About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

4
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JensjuluscesarRobokatDe kleine spaarder Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jens
Gast
Jens

Ik maak voor een deel zelf de puzzel met onder andere specifieke fondsen voor Indonesië, Thailand en Turkije (je vindt ze hier op de site ook terug). Zeer dynamische fondsen, waarbij een periodieke aankoop tot nu toe geloond heeft. Ik weet niet of ik er op lange termijn een globaal emering markets fonds mee zou kunnen verslaan, wellicht niet, maar voorlopig klaag ik niet. Ik heb nu ook mijn oog op een Rusland-fonds (Parvest).

juluscesar
Gast
juluscesar

Ook hier ben ik van mening dat een paar kleinere satellietjes geen kwaad kunnen en de ijdelheid van de belegger kunnen strelen. Deze maantjes moeten dan wel draaien rond een stevige zware zonnekern van mix fondsen.(en cash, spaargeld, ..) Rond deze kern draaien dan een aantal planeten van van zuivere aandelen en obligatie fondsen…en rond deze planeten naar eigen smaak wat sector of landen fondsen ? Nu zou de volgende stap kunnen zijn dat men heir de opbouw van een paar van die planeten bespreekt. Bv een mix van global fondsen, een mix van emergings enz. Verder is er blijkbaar… Lees verder »

De kleine spaarder
Gast
De kleine spaarder

Je zou natuurlijk kunnen stellen dat als je het juiste land kiest op het juiste moment je wel de index zou kunnen kloppen. Om het juiste land te kiezen heb je waarschijnlijk een glazen bol nodig of veel geluk. Bij het juiste moment ga je aan markttiming doen en dat is al overvloedig bewezen dat dat misschien éénmaal kan, tweemaal kan, maar op de lange termijn flagrant afloopt. Ik zie natuurlijk ook op vele fora dat sommigen dat op een buikgevoel doen: “ik ga er van uit dat XXX het wel goed zal doen.” Sommigen zweren ook bij trackers (ETF)… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be