About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

98 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wildfire
Wildfire
6 jaren geleden

De Mixer haalt over 3 jaar een jaarlijks gemiddelde van 3,49%. Is dat niet wat pover wanneer er in de basisregels werd gesteld dat een fonds slechts in de Mixer kan opgenomen worden als het minimum 4% per jaar kan halen?
Toegegeven, 3 jaar is een korte periode. Wanneer we ook nog naar de inflatie kijken, dan blijft er echt niet veel over voor een heel voorzichtige belegger.

Redactie
6 jaren geleden
Antwoord aan  Wildfire

Ik zou je aanraden om het artikel van vandaag eens te lezen.
Ook morgen het artikel van de dag lezen.

Kris
Kris
6 jaren geleden

De blauwe index lijn eindigt in alle grafieken net onder de 5%, terwijl hij in de Flexerfonds Dynamic grafiek boven 7% uitkomt?

Blackbelt
Blackbelt
6 jaren geleden

Ik kijk zelfs niet naar de prestaties op 1 jaar. Wat er toe doet zijn de prestaties op 5 jaar, wat dat is een essentieel deel van de beleggingsstrategie.
Ik denk dat de beperkte prestaties vooral te wijten zijn aan de ingebouwde veiligheid. Fondsbeheerders zouden zich klaar moeten houden om te reageren bij een crash.

Voor mij zal de echte lakmoesproef komen als de beurs eens deftig corrigeert. Als de mixer dan mee naar beneden dondert, dan is het een overbodig “product”, maar als deze dan beter presteert dan de indexen, dan hebben we een duidelijke winnaar, ook als de daling 10% zou zijn.

Luc
Luc
6 jaren geleden
Antwoord aan  Blackbelt

Als de mixer dan mee naar beneden dondert… dan is de mixer een overbodig product?

In het artikel staat het toch duidelijk vermeld: Hoewel GOGI geen terugval kan voorspellen, kan het je wel beschermen tegen investeringen aan te hoge koersen.

M.a.w. geen enkele garantie dat die mixerfondsen niet mee naar beneden zullen vallen. We kunnen enkel hopen op de bovennatuurlijke krachten van de beheerders 🙂

Redactie
6 jaren geleden

Bij de start van een belegging zijn er heel wat die misschien te lichtzinnig over de vraag heen dansen of ze een (tussentijds) negatief rendement zouden kunnen verdragen. Dikwijls wordt daar immers ja op aangevinkt.
Diegenen die nu zouden verkopen omdat het rendement “te laag” is, moeten zich eens afvragen of ze wel consequent waren en misschien toch voor teveel volatiliteit kozen.

GMN
GMN
6 jaren geleden

Jullie spreken ervan dat de Flexerfondsen voor de (zeer) ervaren beleggers zijn. Echter meen ik ook begrepen te hebben dat alle modelportefeuilles voor een buy&hold-strategie uitgaan. Is het dan niet correcter om te stellen dat de Flexerfondsen voor de beleggers zijn die volatiliteit en risico aan durven, i.p.v. over “ervaren” te spreken?
M.a.w. waarom zou ik als jonge belegger (<30j.) met matige ervaring niet een beperkt deel van de vrij beschikbare fin. middelen via vaste maandelijkse/trimestriële aankopen in bv. het Flexerfonds Dynamic investeren met een buy&hold-strategie en een beleggingshorizon van bv. 10 jaren?

GMN
GMN
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Bedankt voor jullie reacties.
Op dat vlak vind ik dan persoonlijk de woordkeuze misschien iets ongelukkig gekozen. Ik zou mijzelf momenteel zeker en vast niet als ervaren belegger bestempelen als het erop aankomt om van alles op de hoogte te zijn (nieuws, fiscaliteit, producten, etc.), maar o.b.v. de aankopen die ik al gedaan heb, durf ik mij wel te bestempelen als iemand die wel kan omgaan met volatiliteit. Misschien is daarom “ongevoelig voor (substantiële tijdelijke) verliezen” een correctere omschrijving dan “ervaren belegger”?

Redactie
6 jaren geleden
Antwoord aan  GMN

Ik zou toch durven stellen dat iemand zonder ervaring amper weet hoe hij met substantiële tijdelijke verliezen omgaat.
Heel wat mensen “overschatten” hun gevoeligheid of juist het gebrek daaraan. Staat altijd een beetje stoer…
Mijn vraag is dan dikwijls: kan je die tijdelijke verliezen uitgelegd krijgen aan je partner en hoe reageert die daarop ?

Redactie
6 jaren geleden
Antwoord aan  GMN

Het is misschien niet zo bij iedereen, maar ik heb de ervaring dat vele minder ervaren beleggers beweren te kunnen omgaan met (tijdelijke) verliezen (=volatiliteit). Als ze het dan aan den lijve ondervinden, blijkt het heel wat minder te zijn. Ook partners (die uitleg vragen) kunnen hun duit in het zakje doen.
Daarom is het gezegde “begin niet te lopen voor je goed kunt gaan” misschien een goede aanbeveling.
Oké je kan een portefeuille opbouwen (en daarbij een beperkt deel), maar o wee als dat deeltje je het daarna erg ongemakkelijk maakt.

Steven
Steven
6 jaren geleden

Ik vind geen obligatiefondsen terug in jullie fondsen, gezien de huidige economische realiteit lijkt mij dit niet onlogisch. Als ikzelf een combinatie van fondsen samenstel met als doelstelling maandelijkse stortingen uit te voeren. Met het idee om dit passief te beheren (dus geen wijzigingen van de fondsen). Dan lijkt mij dat er zeker ook obligatiefondsen moeten worden toegevoegd omdat deze binnen 5,7 of 10 jaar wel hun waarden zouden kunnen bewijzen.
Is het zo dat jullie in jullie fondsenmixen gewoon de samenstelling zouden wijzigen of is daar nooit plaats voor een puur obligatiefonds?

Redactie
6 jaren geleden
Antwoord aan  Steven

Onze Mixer bestaat volledig uit Mixfondsen: dwz dat de beheerder zelf kan bepalen of hij in obligaties dan wel in aandelen gaat. Hij/zij kan dit op elk moment wijzigen en hij zal, beter dan wij, dat kunnen doen als het moment voor hem geschikt lijkt. In de X-ray van Morningstar zien wij dat er nog aardig wat obligaties in de Mixercombinatie aanwezig zijn.

kamiel
kamiel
6 jaren geleden

Ik wou doelen op de opmerking:

“Erg opvallend is het enorme verschil tussen onze Flexer Dynamic en de Trackermixer voor de YTD cijfers. Temeer omdat de Flexer dynamic slechts voor 23% in EUR belegt en dus ook moet afrekenen met de negatieve gevolgen van een sterke EUR. ”

Ik zie dat dit niet goed gequote was.
Ik bedoel dus dat de Trackermixer nog meer moet afrekenen met de negatieve gevolgen van de sterke euro dan de Flexer dynamic , dus die “Temeer …” is niet echt correct.

Karine
Karine
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Ik keek altijd maandelijks naar de Gogu score op volgende link :

Ik zie dat deze sinds juli niet meer is geupdate.
Waar vind ik nu de recente score van de mixer en flexer portefeuilles ?

Karine
Karine
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Duidelijk.
Zou toch nog meer duidelijker zijn als jullie tijdens het aanpassen van de score gewoon achter “De huidige scores” even een datum zetten.

kamiel
kamiel
6 jaren geleden

Ik begrijp volgende opmerking niet.

De Trackermixer is
– 60% mcsi world (Van de mcsi world is slechts 15% europe ex-uk)
– 20% emerging markets
– 20% usd corporate bond

Dus slechts 60*0.15= 9% van de trackermixer belegt in EUR.
Veel minder dus nog dan de Flexer Dynamic

Redactie
6 jaren geleden
Antwoord aan  kamiel

De Trackermixer is geen uitvinding van MijnKapitaal. Het is komen overwaaien uit de Verenigde Staten en misschien is dat de oorzaak.
De trackers die er daar inzaten, zijn hier niet te koop of worden dubbel belast. Ik heb dat alleen “vertaald” naar soortgelijke trackers die hier verkrijgbaar zijn en waar er na belastingen nog iets over blijft.

John
John
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Een vertaling van een US portfolio voor een US belegger naar Europese portfolio voor een Europese belegger is niet eenvoudig. De Trackermixer lijkt een vertaling naar Europese fondsen van de US portfolio. Dus gepast voor een amerikaan die met Europese fondsen will beleggen. De challenge is nu om dit verder te vertalen voor een belgische belegger.

Als we teruggaan naar de kern van de US portfolio zien we drie componten
1- “Domestic bonds”
2- “Domestic Stock”
3- “International Stock”

Domestic bonds voor een Europese belegger zouden Europese Obligaties moeten zijn. Het BND fonds ( 70% overheid – intermediate duration) dat meestal genoemd word in de US portfolio zou dus kunnen vertaald worden naar bvb IEAG – iShares € Aggregate Bond UCITS ETF (als je verder in de tijd terug wil kijken neem dan IBGM – iShares € Govt Bond 7-10yr)

In de US discussies is er een groot debat of the US investors the US-domestic market zoudne moeten overwegen of eerder voor een wereldallocatie gaan. Voor een Europeann lijkt een wereldallocatie geschikt. MSCI Emerging markets is ongeveer 15% van de aandelenmarkten dus 10% EM en de rest in het wereldfond lijkt gepast.

In de opzet van de portefeuille maken ze een onderscheid naar de risikoberiedheid van de belegger. Volgende parallelen zouden kunnen gemaakt worden.
– Offensief – MK Flexer dynamic – tracker met 80/20 verdeling
– Neutraal – MK Flexer – tracker met 70/30 of 60/40 verdeling
– Defensief – MK Mixer – tracker met 60/40 of 50/50 verdeling

Redactie
6 jaren geleden
Antwoord aan  John

Zoals je zelf aangeeft, kan je over die combinatie blijven discussiëren tot…
Laat ons van iets vrij simpel, niet iets te ingewikkeld maken en het vooral LAZY houden. “Je wordt daar zo moe van…”

John
John
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

De huidige uitwerking van de trackermixer heeft al veel reakties gehad.
Misschien de medewerking vragen van het publiek en een korte poll organiseren zodat de uitwerking van een BE-trackermixer een echte “groepsbeslissing” word.

Mijn voorstel zou zijn 60% IWDA en 40% IEAG.

John
John
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Persoonlijk ben ik meer bewust van het risico dat het aandelen gedeelte loopt dan voor het obligatiegedeelte.
– voor de aandelen hou ik rekening met een daling van 50%; dus een verlies van 30% op mijn portfolio.
– voor de obligaties zou een daling van 25% (dus 10% van de portfolio) al een zeer uitzonderlijke gebeurtenis zijn.

natalie
natalie
6 jaren geleden

Van een fonds als M&G Optimal Income, neem je daar nu best de kapitaliserende of distributie variant van. Dat fonds bestaat voor 95% uit obligaties. Bij de kap heb je bij verkoop 1,32% taks en 30% meerwaardetaks op bijna gans het fonds, bij de dis alleen 30% RV maar het fonds keert wel quasi alles uit. Heb het gevoel dat je in beide gevallen weing overhoudt, gezien dit fonds maar rekent op 3-4% per jaar. Kan je niet beter een selectie vastgoed nemen als Befimmo. Geeft 6,47% bruto.

natalie
natalie
6 jaren geleden
Antwoord aan  natalie

Niemand reactie? Zal morgen nog eens terugkomen.

Philippe
Philippe
6 jaren geleden

Beste Robokat,

de tabel slaat waarschijnlijk op september (1° kolom) en niet op augustus?

Benjamin
Benjamin
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

LU0565419693, is deze een variant van LU0565135745 (First Eagle) van jullie Mixerfonds??
zoja, is deze raadzaam te gebruiken indien andere niet voorhanden.

Mvg

Benjamin

natalie
natalie
6 jaren geleden
Antwoord aan  Benjamin

Benjamin, ik dacht dat je LU0565135745 wou. LU0565419693 echter keert per kwartaal vast 1% uit dus mogelijks kapitaalroof dus zou die niet nemen.

reynk
reynk
6 jaren geleden

ben onlangs op pensioen gegaan, heb een groepsverzekering opgetrokken. Heb een mixer bij medirect.
Is het gezien de hoge euro nu niet slechts om dit bedrag in 1 keer in een modelfonds via vermogensbeheer te investeren bij medirect??? Wat is de invloed van de dollar??? En is het vermogensbeheer bij medirect (0,5 proc) aangeraden of is het raadzaam om dit zelf actief te beheren??
Nu staat het op een spaarrekening en brengt niets op . Gespreid instappen lijkt mij ook niet optimaal, lang wchten op resultaat. Graag enig advies

Kulderzipken
Kulderzipken
6 jaren geleden

Ik hoopt dat je beseft dat je jezelf in paragraaf 1 en 3 kompleet tegenspreekt…

Privacy
Privacy
6 jaren geleden
Antwoord aan  Kulderzipken

Graag even een aanduiding over welke comment u het heeft en hoe in die comment paragraaf 1 en 3 elkaar compleet tegenspreken

Privacy
Privacy
6 jaren geleden

Wie gaat wachten op een stijging van de dollar om een beetje rendement te halen zal nog lang mogen wachten … .

Wat dit jaar gebeurd is heeft mij doen beseffen dat prestaties vergelijken zuiver op basis van rendementen uit het verleden totaal geen zin heeft.

De mixfondsen die het in het verleden goed gedaan hebben hebben dat vooral te danken aan de daling van de euro (gewild of ongewild maar ik vermoed voornamelijk gewoon “by chance”).

Mixfondsen die geen currency risk genomen hebben en braafjes hebben belegd in europese aandelen waren daarom voorheen de kneusjes. Vandaag zijn zij het die natuurlijk de beste prestaties kunnen voorleggen.

Spaarvarken
Spaarvarken
6 jaren geleden
Antwoord aan  Privacy

Gelijk heb je. Ik beleg persoonlijk altijd op basis van goede prestaties in de toekomst.

En al dat lange termijn denken is ook maar nonsens. Ik verwacht altijd op korte termijn grote winsten, met minder neem ik geen genoegen.

Beter om iedere belegging die minder presteert direct te elimineren. En te investeren in wat recent het hardst is gestegen. Risicobeheersing is voor sukkels.

platin
platin
6 jaren geleden
Antwoord aan  Spaarvarken

Laat ons kennis maken met uwe glazen bol aub.
Wil ook meer opbrengst.

Privacy
Privacy
6 jaren geleden
Antwoord aan  Spaarvarken

Niet direct wat je van een echt “spaarvarken” zou verwachten.

Dan blijven natuurlijk de vragen:

– Hoe weet welke assets in een stijgende trend zijn?
– Welke assets ga je dan kiezen?
– Hoe weet je wanneer de stijgende trend ten einde is (GOGI?)

Afwachten of je met deze strategie erin zal slagen beter te doen dan de 0% (YTD) van de Mixer. Alvast veel succes ermee en ik zou het zeker op prijs stellen als je je bevindingen en resultaten met mij zou willen delen.

Als je natuurlijk kan beleggen op basis van goede prestaties in de toekomst is succes alvast verzekerd !

Privacy
Privacy
6 jaren geleden

Mixer YTD: 0%

En dat in een omgeving waar:

– aandelenbeurzen enorm zijn gestegen (van 6% in europa, 10 to 19% in america, 26% in emerging markets) en

– rentes bijna niet gestegen zijn t.o.v. het begin van het jaar

Knappe prestatie van de fonds “experten”. Ondertussen zullen ze voor hun “prestaties” zelf wel minstens 1% hebben afgeroomd voor “beheer”.

Was er dan echt niemand die rekening had gehouden met een stijging van de euro of tenminste een inspanning had kunnen doen (hedging?) om de stijging te neutraliseren?

Jean-Claude
Jean-Claude
6 jaren geleden
Antwoord aan  Privacy

U hebt 100% gelijk “Privacy” !
Van een eventuele daling van de dollar, de pound of de yen hebben, die “experten” geen rekening gehouden.
Blijkbaar zijn de meeste van de mixfondsen van onze mixer zoals First eagle, BGF, Fvs of FT voor dollar investeerders bestudeerd.
Wij zullen een stijging van de dollar moeten wachten vooraleer de waarde in euro van die mixfondsen zien stijgen.
Hopelijk beginnen de rente nu niet te stijgen !

Ronic
Ronic
6 jaren geleden

Is het bekend wat de samenstelling is bij Binck “Binck Laten Beleggen”? Is dit enigziens vergelijkbaar met 1 van de fondsen van MK ?

evita
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Een vriend heeft sedert januari 2017 zulke portefeuille bij Binck.
Momenteel is die portefeuille voor 43% gevuld met obligaties.
Vandaag is het rendement -0,01% !!!!

evita
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

1)http://bilmanageinvest.lu/wp-content/uploads/2016/11/BINCKBANK-Binck-Global-Developed-Markets-Equity-Fund-a-sub-fund-of-the-LUX-MULTIMANAGER-SICAV.pdf
2)https://www.fundsquare.net/security/summary?idInstr=276424
3)http://bilmanageinvest.lu/wp-content/uploads/2016/11/BINCKBANK-Binck-)Euro-Bond-Fund-a-sub-fund-of-the-LUX-MULTIMANAGER-SICAV.pdf
4)https://www.fundsquare.net/security/summary?idInstr=276425

Redactie
6 jaren geleden
Antwoord aan  evita

Dit vind ik een schandaal.
Als wij iets publiceren dan vraagt men hier de pieren uit onze neus. Elk punt en elke komma dient uitgelegd te worden en onmiddellijk zijn er lezers die alles tot 10 cijfers na de komma gaan narekenen.
Van deze fondsen vind men zelfs op de KIID niet eens waar ze eigenlijk gaan beleggen.
De blackboxen van Binckbank ? Of moet ik zeggen kassa kassa ?
Wat vinden jullie daar van ?

josman
josman
6 jaren geleden

Hoe denkt mk hierover?. Ik was beleggingsklant bij rabobank, heb daar alles verkocht (plusminus 10000 euro) en wacht nu op bevestiging van me direct dat mijn aanvraag om rekening te openen aanvaard is. Hun aantrekkelijke promoties op nieuw aangetrokken beleggingsgelden lijken mij tegenstrijdig met jullie advies om voorzichtig en gespreid in te stappen.

Koen
Koen
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Het is dan niet voordeliger om de portefeuille over te dragen aan een nieuwe broker, t.o. de portefeuille verkopen en terug te beleggen bij de nieuwe broker ?

Redactie
6 jaren geleden
Antwoord aan  Koen

inderdaad spaart men dan heel wat kosten.
Voor zulke procedures neemt men best contact op met de broker waar men de portefeuille wil onderbrengen. Die zal met plezier helpen.

Corippo
Corippo
6 jaren geleden

Mooie overzichtelijke presentatie van de evoluties van de modelfondsen. Daar steek je altijd wat van op alsook van de commentaren die er op volgen. Misschien telkens vermelden wat de referentiebasis is. Ik denk dat het MSCI mix neutraal world is.

Philippe
Philippe
6 jaren geleden

2017 wordt zeker geen verloren jaar voor de wereldbelegger, alleen voor de beleggers uit de eurozone.

Als je de waardestijging ziet van de euro tov de meeste andere munten (USD +11%, GBP +8%, zelfs CHF +6%) dan hebben beleggers buiten de eurozone al mooie winsten gemaakt dit jaar.

Jean
Jean
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Inderdaad. Op lange termijn zijn we namelijk allemaal dood (dixt J.M. Keynes).

Het manneke
Het manneke
6 jaren geleden

Ik was onder de indruk dat de Fixer fondsen nooit meer uitkeren dan hun max dividend rendement , dus kapitaalvraat zou zo veel mogelijk worden vermeden . De onderliggende waarden kunnen natuurlijk wel dalen/stijgen maar of je dan van kapitaalvraat kan spreken ?

Kevin
Kevin
6 jaren geleden

Wat betreft de fixer, we zien die onder het 0%-punt duiken wat wil zeggen dat we te maken hebben met ‘kapitaalvraat’. Is het dan voor sommigen niet het goeie moment om in deze portefeuille te gaan beleggen?

HowHughes
HowHughes
6 jaren geleden

ok, had eventueel vergeten te vermelden dat ik mijn opmerking maakte in kader van de Fixer.

HowHughes
HowHughes
6 jaren geleden

is een kleine dip (zoals in begin van discussie werd aangehaald) meestal niet te wijten aan de verkoop na de onderliggende waarden (aandelen) na ontvangst van het dividend…dit is toch meestal het geval bij aandelen en ligt meestal in het voorjaar (juni, bij jaarlijkse uitkering) nadat de jaarresultaten boekhoudkundig zijn verwerkt ?

Sven
Sven
6 jaren geleden

Beste,

Voor de tresholdbepaling van GOGI MK portefeuilles; wordt het gewogen gemiddelde van de AV1L120-waarden van de verschillende mengfondsen genomen?
Dan kom ik, volgens GOGIscore-excel van 01/07/2017, voor het MixerFonds op 6.82% uit. Volgens mij is dit in afwijking met jullie berekeningen, gezien er op 01/07/2017 dan al een SPREAD zou moeten verschenen zijn.

Alvast bedankt.

jempi25
jempi25
6 jaren geleden

Misschien weeral een stomme vraag?
Voortschrijdend rendement is steeds op 1 jaar?
Als ik bekijk op mijn aankopen vanaf april 2015 tot nu?
Annual zie ik in frankymatic 2,77 %
Meerwaarde zie ik 4,72 %
Dus is de jaarlijkse rente 2,77 % ook is dit voortschrijdend rendement?????
Heb ook zin om de 2 de portefeuille te proberen nl. Flexerfonds

hagi
hagi
6 jaren geleden

Carl,

Omdat de dynamic een groter risico inhoudt dacht ik ih verleden gelezen te hebben dat de aankoop van deze portefeuille enkel te rechtvaardigen viel wanneer de msci world een correctie van min 10 perc tov het jaar daarvoor vertoonde…dit is toch nog lang niet het geval?

Freddy
Freddy
6 jaren geleden

GoeieDag
Wanneer stapt men in het Fixerfonds ? Ik wil ook wat bijkomende vergoeding.
Groetjes
Freddy

Mark
Mark
6 jaren geleden

*De tweede, grotere stijging op de grafiek komt overeen met de maand juli. De kans is groot dat we dan de STOP achter ons laten.*

Dus in juli bijkopen?

Mark
Mark
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Waar zie jij de groei terug toenemen? Denk dat de beurzen nog steeds zijwaarts gaan.

Luc
Luc
6 jaren geleden

> “Helemaal aan de linkerkant van de grafiek zien we een klein koersopstootje dat overeenkomt met de tweede helft van mei/eerste helft van juni. Dit zou voor een aantal fondsen een tijdelijke SPREAD kunnen geven, maar met de nadruk op tijdelijk. De tweede, grotere stijging op de grafiek komt overeen met de maand juli. De kans is groot dat we dan de STOP achter ons laten.”

Je spreekt over een ’tijdelijke’ spread. Is die dan minder relevant? Ben je met die allows zowiezo niet altijd zeer afhakelijk van de grillen van juist een jaar terug. Ik bedoel, wat zegt wat er een jaar geleden gebeurde eigenlijk over vandaag? Eens een pullback nu zou in feite beter zijn voor een allow denk ik.

Luc
Luc
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Was er vorig jaar een zomerdip? Door lage volumes kan je soms eens een dagdip hebben maar gezien fondsen steeds D+1 of D+2 moeten worden gekocht kan je daar niet echt op inspelen denk ik.

Luc
Luc
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Bedankt om nog eens die dips van vorige jaren te vermelden. Of er persé elk jaar een dip moet zijn weet ik niet, maar wat mij vooral verbaasde vorig jaar is dat na de Brexit de beurs vlug hoger stond en dat vond ik wel een nieuw fenomeen voor iemand die al zon’ 20 jaartjes belegt. De beurs heeft er al voor minder gelegen. Die Brexit heeft uiteindelijk behoorlijke economische consequenties maar blijkbaar was de beurs daar vlug over wat ik nog steeds niet goed begrijp. Dit heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat velen nu denken dat de beurs zal blijven stijgen.. af en toe eens een dip maar dan toch nadien weer hogerop.

Mijn inziens zit de meeste groei in China en andere EM. China wordt steeds autonomer en probeert niet meer afhankelijk te zijn van het Westen. En Trump hadden ze ook vlug onder de knie, gewoon effe Ivanka’s trademark goedkeuren. Jammer dat zo weinig mixers in China en EM beleggen. In het beste geval een klein percentage en dan heb ik het vooal over aandelen.

Luc
Luc
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Kan je redenering volgen. Zeker als je sinds begin dit jaar (eind vorig jaar?) een stop aanhoudt heb je nu nog minder reden om in te stappen. Maar als allows tot stand komen door bumps van vorig jaar dan zou ik daar toch voor opletten. Vraag mij af of 1 jaar return vergelijken met historiek uiteindelijk zoveel zeggend is. Waarop is dat eigenlijk gebaseerd?

Een ander punt is dat je door die stop wel veel rendement hebt laten liggen. Als ik de meeste verslagen van fondsbheerders lees dan verwachten zij vooral dips om te kunnen bijkopen. Of het dan zo verstandig is van zolang aan de zijlijn te staan weet ik niet. Een echte crash kan niemand inschatten.

Luc
Luc
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

In juli ga je op basis van vorig jaar zeker veel allows zien. Als de beurs dan nog steeds zijwaarts beweegt, koop je dan bij of wacht je toch liever op een dip van minstens 5%? Denk dat velen hier dat eerste gaan doen, denk zelf eerder dat het tweede verstandiger is.

KEVIN B
KEVIN B
6 jaren geleden

We potten nu al enkele maanden op omdat we een STOP krijgen. We zien ook dat de mixer in die periode zijwaarts ging. Dus volgens mij een terechte STOP. Waar ik het moeilijker mee heb dat we nu een ALLOW kunnen krijgen met dezelfde koers als afgelopen maanden. En dit gewoon omdat er 12m geleden een opstootje was. Ik weet wel hoe de STOP/ALLOW berekend wordt, en de STOP geeft aan dat we anders te duur zouden aankopen. Daarom heb ik een beetje een dubbel gevoel als we nu een ALLOW zouden krijgen bij een min of meer onveranderde (lees te dure) koers. Ben ik hierin alleen ?

Redactie
6 jaren geleden
Antwoord aan  KEVIN B

Voor mezelf heb ik de marges wat groter gemaakt: het is niet omdat ik een SPREAD krijg dat ik onmiddellijk begin te storten.
Voor de rest volg ik jou: het zou kunnen dat je bij een volgende SPREAD instapt aan een iets hogere koers: diegenen die echter tijdens de vorige weken ingestapt zijn, hebben dat dikwijls gedaan aan een nog veel hogere koers.

Roger De Wannemaker
Roger De Wannemaker
6 jaren geleden

Is het volgende fonds iets voor de fixer?

LU0395794307
JP Morgan Investment Funds Global Income Fund A Eur

Redactie
6 jaren geleden
Antwoord aan  Roger De Wannemaker

Kijk ik na.

Redactie
6 jaren geleden
Antwoord aan  Roger De Wannemaker

Je vindt dat fonds in de screening.
Ze beloven een dividend per kwartaal van 5% op jaarbasis. Het rendement van het fonds excl de coupon is wel pover.

Kevin B
Kevin B
7 jaren geleden

Vraag me af of het niet stilaan tijd wordt om wat winst veilig te stellen ?

didi
didi
7 jaren geleden

Wat is het verschil tussen wat je op het einde van de groene grafiek afleest (Rendement %) en de “prestaties 1 jaar” in de tabel ?

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

98
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x