About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

10 Reacties op "De prestaties van Flexer, Fixer en Mixer in 2018"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kevin
Gast

Jullie schrijven bij het Fixerfonds het volgende ‘Misschien moeten we ooit toch nog eens wat sleutelen aan deze portefeuille’. In welke zin willen jullie sleutelen? Welke fondsen presteren slechter dan jullie gedacht hadden? Laat je de USD-fondsen achterwege om in te zetten op EUR-fondsen?

Bert
Gast
Ivm het passieve alternatief, maken jullie het jezelf niet moeilijker dan nodig? Ipv exotische voorstellen van het anonieme internet over te nemen zouden jullie je niet kunnen baseren op wat erkende organisaties zoals Morningstar aangeven. Voor de categorie vd Neutrale Eur Mixfondsen; zowel voor de referentie grafieken die jullie, zoals hierboven, steeds gebruiken en ook voor een hele reeks van de fondsen in jullie portefeuilles (bvb CP in de mixer) selecteerden; heeft Morningstar al vele jaren dezelfde referentie. M* geeft aan dat de vergelijking te maken is met “Cat 50%Barclays Euro Agg TR&50%FTSE Wld TR” (Dus 50% Barclays Total Return… Lees verder »
evita
Gast

De maand maart heeft mijn Mixer al een goede tik gegeven.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be