About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

20
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Al FondsBlackbeltTK14juluscesarRobokat Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
juluscesar
Gast
juluscesar

Voor de volledigheid en voor deze die het al eens wat verder durven zoeken…Bij DeGiro kan je het Ethna fonds en Blackrock global allocation gratis kopen en rebate vrij. Ongeveer 0,7% meer opbrengst per jaar dan de versies die je in België koopt. Verder volg ik al langer het kempen fonds. Ik kocht het als beursgenoteerd maar dan moet je inderdaad 2 keer taks betalen. (NL en BE) Bij de giro is enkel de Europese versie en niet de global. Ik weet wel niet waarom dit naar boven komt bij een verhaal van flex-mix fondsen. Anderzijds zou ik dit ook… Lees verder »

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Ik heb mijn portefeuille eens ingegeven bij Morningstar. In totaal is mijn portefeuille verspreid over 14 fondsen, en dan met kleinere bedragen nog een stuk of 7 aandelen. Vrijwel alle fondsen uit de mixer van Mijnkapitaal.be zitten er tussen. Ik kom dan op het volgende: Theoretisch Rendement laatste 5 jaar: 7,6% – laatste jaar: 8,1% Aandelen 63% Obligaties 23% Rest 14% Regionale spreiding Europa : 63% VS: 25% Azië: 11% Vermits ik nog dik 20 jaar moet werken ben ik wel tevreden met die verdeling aandelen / obligaties. Ik lig niet direct wakker als ik eens een dip zie aankomen.… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Waar prijst men dat fonds van Kempen aan? Dit is de derde vraag in twee dagen…

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Ik heb dat fonds van Kempen bij Morningstar gevonden, en als je wat googelt op dividendenfondsen, dan vind je dat ook terug.

Nog bemerkingen op de rest?

TK14
Gast
TK14

Het Kempen Global High Dividend Fund (Isin NL0006089229) is toch gesloten voor nieuwe instroom sedert midden februari 2014 en kan dus toch niet meer aangekocht worden… Zie: http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/kempen-sluit-wereldwijde-hoogdividendfondsen of http://www.morningstar.nl/nl/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F000000OFM&tab=11&reportlang=nl

Sedert een paar maanden voor de sluiting volgde ik het fonds en was ik van plan het aan te kopen, tot ik plots vaststelde dat dit niet meer kon…

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Er zojn verschillende varianten. Het LUX fonds willen ze me niet verkopen bij Keytrade, wel het NL fonds, maar dan betaal ik 2 keer RV, en dat wil ik vermijden.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik begrijp niet waarom jij 2 keer RV zou dienen te betalen.
Dat al die varianten niet dezelfde beheersfee aanrekenen is een feit: daarom gaf ik de raad de Isincode nauwlettend in ’t oog te houden en de KIID te lezen.

luc1961
Gast

Bij rabobank kan je maar 3 mixfondsen kopen : Carmignac P, Blackrock Global en Invesco balanced.

Stijn
Gast
Stijn

Is er intussen een bank/broker waar ik alle vermelde fondsen kan aankopen? Medirect?

hkds
Gast
hkds

Bij MeDirect kan je alle vermelde fondsen kopen.
Het Mixerfonds bevat ook nog “M&G Optimal Income Fund”, dat niet meer bij MeDirect te verkrijgen is. Hun uitleg (citaat):
“Dit fonds is in België niet geregistreerd om aangeboden te worden aan particuliere beleggers omdat dit fonds door de FSMA als een te complex beleggingsproduct bevonden wordt.”
Bij minstens 2 andere brokers is het blijkbaar nog wel verkrijgbaar, evt. telefonisch.
Ik merk ook dat dit fonds niet opgenomen werd in dit artikel… want het staat niet op morningstar.be. Wel te zien op morningstar.nl.

Bodde
Gast
Bodde

hdks, ik vermoed dat enkele van die fondsen via MeDirect enkel via telefonische aankoop te verkrijgen, kan dat?
Dit vond ik bij Medirect als online aanbod:

FvS Multiple opportunities: online te krijgen
DNCA invest euvolutif: online verkrijgbaar
First Eagle Amundi: enkel USD variant verkrijgbaar online (met minimum inleg)
Invesco Balanced Risk: online verkrijgbaar (minimum van 1000 euro)
DWS Kaldemorgen: online verkrijgbaar vanaf 1 euro
Rouvier Patrimoine: online verkrijgbaar (onder voorwaarden)
Carmignac: online verkrijgbaar (onder voorwaarden)
Ethna aktiv: niet online verkrijgbaar
DNCA eurose: niet verkrijgbaar online!
BGF global allocation: niet verkrijgbaar online

bvdv
Gast
bvdv

Via de fonds zoeker van MeDirect zie ik
1. DNCA Eurose wel te verkrijgen is, wel een min inleg van €2500 http://www.medirectbank.be/nl-be/investmentreports/mutualfunds?s=0P0000CNTB
2. Ethna ativ ook verkrijgbaar is
http://www.medirectbank.be/nl-be/investmentreports/mutualfunds?s=0P0000KR69
3. BGF ook verkrijgbaar is maar daar een min inleg van $5000
http://www.medirectbank.be/nl-be/investmentreports/mutualfunds?s=0P00000AWK

Via rabobank zijn volgende fondsen wel online aan te kopen:
1. BGF met een min van €100.00
2. Invesco met een min van €100.00
3. Carmignac met een min van €100.00

hkds
Gast
hkds

Alle Mixerfonds-fondsen behalve M&G zijn bij MeDirect on-line te verkrijgen. Hier en daar is er inderdaad een minimum inleg (zie post hieronder). Ter info, de fondsen met instapkosten zijn: Deutsche Invest I Multi Opportunities LC LU1054321358: 2% Carmignac Patrimoine A EUR acc FR0010135103: 1% Rouvier Patrimoine FR0000401366: 15€ Sommige fondsen zijn in verschillende variantes verkrijgbaar (keuze tussen EUR of USD, KAP of DIS) Bijvoorbeeld “BlackRock Global Funds – Global Allocation A4 LU0724617625” is USD en DIS. Het keert dus jaarlijks een dividend uit, maar dat is verwaarloosbaar klein (0,06% volgens Morningstar.be). Echter, bij verkoop later hoef je dan niet de… Lees verder »

Vowani
Gast

Heldere toelichting, dank!

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be