About the author

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
St
Gast
St

Maakt KBC Sivek Global Low kans om in de Mixer te worden opgenomen? Dit fonds is ook voor defensieve profielen… Is er een gedetailleerd overzicht van alle berekeningen beschikbaar?

Al Fonds
Gast
Al Fonds

Met zijn gemiddeld rendement op periodes van 3 en 5 jaar zou het nipt in aanmerking komen: gemiddeld 4,06 op 5 jaar.
Door het feit dat je over periodes van 3 jaar nog zo’n 20% kans op verlies hebt, valt het daar door de mand. Ze moeten allemaal positief zijn.
Uiteraard heb ik alle berekeningen tot in de details. Het is echter niet doenbaar om die te publiceren: aan zo’n lijsten met getallen zullen er weinig vreugde beleven.

Jhn
Gast
Jhn

Kan je instappen voor 2500 euro en het dan zo laten renderen?
Moet je elke maand bijleggen?

Al Fonds
Gast
Al Fonds

Er komt nog uitgebreide info en anders kan de helpdesk van MD wel een antwoord bieden.

jean claude
Gast
jean claude

Hallo Al en Robokat ,
Mag ik mischien op een vraag terug komen dat ik vroeger reeds gesteld heb .
Voor diegene die een beetje meer “risicos’ willen nemen zouden jullie naast de mixer als kern niet een deel “holdings” aandelen zoals , GIMV , GBL , AVH of Brederode kunnen voorstellen op basis van een gelijkaardige analyse dan die dat jullie maken voor de mixfondsen ?
In een bepaalde maat zorgen holdings ook voor diversifikatie .
Natuurlijk moet er rekening gehouden worden met de gestorte dividenden wat de zaak mischien moeilijker maakt .
Dank u

Al Fonds
Gast
Al Fonds

Op die vraag zullen wij waarschijnlijk geantwoord hebben dat we daar te weinig van kennen om er iets zinnigs over te schrijven.
Mensen die beslagen zijn in holdings mogen ons steeds een artikeltje bezorgen, bij voorbaat dank.

Geert V
Gast
Geert V

Mooie zet. Ben al even aan het overwegen om iets zoals de mixer te gaan doen…

Misschien kunnen jullie de 6 eigen modelportefeuilles van MeDirect eens analyseren op dezelfde manier als jullie eigen mixer?

In ieder geval, bedankt voor de vele analyses, ik leer er veel van bij…

Al Fonds
Gast
Al Fonds

Hebben we al eens gedaan. Zoek maar eens met de zoekmotor.

Jozefien
Gast
Jozefien

Deutsche Bank promoot sinds kort het gemengd fonds Degroof Global ISIS Medium (LU0034463017). Kan dit fonds een meerwaarde geven aan onze Mixer?

Kevin B
Gast
Kevin B

Top, had ze allemaal al bij Medirect, maar veronderstel dat ik nu met 1 druk op de knop de volledige ptf kan bijkopen, terwijl dit vroeger per fonds moest. De Rouvier kocht ik niet gespreid aan wegens de 15€ kosten, maar eens om 6à9m. Ik lees dat instappen kan vanaf 2500€, maar weten jullie of er een lagere limiet is om bij te kopen ?

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Knappe zet van MeDirect. Mijn vertrouwen in MijnKapitaal is groot genoeg om jullie niet van belangvermenging te verdenken. Het wordt pas tricky als jullie een commissie zouden krijgen op de intekenaars, en ik vertrouw er dan ook op dat jullie dat hier zouden melden. Ben benieuwd hoe lang het gaat duren voor Keytrade met een zelfde of vergelijkbaar aanbod komt. Zelf gebruik ik ten dele een Keyplan, en anderzijds aankoop van losse fondsen (meestal uit de Mixer of de Flexer), en dan nog eens aangevuld met losse aandelen. Mijn verdeling is dus ook wat verschillend. Ik kies ook regelmatig voor… Lees verder »

Jhn
Gast
Jhn

Waarom geen commisie?
Ik heb er geen probleem mee, ik hoop zelf dat ze commisie krijgen.

MeDirect doet goede zaken via MK, al lang … MK doet veel onderzoek en ondersteuning.
MD heeft weinig verdienste bij deze samenstelling, alle eer gaat naar MK.

Zie het zo, via MD wordt MK hopelijk vergoed voor hun werk, waar wij voordeel uit halen.
Anyway, nog eens een dikke merci.

Al Fonds
Gast
Al Fonds

In die wereld van experten en specialisten is erkenning ook al heel belangrijk. Er was een tijd…

juluscesar
Gast
juluscesar

Zou verder ook tof zijn voor de ‘mijn kapitalers’ mocht medirect ook de ‘afrekening’ van de extra tax aangifte voor de speciale fondsen (je weet wel de berekening die je moet maken voor CP, Ethna enz) geautomatiseerd kunnen doen. Zou voor sommige personen een drempel wegnemen als ze dit cijfertje gewoon krijgen van hun bank en het vakje dat ze het moeten inschrijven.
Zeker bij stapsgewijs instappen in schijfjes zou dit anders een klus gaan worden.

Jhn
Gast
Jhn

Yes please!
Prima idee jules.
Kan toch niet moeilijk zijn voor die gasten met hun super computers om een staat uit te draaien en dat te mailen.
Ik wacht af.

peterdedonder
Gast
peterdedonder

Goed idee! Dat zou een mooie service zijn.
Die inderdaad wellicht extra mensen over de streep trekt.

jules Ceasar
Gast
jules Ceasar

Robo, Zijn het in de model portfolio van MD ook de meest fiscaal gunstige versies van de mix fondsen ?

evita
Gast

Ik heb i.v.m. MeDirect een praktisch vraagje: kan ik op MeDirect een rekening openen op naam van 2 personen ?

Edegembe
Gast
Edegembe

Hierover is niets vermeld in de algemene voorwaarden maar onder de veelgestelde vragen, categorie rekeningen is vermeld :
“Kan ik een gezamenlijke rekening openen?
MeDirect biedt momenteel geen gezamenlijke rekeningen aan.”

U kunt hoe dan ook voor alle zekerheid de vraag stellen.

Het woord “momenteel” duidt trouwens aan dat dit in de toekomst misschien nog kan veranderen, er zullen wel meer klanten zijn die dit zouden verkiezen.

jempi
Gast
jempi

Beste MK heb ik de les niet gelezen?
Ik heb de fout gemaakt om volledig evenveel aan te kopen van LU1054321358
en LU0599946893
En dit had ik niet goed gelezen waarschijnlijk dat je de helft van beide als een geheel moest kopen, voor de gelijke verdeling, hier op MK.
Nu zie ik op Medirect deze portefeuille en zie dat hier ook voor elk evenveel aangekocht zou worden, en niet 50/50 in deze portefeuille????

Kevin
Gast
Kevin

Ik zag zaterdagmorgen al de modelportefeuille bij MeDirect, maar ik blijf op mijn eigen elan verder gaan.
Mochten ze de flexer ook lanceren en er hier een ‘GO’ verschijnt, wil ik dat wel overwegen.

Dolfijn
Gast
Dolfijn

Als je stelt dat men met de mixer zijn geld 5 jaar moet kunnen missen en dat die vijf jaar nodig zijn om in het allerslechtste geval die verliezen terug goed te maken, kan je beter in de flexer stappen of andere fondsen als KBC Food wat ik al vermeldde, wat je statistisch meer return zal geven na 5 jaar.

PS. geen reactie op mijn (kritische) post of Deutsche Bank?

Dolfijn
Gast
Dolfijn

Welke is trouwens het 13de fonds dat MD er niet bijna vanwege instap.. CP zit er blijkbaar bij.

Ik kan overigens meedelen dat je bij meerdere andere banken/brokers CP voor geen of flat fee kan aankopen als je beetje onderhandelt.

PS. als je een reeds geplaatste post nog wil kunnen aanpassen en eventueel ook niet die “your comment is awaiting moderation” wil, moet je dan gewoon een account aanmaken bij WordPress?

Had dus graag ook wel jullie mening gehad over mijn kritische post aangaande Deutsche Bank in die andere thread.. alvast bedankt.

Al Fonds
Gast
Al Fonds

Ik kan zeker niet akkoord gaan met jouw stelling dat het beter is voor iedereen om in de flexer te stappen. Statistisch kan je gelijk hebben, maar zoals je weet kunnen ze met statistieken ( net zoals met grafieken) alles bewijzen. De vraag die je je zeker moet stellen als je in de flexer wil stappen: “Kan ik die hogere volatiliteit verdragen?” Het is gemakkelijk om daar snel ja op te antwoorden, maar we weten uit ervaring dat heel wat mensen niet meer slapen als hun portefeuille in ’t rood noteert. Ook al geschreven: als je een partner hebt die… Lees verder »

Dolfijn
Gast
Dolfijn

Daar volg ik je wel.. KBC Food is ook zo’n fonds waar ik hard over twijfel.. na veel eigen research ben ik tot de conclusie gekomend dat ook intrinsiek zo’n fonds in defensieve consumptiegoederen zal blijven goed doen.. maar psychologisch zie je dus die -24% van 2008 hé. Eigenlijk zou het ideale fonds iets zijn als KBC Food maar dan voor een stuk hun port afgedekt. Over afdekken gesproken, hoe komt dat Flossbach 0% short posities heeft terwijl de meeste mixfondsen dit wel hebben. Vreemd dat ze dat niet nodig hebben in hun strategie of foutje van M*? Als laatste,… Lees verder »

marc
Gast
marc

Dat lijkt te mooi om waar te zijn Robokat! Vorige week klant geworden bij medirect en deze week al dit mooi nieuws. We worden in de “watte” gelegd. Dan komt toch wel het duiveltje op de schouder zitten zeker, die zegt dat kan toch niet dat medirect en mijnkapitaal zullen zaken doen zonder belangenvermenging? Na alles wat jullie ploeg van mijn kapitaal reeds verwezenlijkt hebben voor de modale spaarder zou ik zeggen foei duiveltje. Maar dan zegt duiveltje jij weet toch niet wie achter mijnkapitaal.be de touwtjes in handen heeft? Na alle problemen op de geldmarkt van het laatste decenium… Lees verder »

Al Fonds
Gast
Al Fonds

Deze site biedt ook aan ons een aantal voordelen:
-hij opent voor ons deuren die anders gesloten zouden blijven. In de beleggerswereld is up to date informatie belangrijk, dat weet ook jij.
-door de interactie (en overleg) tussen ons onderling, de medewerkers en de commentaren en reacties van jullie anderzijds, worden wij ook betere beleggers met betere resultaten.
Wij zijn niet op zoek naar onmiddellijk geldgewin want dan zouden wij moeten overschakelen naar een betalende site of anders al snel onze onafhankelijkheid en objectiviteit kwijt spelen. Het ene zou het einde betekenen van het andere…

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be