About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

30
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
23 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Al Fonds (Marc Person)LfmEJoBobAnn Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Lfm
Gast
Lfm

Iemand die weet of je bij medirect het storten in 1 bepaald fonds kan stoppen? Ik wil namelijk in mijn flexerportefeuille stoppen met in carmignac te storten maar wil daarom mijn posities hierin niet verkopen

EJo
Gast
EJo

Goeiedag,

In dit artikel wordt als uitleg voor de RISK kolom gegeven: “Geeft het aantal verliesperiodes (halve maanden) (in %) er werden opgetekend in die hele reeks jaarlijkse rendementen.” Voor het Carmignac Investissement fonds staat er echter een cijfer >100. Zou het kunnen dat dit eerder een absoluut cijfer is, i.p.v. een percentage?

(De RISK cijfers van de andere fondsen lijken me ook hoog om te kunnen kloppen met een %).

Mvg.

Rob
Gast
Rob

Het nieuwe fonds heeft zichzelf als doel gesteld om de msci world index te verslagen.
Hebben jullie onderzocht of het daar in slaagde?
Zou er geen voordeel zijn om een msci world indexfondsen in de flexer op te nemen?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Waarom foutieve (fake?) informatie verspreiden? BL-global heeft als beleggingsdoel om kapitaalgroei te verwezenlijken op lange termijn en daarbij expliciet geen referentie index te gebruiken bij het beheer.

Jardin-Caleta
Gast
Jardin-Caleta

Obligaties zouden in de toekomst weleens zuur kunnen opbreken. Waarom? In de WE-krant stond een bericht als volgt “Is de schuld van een euroland onhoudbaar dan moet de financiële sector meebetalen”. Samen met negen gelijkgestemde landen wil NL dit plan eind dit jaar doorvoeren met het oog op een hervorming van het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM). Citaat komt uit NRC WE 3/4-11.
Opletten dus met fondsen die ‘tjokvol’ obligaties zitten genre NN.

costaadeje
Gast
costaadeje

Als ik de cijfers bekijk (NN Patr. Def en CP), dan houdt CP momenteel een hoger risico in dan NN Patr. Def. Toch worstel ik nog steeds met de vraag of CP na 20 jaar sowieso geen positief rendement zal opleveren. Aangezien het beperkte aantal “goeie” fondsen die verkrijgbaar zijn via het Keyplan, zou ik graag verder beleggen in CP voor mijn zoon gedurende een hele lange periode (anders zouden er nog maar 5 fondsen in zijn keyplan zitten en hoe meer spreiding over verschillende fondsen, hoe beter)…vinden jullie dat een goed idee nu CP de laatste 3 jaar minder… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Wij kunnen je enkel de cijfers en analyse aanleveren. Het is aan jou om te beoordelen wat je er mee doet.

Roland
Gast
Roland

Moeten wij nu vooral onthouden wat in blauwe achtergrond staat? Wat is de bedoeling van de sneer naar mensen die op de universiteit gestudeerd hebben? Wat meer hoffelijkheid zou gepast zijn.

vak
Gast
vak

Morningstar heeft ook een rating (gold, silver…) waar niet alleen naar de cijfers uit het verleden gekeken wordt maar vooral naar de kwaiteiten van het fondsbeheer die van invloed zijn voor de prestaties van het fonds in de toekomst.

Roland
Gast
Roland

Juist. Maar de situatie kan wijzigen. Carmignac Investissement, die nu geschrapt is in de Flexer, had een Gold rating bij Morningstar en op 10/12/2013 een neerwaartse beoordeling naar Silver; later 29/06/2015 naar Brons en nog wat later naar Neutral. Het is dus mogelijk dat heden nu een fonds met Gold rating, 5 jaar later naar Neutral verzeilt en absoluut niet meer koopwaardig is. Het is daarom noodzakelijk regelmatig te evalueren en vooral de argumenten af te toetsen waarmee men een bepaald fonds gekozen heeft.

Jan H
Gast
Jan H

Beste Roland,
Akkoord dat je fondsen moet beoordelen op hun kwaliteit en ze af en toe in vraag moet stellen. Op wat baseer jij je dan om een fonds buiten te gooien?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be