About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

4 Reacties op "Mixerfonds X-ray: 2015 versus 2017"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
E10NE (niet E10)
Gast

Ik ben al sinds 2013 in oa het MIXERFONDS aan het beleggen en weet inmiddels wel dat vergelijken met indexen geen beleggingsstrategie is om meerwaarden te realiseren of zich “ongelukkiger” te voelen wanneer het resultaat van een portefeuille één of andere benchmark niet verslaat. Toch doe ik het (louter voor de fun) af en toe wel eens, maar had nu eens van het MK-team willen weten met welke index uit de X-ray ons mixerfonds het beste te vergelijken is. (zelf vergelijk ik het steeds met de index “mixfondsen Eur World neutraal)

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Vermits wij geen hoge pet op hebben over benchmarken, vergelijken wij onze combinatie ook niet met een index.
Bovendien zullen 13 verschillende fondsbeheerders, die los van elkaar werken, moeilijk te vatten zijn in één index.
Het is dan ook niet mogelijk om te antwoorden op jouw vraag.

Tom
Gast

Wat vinden jullie eigenlijk zo goed aan DNCA Evolutif wat ook in jullie Mixer zit? Als je de grafiek op termijn bekijkt is die toch heel grillig en in de moeilijke momenten bvb. 2011, 2016 gaat dat fonds toch net iets te vaak de mist in: http://www.morningstar.be/be/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F000001A89&tab=1

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be