About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

24
Reageer op dit artikel

avatar
8 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Al FondsjempiAl FondsRobokatMarc Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jempi
Gast
jempi

screening van de mixfondsen ( is geweest laatst 1/4/2014) juist, en screening van alle fondsen 16/4/2015 is er een verschil?

jempi
Gast
jempi

Beste AlFonds , Robokat heb je nog een actuele screening van de huidige mixers? Deze heb ik gelezen maar de nieuwe staan er niet in? Rouvier heeft ook een andere isin bij jullie FR0000401366
en bij mij LU1100077442 of ben ik mis?

https://www.mijnkapitaal.be/portefeuilles/screening/screenings-fondsen-kwartaal/

Marc
Gast
Marc

zijn er ETF alternatieven voor deze 9 fondsen ?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Neen, want mixfonds en een ETF zijn conceptueel heel verschillende dingen. Een ETF volgt een bepaalde index en is per definitie statisch. Een mixfonds is van nature erg dynamisch: het kan wisselen tussen obligaties en aandelen, maar kan ook beslissen om in bepaalde markten in of uit te stappen. Dit heet dan “asset allocatie” en de fondsbeheerder doet dit afhankelijk van de marktomstandigheden.

Bert
Gast
Bert

Een maandelijkse screening is al ruim voldoende voor dit soort fondsen.

Phil
Gast
Phil

Iedereen gaat op zoek naar interessantere rendementen dan hij vandaag krijgt op zijn spaarrekening. Maar niet iedereen is bereid om het hogere risico erbij te nemen. Deze mensen moeten dan ook aanvaarden dat hun rendement vandaag beneden inflatie ligt. De bluts met de buil ….

Bert
Gast
Bert

Beste, Ook hier komen ongoochelde berichten boven over de huidige ‘moeilijke’ marktomstandigheden. Ik begrijp Roger wel dat hij niet echt blij is dat de waarde van de fondsen in het mixerfonds nu naar beneden gaan. Maar zeggen dat je een serieus verlies leidt. ik heb ook een aantal van deze fondsen en deze zijn minder dan 1% gezakt. wie vorige week bij de ipo van genicel aangekocht heeft kijkt al tegen een verlies van 15% Wie zijn geld op zijn spaarekening heeft laten staan zal 0.0X % extra hebben op deze periode. ik weet het, ik ga van het ene… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Het begrip “serieuze verliezen” betekent voor verschillende mensen inderdaad heel wat anders. Schommelingen van enkele procenten in plus of min zijn echter heel natuurlijk en het is best om daar niet met je neus bovenop te zitten.

Roger
Gast
Roger

Beste,

Ik ben weeral eens op het verkeerde moment ergens ingestapt maar hoop doet leven.

Mvg Roger

Bert
Gast
Bert

Beste Roger,

U bent helemaal niet op het verkeerde moment ingestapt.

We moeten ons voor ogen houden dat we hier op lange termijn kijken (ongeveer 5 jaar) en niet op korte termijn.

Laat de fondsbeheerders hun werk doen en volg hier de maandelijkse updates en dan kan u zien zoals de voorbije maanden dat de mix van fondsen mekaar ondersteund (de een stijgt wat, een ander wat minder).

Daarom is spreiding over de verschillende fondsen net zo belangrijk.

Dat staat net allemaal in de cursus van Al Fonds.

Ik hoop dat we allemaal nog veel mogen genieten van onze investering.

Groetjes,

Roger
Gast
Roger

Vorige week de 9 mixerfondsen aangekocht en zit nu al met serieus wat verlies.

Roger
Gast
Roger

Ok alvst bedankt

Jean-Claude
Gast
Jean-Claude

Dag Roger , U bent in die fondsen ingestapt na 3 jaar hoge winst in vergelijking met een spaarboekje . Mischien word deze jaar een jaar zonder winst of zelfs met verlies ? Dat gebeurt ! De beurs en de fondsen blijven altijd een middel tot lang termijn beleging en verlies gedurende een of twee jaar (soms meer ) is altijd mogelijk . U moet u aan deze mogelijkheid voorbereiden . Leerhout en Hauspie , Fortis of Dexia zijn voorbeelden van wat met aandelen kan gebeuren en moest de rente op de markt stijgen gaan onze fondsen ook een sérieuse… Lees verder »

Peter
Gast
Peter

“…Carmignac Patrimoine. Als daar niets verandert, dan gaan we die nog moeten uit de selectie wippen.”

Ik weet dat jullie geen glazen bol hebben en dat jullie altijd zeggen dat het verleden geen garantie voor de toekomst biedt, maar als je Carmignac eruit zou moeten wippen, komt dat dan eigenlijk niet neer op het falen van je screening methode? (niet aanvallend bedoeld!)

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be