oefening, dan is het wel dat de meeste wereldwijde aandelenfondsen gewoonweg geen bestaansreden hebben. Ze slagen er niet in om consequent hun eigen index te verslaan, laat staan de MSCI World. In het beste geval zien we een zgn. indexknuffelaar. Dat zijn fondsen die heel dicht tegen de index aanschuren en daar zijn er heel wat van.
Het uiteindelijke resultaat was … nul fondsen. Nu is nul een beetje weinig om een portefeuille mee te beginnen. Misschien was het dus tijd om ons uitgangspunten wat te versoepelen.
Ons initieel standpunt was dat we aandelenfondsen zoeken die hun allocatie zonder veel beperkingen kunnen aanpassen en wereldwijd beleggen. Regio en sectorfondsen zijn dus uitgesloten. We hadden echter ook alle themafondsen geweerd. Sommige themafondsen kunnen wel wereldwijd beleggen en qua restricties in de portefeuille valt dat soms ook nogal mee. En sommige regio’s zijn wel erg groot.
Intussen hadden we hier op de redactie een kwade telefoon gekregen van de Vereniging van Liefhebbers en Verdedigers van Mixfondsen en Andere Heel Belangrijke Zaken (de welgekende VLVMAHBZ). Die protesteerden dat we mixfondsen ook hadden uitgesloten, terwijl die misschien ook wel konden bijdragen aan de portefeuille. Wie zijn wij om daar neen tegen te zeggen.
De oefening werd hermaakt met de bredere randvoorwaarden…
Dit is de selectie van onze fondsen, de grafiek vind je eerder in dit artikel:
De selectie is vrij speciaal te noemen en bevat een aantal themafondsen (“consumer”) en zelfs een mixfonds dat we nog van elders kennen. Wie vreest dat de spreiding van de portfeuille nogal eenzijdig zal zijn: dat valt in feite erg goed mee en de portefeuille is relatief evenwichtig omdat zelfs de themafondsen wereldwijd kunnen beleggen.
Om een idee te krijgen wat deze portefeuille in het verleden zou opgeleverd hebben, geven we een vergelijkende tabel. De tabel bevat ook de maximale daling (max drawdown) tijdens de crash tussen 2007 en 2009. De crash duurde immers ruim 2 jaar en deze cijfers verschillen dus van onze traditionele “prestatie in 2008” cijfers.
We gaan telkens uit van een investering van 10.000 euro in een bepaald jaar en tonen het resultaat einde januari 2015.
Ons Flexerfonds Dynamic is duidelijk een serieuze verbetering. De volatiliteit blijft perfect onder controle en de prestaties zijn beter dan versie 0.1. En ook t.o.v. de MSCI World index hebben we een winnaar, zowel in rendement als in maximaal verlies.
Het is nog altijd geen buy-and-hold combinatie, maar de verhouding rendement/volatiliteit is wel vrij goed.
De selectie bevat slechts 5 fondsen, waarvan 2 met hetzelfde thema (“consumer”). En dat is echt te weinig.
De screening resultaten uit het verleden helpen ons om kandidaten te zoeken met een bovengemiddelde kans op goede rendementen in de toekomst. Maar het is en blijft maar een kans. Met meer fondsen kunnen we het risico op blindgangers beter spreiden. We hebben dus minstens nog een twee tot drietal extra fondsen nodig.
We hebben nu wel houvast om dergelijke wereldwijde fondsen te herkennen in de screening cijfers (periodes van 5 jaar): het gemiddelde rendement moet ongeveer 10% of meer bedragen. De kans op positieve resultaten moet zich tussen 95% en 100% bevinden. En het fonds mag in de periode 2007-2009 een maximale daling van -40% gekend hebben.
Enkel fondsen die aan deze wel bijzonder strenge eisen voldoen, maken kans om deel te gaan uitmaken van de Flexer Dynamic. Want ieder fonds dat we toevoegen moet de combinatie versterken, niet verzwakken.
Hopelijk blijven alle lezers bijdragen om die uitzonderlijke fondsen te vinden. Ik ben benieuwd of we extra fondsen gaan vinden of dat deze oefening uiteindelijk zal stranden omdat er gewoonweg te weinig wereldwijde fondsen bestaan die aan onze eisen voldoen.
En hoe zit het met de Flexer “low vol”? Dat verhaal houden we voor een volgende keer.
Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Vind dit wel een heel interssant fonds: Invesco Funds – Invesco Pan European Structured Equity Fund – A cap – EUR
LU0119750205
Dit is de top 10 participatie: Novo Nordisk A/S B 2.25% Bayer AG 2.05% Merck KGaA 2.05% Koninklijke Ahold NV 2.05% Deutsche Telekom AG 1.96% Reckitt Benckiser Group PLC 1.95% Heineken NV 1.95% Delhaize Group SA 1.92% Compass Group PLC 1.91% ITV PLC 1.91%
Allemaal toch heel bekende namen. Heb ook ineens een klein pakketje gekocht (Rabo).
Ik doe nog een poging: BlackRock Global Funds – Continental European Flexible Fund A2RF EUR LU0224105477
In mijn screenings vind je een gemiddeld rendement van 11,70% per jaar over periodes van 5 jaar. Maar dit is zeker geen fonds voor mensen met een defensief profiel of een allergie voor volatiliteit.
Opnieuw een beetje hetzelfde verhaal als met je vorige kandidaat: op zich wel een hoog rendement, maar enorm volatiel. bijvoorbeeld: in 2011 slaagde dit fonds er op zeker moment om met -25% te dalen en dat is het dubbele van de MSCI World. Het maakt voortdurend groeispurten maar raakt alle winst ook regelmatig terug kwijt.
Toegevoegd aan de Flexer introduceert dit fonds veel extra volatiliteit maar je krijgt er geen extra rendement voor terug. En dat is geen goede deal.
Zou deze in de flex kunnen? Franklin US Opportunities Fund Class A EUR Acc http://www.morningstar.be/be/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=FOGBR05JGL
Deze is wel interessant, los van het feit dat het niet wereldwijd is.
Op heel wat periodes bekeken biedt dit fonds ongeveer dezelfde prestaties als de huidige flexer en dat is dus bovengemiddeld. Alleen tijdens de crash van 2007-2008 ging het fonds zwaar onderuit en liep het fonds een achterstand op t.o.v. de flexer die het nog altijd niet heeft goedgemaakt.
Dit fonds zou extra volatiliteit toevoegen aan de flexer zonder het rendement te verhogen en daarom is dat toch wat twijfelachtig.
Ik heb er tot nu toe al veel plezier aan beleefd 🙂
Als veel plezier betekent “meer dan 20% winst de laatste weken”, dan komen er heel wat fondsen in aanmerking. Heb je de rally van de Chinese fondsen al opgemerkt de laatste dagen? De vraag is: gaan ze dat nog eens herhalen?
En dit aandelenfonds, wat denken jullie. USD . Normaal te jong als ik jullie reacties gelezen heb op MK! Robeco BP Global Premium Equities http://www.morningstar.be/be/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000T7ML
Binnen enkele dagen leggen we dit fonds onder de loep.
De kans is enorm groot dat voor 2017 de rente gaat stijgen en obligaties sterk in waarde dalen. Misschien is een zeer streng uitgebouwd flexerfonds dan wel de ideale oplossing? (In het flexerfonds zitten quasi geen obligaties).
Met de QE gaan de aandelen nog maar stijgen. Waarom niet nu instappen ?
Ik vraag me af als je 60+ bent of je dan alleen moet beperken tot het mixerfonds. Volgens mij mag je portefeuille dan maar max.40% aandelen bevatten (100-60). Zojuist heb ik nog een volatiele tak23 (belgische aandelen) willen verkopen bij DLL maar men heeft mij telefonisch verkeerde informatie gegeven bij verkoop dat het nu 9 dagen duurt eer het verkocht wordt.
Er is niet één mixerfonds, er bestaan 4096 varianten van het mixerfonds. Je kan zelf kiezen voor wat meer defensief of meer dynamisch.
Die opdeling in aandelen/obligaties op basis van leeftijd vind ik achterhaald, dat is veel te statisch. Op sommige momenten kunnen die percentages totaal anders zijn, afhankelijk van de risico’s die aanwezig zijn in de markt.
Misschien is het nu tijd om winst te nemen?
Ik volg al enkele maanden deze site maar ik heb nog niets over dit toch wel neutraal tot defensief fonds met mogelijkheden gelezen nml. capticam BE6214871814
Ik had er eerlijk gezegd ook nog nooit over gehoord en mogelijk is dat een signaal dat de aankoop weer een probleem zal zijn. Het is bovendien ook nog een erg “jong” fonds (opgestart in 01/2011): het zou bizar zijn om slechte resultaten te krijgen op een periode dat alle fondsen zichzelf overtreffen. Ik heb het genoteerd om het in mijn databestand op te nemen (als ik de historieken te pakken krijg).
Euforie lijkt weeral veel schade te maken ! In de aktuele periode moet men , volgens mij , heel voorzichtig worden en ons tevreden stellen met de (schitterende) resultaten van de mixerfonds . Bent u bereid tientalen percenten van uw kapitaal op een paar dagen te verliezen ? Nochtans is het wat de aandelen markt op kort of midden termijn verwacht . De aandelen zijn nu alles behalve goedkoop , ze zijn zelfs heel duur geworden en het lijkt mij te laat om op een veel grotere deel aandelen mix te switchen . Ik zou zelfs zeggen dat het nu interressant word van al de mogelijke investeeroplossingen dat de mixerfonds bied van dichterbij te bekijken . Diegenen die werkelijk “aggresief ” willen investeren moesten , volgens mij , het vroeger gedaan hebben. Alles heeft een waarde en zo kan het niet meer lang verder blijven stijgen . Er is , volgens mij , veel meer te verdienen door een korrectie te verwachten en daarna aandelen of aandeelfondsen te kopen .
Jean-Claude: “Diegenen die werkelijk “aggresief ” willen investeren moesten , volgens mij , het vroeger gedaan hebben.”
Au contraire! We zitten op het einde van een stierencyclus, en – akkoord – je was dan beter 5/6 jaar geleden instapt. Maar langs de andere kant. Het einde van de ene cyclus is het begin van de andere. Nieuwe kansen en opportuniteiten zullen ontstaan. Dus diegenen die werkelijk ‘agressief’ willen investeren, moeten zich nu juist gaan klaar houden. Die moeten een potje geld hebben klaarstaan om kansen te grijpen.
Daarom kijk ik ook met interesse uit naar het Flexerfonds 1.0. Binnenkort gaan er waarschijnlijk interessante tijden aankomen om hiermee te starten.
Ik ben mij mischien niet goed uitgedrukt . Volgens mij , is de cyclus nog niet ten einde ! Een beurscyclus eindigt altijd met een sterke daling van de aandelen en daar gaan wij effectief stillekes (?) aan naartoe . Dat is de reden waarom ik denk dat er niet veel te verdienen is door onze portefeuille met meer aandelen proberen te versterken , of ten minste dat het de risico niet waard is . Ik wacht dus een korrectie van de beurs om naar een type “flexerfondsen” investering te switchen . Tussentijd , gaan mijn nieuwe investeringen naar Ethna / DWS Kaldermorgen /Invesco en DNCA Eurose om het aandelen “gewicht ” in mijn portefeuille een beetje te verminderen . Leeftijd (Ik ben 60+) of investeringstermijn is natuurlijk ook belangrijk maar nooit is iemand gestorven door op de beurs winst te nemen of kapitaal beschermen 😉
Ik weet niet wanneer er een grote correctie (2008 of 2011) komt. Dat er een correctie aankomt staat in de sterren geschreven.
Ook ik kijk vol ongeduld uit naar meer flexernieuws.
Ik bedoel een Flexerfonds, mijn kar bij het Mixerfonds is al vol geladen !
OK, maar gesteld dat we ooit een flexerfonds lanceren, dan zou het wel eens kunnen dat de instap in zo’n combinatie toch wat moet getimed worden. Bv. enkel na een stevige correctie. Het zou dus wel eens ERG veel geduld kunnen eisen.
Geduld is een schone deugd, ik zou trouwens ook niet teveel in aandelen gaan nu. Koersen zijn de laatste 3 maanden explosief gestegen, die correctie kan er morgen aankomen, volgende week of over een maand!
Ik ben van plan om een deel van de uitstap uit mijn FIRST te investeren in een degelijk Flexerfonds. Ik wacht geduldig af want haast en spoed is zelden goed !
Flexerfonds of Mixerfonds?
Enige omzichtigheid is aangewezen. Over de eerste 2 maanden van 2015 is de Mixer maar liefst 6,7% gestegen en dat is echt niet meer normaal. Sommige fondsen gingen meer dan 11% omhoog. Het gevaar bestaat dat het opeens even hard omlaag gaat.
Gespreid instappen over een lange periode lijkt op dit ogenblik een absolute must. Een correctie is niet noodzakelijk dichtbij, maar zou wel heftig kunnen worden.
Nog vooruitgang in de samenstelling van het Flexerfonds ?
Hoe meer input we van jullie krijgen, hoe sneller we resultaten kunnen verwachten. Momenteel is het erg kalm op dat gebied …
Een combinatie van alle offensieve mixerfondsen met de drie best presterende wereldwijde aandelenfonds aangevuld met één of twee defensieve mixerfondsen?
Ook Morningstar ging op zoek naar ‘low vol’ fondsen, wellicht interessant: http://www.morningstar.be/be/news/134410/top-5-low-vol-beleggingsfondsen-duidelijke-outperformance.aspx
Zoals zo vaak het probleem is: het merendeel van de fondsen is amper enkele jaren oud en heeft nog niet echt iets meegemaakt. Om daar dan allerlei conclusies aan de koppelen, vind ik een stap te ver.
Invesco Global Targeted Returns Fund, eentje om in het oog te houden. Is nog vrij nieuw ,maar lijkt jullie beleggingsstrategie te volgen! Zoals ze in hun prospectus zeggen: kapitaalgroei en beperkt u tegelijkertijd aan neerwaarts risico in volatiele markten.
Zeggen ze dat niet allemaal?
Je vergelijkt met de MSCI world index, maar is dit geen onrealistisch scenario? Je moet steeds via een tracker werken en daar zijn ook kosten aan verbonden.
Willekeurig gekozen MSCI world tracker : http://www.morningstar.nl/nl/etf/snapshot/snapshot.aspx?id=0P0000MLIH&tab=1
op 5 jaar -0,5% per jaar tov de index. In een vergelijking van 10 jaar loopt dit toch al op tot meer dan 5%. Meteen wat extra winst voor het flexer fonds.
Je hebt gelijk dat geen enkele tracker de index perfect volgt. Ik ben ook de eerste om het belang van die index te relativeren. Het was een goede hulpmiddel als maatstaf om een eerste versie van de flexer te maken, maar nu kunnen we die stilaan vergeten.
De flexer 0.2 is nu de maatstaf, het toevoegen van extra fondsen moet ofwel de rendementen verhogen (of op zijn minst bestendigen) ofwel de volatiliteit verlagen.
Templeton Global Total Return A Acc €
Dit fonds misschien? LU0211333025 Franklin Mutual Global Discovery
Tot dusver het enige fonds dat in aanmerking komt als low vol.
Nu jullie hier toch niet vies zijn van een beetje thema: Fidelity Funds – Global Health Care Fund A-EUR LU0114720955
2008: -21%
Dat is een beetje teveel “thema”.
De sector healthcare bestaat uit hoogstens een 125-tal grote bedrijven wereldwijd en is dus allerminst iets wat goed gespreid is. Zolang de koersen blijven stijgen is het geen probleem, maar er is voor de fondsbeheerders geen enkele uitwijkmogelijkheid indien deze sector ooit in ongenade valt. De meeste fondsen in deze sector volgen de healthcare index noodgedwongen erg slaafs.
Neen, we zoeken nog altijd fondsen die niet te sterk aan een bepaalde sector gebonden zijn.
Weerom van harte bedankt voor het vele werk. Tja ‘low vol’ ? Blijkbaar wint het flexerfonds het nog steeds in alle scenario’s tov het mix fonds ? Ook al ben je ingestapt op het hoogste punt voor de bankencrisis ? Stof om over na te denken.
Ja, voor wie echt op lange termijn durft te denken. Maar kijk maar eens naar de maximale verliescijfers.
Met de mixer kon je in 2007-2009 perfect blijven zitten zonder ook maar iets te verkopen. Wie heeft echter de stalen zenuwen om dat ook te doen als je richting 30% en meer (tijdelijk) verlies gaat? Velen kunnen al niet slapen als het enkele procenten daalt.
Maar als je de flexer 0.2. niet verkoopt op crashmomenten en die op lange termijn bijhoudt, dan zou je toch beter scoren dan met het mixerfonds?
Dat je de mixer kan verslaan met een meer volatiele combinatie, daar is geen discussie over. De mixer heeft niet als doel om de hoogst mogelijke prestaties te leveren. Nu is iedere crash wel anders. Er zijn dus geen garanties naar de toekomst.
Mijn ideale scenario is om nu te investeren in de Mixer en een crash af te wachten, die er ooit wel komt. Als het bloed door de straten vloeit, verkoop je de Mixer geleidelijk en stap je beetje bij beetje in (tegen dan hopelijk) Flexer 1.0. Je verkoopt dan misschien wel met wat verlies maar koopt met een veel groter potentieel tot herstel.
Op die manier zou je op lange termijn nog veel beter scoren.
Zou dan het ideale scenario niet zijn om nu net niet in de Mixer te investeren en het geld gewoon cash te laten ‘renderen’ (hoewel renderen?) op een spaarboekje en de crash af te wachten om dan beginnen te investeren in de Flexer ?
Zou jij ons kunnen uitleggen waarom jij nu een crash verwacht ?
Dat is een strategie voor wie veel geduld heeft, we hebben dat vroeger al besproken.
Is het zo simpel om het volgende te stellen. Ik neem de 4 beste fondsen uit de mixer en 3à4 beste fondsen uit de Flexer. Dan heb ik een neutrale fondsenportefeuille die mij meer oplevert dan het mixerfonds en toch nog iets uitdagend heeft dankzij de flexerfondsen.
Shhh, niet vooruitlopen 😉
Waarom is die samenhang met de index zo belangrijk? Is het dan niet interessanter om te mikken op ergens een zeker (maar lager) rendement, minder volatiel maar toch een aandelenfonds die het al een 10-tal jaar goed doet.
Dat komt nog in het laatste deel van deze reeks aan bod: de Flexer “low vol”.
Kandidaat aandelenfondsen met lage volatiliteit zijn ook nog altijd welkom, want ook daar is het werk nog niet af.
Beste,
Ik begrijp dat het hier gaat om aandelenfondsen. Zijn deze fondsen altijd “long”, dus bijna volledig in aandelen belegd? Of kunnen ze met afgeleide instrumenten ook een daling van de aandelenmarkten incalculeren?
Ik stel mij dezelfde vraag ook voor de Mixerfondsen. Bij de mixers heb ik begrepen dat het gaat om beleggingen in aandelen, obligaties, cash, grondstoffen,…, en dat ze eventueel ook short kunnen gaan als ze denken dat de markt tegenzit. Maar het is mij niet duidelijk of al de geselecteerde fondsen short kunnen gaan. Als jullie de mixfondsen indelen in defensief of dynamisch, gaat het dan uitsluitend over het percentage obligaties (hoe hoger hoe defensiever) of ook om de mate van soepelheid waarover het fonds beschikt om zich in te dekken tegen (of zelfs te profiteren van) een dalende aandelenmarkt. Dit laatste lijkt mij ook defensief terwijl het percentage obligaties misschien miniem is. Wat zijn jullie criteria om een fonds defensief of dynamisch te noemen?
Op dit ogenblik hebben we de aandelenfondsen nog niet in dergelijk detail bekeken om te weten of die bv. short kunnen gaan. Op dit ogenblik lijken ze dat in ieder geval niet te doen, maar je moet in feite de doelstellingen gaan bestuderen om dat te weten. Iets waar we in de toekomst nog wel tijd voor zullen maken.
Onze indeling defensief/dynamisch is gebaseerd op prestaties in het verleden, niet op samenstelling. Vandaar dat onze “mening” soms afwijkt van wat je daarover elders leest.
Ik weet niet of deze al ooit werd doorgegeven: MFS Meridian Funds – Global Equity Fund A1 Eur Acc (isin LU0094560744). Dit is één van mijn beste fondsen in mijn port: aangekocht op 26/03/2013 en momenteel 34,19% winst of ruim 20% geannualiseerd…
Correctie, want het geannualisseerd rendement lijkt niet te kloppen maar is inderdaad ruim 20%, maar bij nader toezien heb ik dit fonds wel in 2 maal aangekocht: eerst ruim de helft op 26/03/13 en de klein tweede helft op 05/12/2013. Dan klopt de rekening wel: totaalrendement ruim 34% en geannualiseerd ruim 20%…
En toch is het fonds de afgelopen 2 jaar nauwelijks losgekomen van de MSCI World NR index. De prestaties waren de afgelopen 2 jaar zeker niet bovengemiddeld. Ik geef dit enkel even mee, omdat veel mensen zoiets niet beseffen: je bent heel tevreden maar je surft in feite gewoon mee met de algemene beurshype.
Het merendeel van de tijd volgt het de index vrij nauwgezet, er zijn wel korte periodes waar het beter doet: vlak na de crash van 2008 en correctie van 2011. Ik ga toch nakijken of dit een positieve invloed op de flexer zou hebben.
@Robokat (Carl De Ridder): dank voor dit derde deel. Ook dank voor jouw objectiviteit en intellectuele eerlijkheid wanneer je schrijft dat 5 fondsen te weinig is: het zouden immers “toevalstreffers” kunnen zijn.
© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be