About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

28
Reageer op dit artikel

avatar
10 Comment threads
18 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
HeleneRobokat (Carl De Ridder)Al Fonds (Marc Person)MarenkoBert Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Helene
Gast
Helene

Het lijkt erop dat het laatste deel van het artikel niet is aangepast. Zijn we nu niet aanbeland in punt C? Een Een van de redenen waarom de 3jaar resultaten van alle fondsen zo’n vooruitgang boekten tov juli?

De fixer heeft een dividendrendement van meer dan 4%. Wat is het dividendrendement van de tracker? 1.5? 2%

Marenko
Gast
Marenko

Vandaag gelezen op morningstar.be :
“De beleggingsaanpak van Morningstar is gericht op de lange termijn. Overtuigingen omtrent vermogenscategorieën zijn daarom altijd op de toekomst gericht en niet op de huidige staat van de markt. Zo zijn Amerikaanse aandelen volgens Morningstar momenteel overgewaardeerd in vergelijking tot hun fundamentele waarde.”
Is dit ook een conclusie van “mijn kapitaal” dus voor fondsen en meer bepaald de flexer.
Of hoe zien jullie dat? Blijft het licht op oranje dus spread.

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Deze nacht komt de update van de GOGIscore online: morgen kan je zo van elk fonds zien hoe het scoort.
Zo’n algemeenheden, zoals hierboven, vergelijk ik met vooroordelen. Kom je niet verder mee.

Jan
Gast
Jan

Beste heren, ik probeer in M* ook mijn portefeuille te vergelijken met een index, welke index gebruiken jullie om jullie portefeuilles mee te vergelijken. In M* kan ik in de lange termijntool bv geen MSCI world selecteren. Dank bij voorbaat voor jullie antwoord en dank voor jullie site.

Bert
Gast
Bert

Jan, Vergelijken moet met de nodige aandacht gebeuren, je wil niet appelen met stoelen vergelijken, of F1 met stadsautos, .. Ook in de financiële wereld moeten vergelijkingen correct gebeuren spaarboekjes met cryptocurrencies vergelijken heeft weinig zin. In M* lange termijn kan je kiezen voor de Morningstar categorien als benchmark kiezen. De categorien geven de prestaties weer van alle fondsen met dezelfde karakteristieken, waaronder bvb risico, volatiliteit, regio, …. De fondsen die de msci world index tracken zitten in de “aandelen wereldwijd gemengd”. Obligatiefondsen daarentegen hebben weer hun eigen categorien afhankelijk van hun karakteristieken: bvb euro, usd, overheid, junk bonds. Vergelijken… Lees verder »

Bert
Gast
Bert

Ik begrijp jullie opmerking ivm GOGI En de mixer niet.
Als ik de grafiek bekijk zie ik dat de mensen die tussen sept en jan geld ingelegd hebben vandaag op verlies zouden staan. Wat was de GOGI score tijdens deze maanden?

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Onze GOGI is er om het rendement van gespreide instappen te verbeteren. Je vermijdt er mee op toppunten aan te kopen. Niet meer of niet minder.
GOGI kan NIET garanderen dat er na een Spread geen daling meer komt: als we dat zouden willen, dan stond vanaf nu tot… alles op STOP.

zoekertje
Gast
zoekertje

Deze tracker (mixfondsen wereldwijd ) mag ook wel in het lijstje staan Lu0397221945
prestaties : YTD -2,6113% 1jaar -0,6564 % 3jaar -1,787 % 1 Januari 2014 +29,5998 %(ongeveer opstart mixer )
iemand bezwaar ?

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Deze tracker zit al maanden in onze database. Zowel in de screenings als in de GOGIscore’s ga je die telkens terugvinden.
Voorlopig kunnen wij er geen gefundeerd oordeel over vellen: wij beginnen te rekenen vanaf 01/01/2007 voor de screenings en deze tracker werd pas opgestart in de loop van 2008.
Een fonds met 2008 en een fonds zonder 2008 vergelijken, is zoals appelen met peren…

costaadeje
Gast
costaadeje

Zou het ook niet gewoon kunnen zijn dat we ons op het einde van een cyclus bevinden? Is het daarom niet beter om gewoon te opteren voor de mixer momenteel, want bij hevige dalingen, zal enkel die portefeuille écht bestand zijn veronderstel ik?

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Wat opvalt is dat de dynamische portefeuille het grootste deel van de tijd boven de nullijn ligt, en dus eigenlijk voor iedereen de beste keuze zou moeten zijn. De grote vraag is voor mij: hoe die portefeuilles gaan reageren op een crisis(je) ? Ik blijf nog altijd bij mijn strategie om een zeer gemengde portefeuille op te bouwen met een deel “brave” mixfondsen, een paar agressievere, en dan wat losse aandelen tot zelfs biotech en andere nieuwe technologie. Ik zal nooit mijn hele portefeuille ineens nodig hebben, dus zelfs bij een crisis kan ik als ik geld nodig heb de… Lees verder »

Kevin
Gast
Kevin

Jullie schrijven bij het Fixerfonds het volgende ‘Misschien moeten we ooit toch nog eens wat sleutelen aan deze portefeuille’. In welke zin willen jullie sleutelen? Welke fondsen presteren slechter dan jullie gedacht hadden? Laat je de USD-fondsen achterwege om in te zetten op EUR-fondsen?

Bert
Gast
Bert

Ivm het passieve alternatief, maken jullie het jezelf niet moeilijker dan nodig? Ipv exotische voorstellen van het anonieme internet over te nemen zouden jullie je niet kunnen baseren op wat erkende organisaties zoals Morningstar aangeven. Voor de categorie vd Neutrale Eur Mixfondsen; zowel voor de referentie grafieken die jullie, zoals hierboven, steeds gebruiken en ook voor een hele reeks van de fondsen in jullie portefeuilles (bvb CP in de mixer) selecteerden; heeft Morningstar al vele jaren dezelfde referentie. M* geeft aan dat de vergelijking te maken is met “Cat 50%Barclays Euro Agg TR&50%FTSE Wld TR” (Dus 50% Barclays Total Return… Lees verder »

evita
Gast
evita

De maand maart heeft mijn Mixer al een goede tik gegeven.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be