About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Niel
Niel
6 jaren geleden

De link naar het Rouvier fonds werkt helaas niet meer …

Eric
Eric
7 jaren geleden

Voor First Eagle Amundi gebruiken je de AU-C versie (LU0068578508). Ik had persoonlijk al wat in de AHEC-C versie zitten (LU0433182416). Is het zinvol om verder wat in AU-C te stoppen? Het is misschien eens een interessant onderwerp voor een artikel: zin van Hedged Euro versies van fondsen?

costaadeje
costaadeje
7 jaren geleden

Moet je je geld dan overschrijven van de geldrekening naar de beleggingsrekening of kan je ook al beleggen vanaf je geldrekening?

Al Fonds (Marc Person)
7 jaren geleden
Antwoord aan  costaadeje

Ik vermoed dat je het hebt over MeDirect: Als ik me niet vergis: eens je effectenrekening geactiveerd is, ga je zien dat het geld van je geldrekening daar beschikbaar is.
Als deze nog niet aangemaakt is, dan aanmaken. Vanaf de werkdag erna, ga je ze zien. Dan kan je starten. De effectenrekening staat in verbinding met de geldrekening.
Anders bellen naar Sonja.
Het aanbod van Trackers vond ik vrij beperkt. We moeten misschien eens vragen om ook iShares aan te bieden.

Herman
Herman
7 jaren geleden

@costaadeje: Ik heb gisteren een order geplaats bij MeDirect zonder problemen. Je moet wel eerst geld op de rekening zetten, Het geld verdwijnt vrij onmiddelijk na het plaatsen van de order. Je kan je aanschaf dan bekijken bij de openstaande bewerkingen in het dashboard. Je kan daar ook zien dat de uitvoering verwacht wordt T + 3 (in mijn geval toch). Zonder eerst geld op de rekening te storten wordt ze zelfs niet geactiveerd denk ik. Misschien dat anderen er nog iets kunnen over zeggen, ik ben ook maar pas klant.

costaadeje
costaadeje
7 jaren geleden

Iemand ervaringen met het plaatsen van orders bij MeDirect? Ik heb de indruk dat er vandaag problemen zijn en je geen orders kan plaatsen? Hebben jullie ook al dergelijke problemen ondervonden?
Wordt bij het plaatsen van een order het geld afgehaald van de geldrekening bij MeDirect of dien je eerst een transfer te doen van je geld- naar beleggingsrekening? iemand op de hoogte hiervan?

TK14
TK14
7 jaren geleden

Peter,
Wanneer je in een transactieportefeuille op Morningstar bij het toevoegen van een fonds het aantal eenheden en de datm (bv 01/01/14, zoals hier bij de doorlichting), ingeeft zonder aankoopkoers en je voegt dan toe, dan geeft Morningstar automatisch de inventariswaarde van dat fonds op die dag (op 01/01/14 in ons voorbeeld)… na ingave kan je dan de eenheden gaan aanpassen om tot het gewenste aankoopbedrag te komen…

Peter
Peter
7 jaren geleden
Antwoord aan  TK14

Bedankt voor de info TK14

Kleine Garnaal
Kleine Garnaal
7 jaren geleden

Goed dat jullie JPMorgan Investment Funds – Global Income nog niet opgenomen hebben, heeft enorme last van de huidige dip, maar kan ook moeilijk anders is een 50/50.

Wereldburger
Wereldburger
7 jaren geleden
Antwoord aan  Kleine Garnaal

Dat lijkt me relatief te zijn.

Volgens morningstar (beide EUR, acc versie)
BGF Global Alloc op 1 week, -0,62%, op 1 maand -2,37%
JPM Global Income op 1 week -0,88%, op 1 maand -1,66%

Dat noem ik nu niet meteen “enorm last van de huidige dip”
(Ja ik heb beide in mijn portefeuille)

Al Fonds (Marc Person)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Wereldburger

Kom vrijdagmorgen 8/02 na 09u00 eens terug kijken: dan verschijnt er een lijst met meer dan 100 mixfondsen MET de prestatie sinds 1/11/2013.

Peter
Peter
7 jaren geleden

Even een vraagje.
Hoe kom ik aan de prijs van een bepaald fonds op een bepaald moment in het verleden?
Een mogelijkheid die ik momenteel zie: op morningstar de prijs-grafiek van het fonds opvragen, inzoomen op die bepaalde datum en dan kan ik de prijs (min of meer accuraat) aflezen.
Vraag: zijn de gegevens waarmee die grafiek wordt opgebouwd soms in tabelvorm beschikbaar? Bij morningstar of ergens anders?

Al Fonds (Marc Person)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Peter

Op de website van de Tijd en ook via de fondseninfo van Binckbank ( en waarschijnlijk ook Keytrade ) kan je die historische prijzen terugvinden. Je gaat naar grafieken en kijk daar dan eens rond.
Om ze echt te downloaden heb je een Bloomberg nodig of buitenlandse websites: er zijn wel fondsenhuizen die hun historieken online zetten, maar velen doen daar ook vrij geheimzinnig over.

Snarf
Snarf
7 jaren geleden

Ook bij Rabobank kan je de historische (dag) koers van een fonds in je portefeuille bekijken door op de koers van een fonds te klikken. De site zelf is nogal omslachtig … dringend tijd voor een update van hun interface daar.

Peter
Peter
7 jaren geleden
Antwoord aan  Snarf

Bedankt voor jullie antwoord. Ga ik eens rustig bekijken.

TK14
TK14
7 jaren geleden

Robokat,
In de maanden voor het mixerfonds werd gelanceerd, was ik al begonnen met de uitbouw van de basis van mijn fondsenport met een aantal mixfondsen (daags voor het lanceren van het mixerfonds vroeg je nog of ik helderziende was, weet je nog…). Ik volg al enige tijd een aantal mixfondsen via een schaduwport op Morningstar, en heb er nog een aantal van het mixerfonds aan toegevoegd… Ik stel vast dat je bij deze doorlichting het M&G-fonds niet hebt weerhouden, ondanks het feit dat dit fonds het beste rendement over 5 jaar laat noteren…. Ik neem echter aan dat dit om praktische redenen was, meer bepaald omdat Morningstar.be dit fonds niet kent (ondanks het feit dat dit fonds winds begin dit jaar via BinckBank online kan aangekocht worden…). Het fonds vind je dan wel weer op Morningstar.Nl, maar ook hier heb ik geprobeerd alle mixfondsen in te brengen en hier vond ik er sommige ook niet (bv Rouvier Patrimoine, wat me overigens wel verbaasde…). Het is maw soms moeilijk om alle mixfondsen die je interesse hebben te kunndn verzamelenom Morningstar om er dan de X-ray op los te laten… Ik neem aan dat hier geen directe oplossing voorhanden is…

Overigens weer bedankt voor het prachtige artikel…. doe zo verder…

Phjo
Phjo
7 jaren geleden

Al fonds, meen me te herinneren dat morningstar steeds de rendementen in euro geeft,, wisselkoers inclusief dus? Wat is juist het actief geklasseerd als overige, hoofdzakelijk van ibra? Dank voor deze toelichting

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

21
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x