About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

44
Reageer op dit artikel

avatar
12 Comment threads
32 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
Al Fonds (Marc Person)evitaTheoaristotelesLuc Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
evita
Gast
evita

Ik vind het spijtig, maar mijn vertrouwen in het management bij Carmignac is gewoon weg.
Ik ga dat nieuwe fonds van de Mixer voorlopig dan ook niet aankopen.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik volg even niet. Waar zie jij een verband van dat nieuwe fonds met Carmignac ?

Fred
Gast
Fred

Kan er iemand op de website van Carmignac de professionele kant openen? De site van de particulieren is al enkele weken onder “review”.Zou het toeval zijn? Toch abnormaal voor een bedrijf met standing?
Ik ben benieuwd hoe zij over CP en de slechte cijfers willen communiceren.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Probeer eens op de originele Franse website: Carmignac.fr

Fred
Gast
Fred
Al Fonds (Marc Person)
Lid

Het is niet omdat de naam van de directeur onder een artikel of memo staat, dat die daar ook de auteur van is. Als men een medewerker een artikel laat schrijven en men zet daar de naam van de CIO onder dan geeft dat meer kracht aan de inhoud.
Wie zoiets werkelijk geschreven heeft, blijft een open vraag.
Ook de speeches die je politiekers ziet geven, hebben die (meestal) niet zelf geschreven. Sommigen (ik noem geen namen) houden zich niet aan de tekst op het papier…

Luc
Gast
Luc

Goudhantje… als het maar geen Zwarte Zwaan is.

Deze link leest makkelijker voor de meesten:
https://www.carmignac.be/nl_BE/analyses-en-markten/brief-von-edouard-carmignac/oktober-2018-2247

tom
Gast
tom

Fons of Robo, wordt er terug met MeDirect gesproken om de Cargmignac eruit en NN Patrimonial Def in hun modelportf op te nemen? Wat is verder het advies omtrnet al dan niet maandelijks bij te storten of eventueel even on hold te zetten? dank

luc
Gast
luc

Dit is het advies van test aankoop 11 dagen geleden voor Carmignac P.:
“Toch behouden we ons vertrouwen in het fonds en wijzigen we ons advies niet. Pluspunten zijn de aandacht voor het neerwaartse risico en de voorkeur voor de groeilanden (die hebben het de voorbije jaren wel minder goed gedaan, maar bieden op langere termijn het grootste potentieel). “

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik heb nog nooit een fondsmanager ontmoet die geen potentieel ziet. Allemaal hebben ze de wildste verwachtingen…

johanhel41
Gast
johanhel41

Is het niet interessant om nu reeds de voorgestelde fondsen aan te kopen (lage koersen) en binnen enkele maanden als de beurzen terug gestegen zijn de Carmignac fondsen te verkopen?

luc1961
Gast
luc1961

Deelnemen aan discussie…

Costaadeje
Gast
Costaadeje

Moeten we er nu al mee rekening houden dat ethna aktiv ook binnenkort uit de mixer kan verdwijnen? Een aantal maanden geleden zat dit fonds reeds op het strafbankje en ook ethna zit weliswaar voor minder procent in emerging markets ?

julus cesar
Gast
julus cesar

-mssch een niets ter zake doende subjectieve opmerking; de beide vervangers komen bij mij over als grootbank fondsen. NN is voor mij nog altijd een beetje ing en BL=banque de luxembourg. Ze vervoegen de fondsen die uit de stal van DB komen. Het aandeel ‘onafhankelijke’ fondsbeheerders wordt zo lager. -kan hier ook eens geschetst worden wat zo’n switch, toch zeker de verkoopzijde kost ? BV wat kost de verkoop van 1000 euro van de 2 carmignac fondsen ? -En dan een wat als: een aantal commentaren wees erop dat mogelijks emerging in de carmingac fondsen op dit moment de lage… Lees verder »

Justine
Gast
Justine

NN (L) Patrimonial Defensive als vervanger voor Patrimoine kan mij eerlijk gezegd ook niet echt overtuigen! Hoe gaat u daar in ’s hemelsnaam ooit iets van rendement mee behalen (ik spreek hier niet eens over een hoog rendement, want ik begrijp heel goed dat dit niet de hoofdbedoeling is van dit specifieke fonds binnen de mixer, maar toch…!)?!? Dat fonds zit nl. tjokvol Europese obligaties, en het is geen geheim dat de renteomgeving de komende vijf jaar niet meer te vergelijken zal zijn met deze van de afgelopen vijf jaar (en veel langer)… Omwille van de drawdown?!? Er is voor… Lees verder »

Jardin-Caleta
Gast
Jardin-Caleta

Vertel eens wat meer over dit (dak)fonds, wat zit er allemaal in?

Costaadeje
Gast
Costaadeje

Zou je CP gewoon niet kunnen houden naast het nieuwe fonds? Zou dit veel verschil uitmaken op het rendement van de mixer mocht je CP er gewoon inhouden? Als de emerging markets aantrekken op lange termijn, kan het rendement van CP terug aantrekken. Ik verkoop niet graag met verlies…ik herinner me dat CP in de jaren 90 eens 23 procent ten opzichte van zijn hoogste koers is gezakt en het is op termijn toch ook goedgekomen?

Jardin-Caleta
Gast
Jardin-Caleta

Ik ben het met je eens; CP behouden omwille van Emerging Markets blootstelling en NN P Bal er gewoon bijnemen om de defensieve poot in je port. te vergroten. Volgens M* heeft NN weinig of geen EM (behoudens 8 % Japan ??) en dat lijkt me geen optimistische toekomstvisie. Conclusie: beiden dus en CP behouden.

Justine
Gast
Justine

Bovendien staat er sinds september een nieuwe hoofdbeheerder aan het roer van zowel Investissement als Patrimoine (Edouards naam blijft er voorlopig nog wel pro forma bijstaan, het is uiteindelijk het vlaggenschip van de boutique), met een naar verluidt (iets) andere aanpak… Hoe valabel zijn de “resultaten uit het verleden” dan nog…?!?

Vowani
Gast
Vowani

Dank voor deze nieuwe waardevolle analyse.

wim013
Gast
wim013

Oei een dakfonds in de mixer. Was het idee van de Mixer niet om zelf een dakfonds samen te stellen en zo de beheerskosten (hier 1,5%) van dakfondsen uit te sparen?

Theo
Gast
Theo

Lees uitstap aanbevolen indien grote bedragen.
Nu wat is definitie van grote bedragen.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be