About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

44 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
evita
5 jaren geleden

Ik vind het spijtig, maar mijn vertrouwen in het management bij Carmignac is gewoon weg.
Ik ga dat nieuwe fonds van de Mixer voorlopig dan ook niet aankopen.

Redactie
5 jaren geleden
Antwoord aan  evita

Ik volg even niet. Waar zie jij een verband van dat nieuwe fonds met Carmignac ?

Fred
Fred
5 jaren geleden

Kan er iemand op de website van Carmignac de professionele kant openen? De site van de particulieren is al enkele weken onder “review”.Zou het toeval zijn? Toch abnormaal voor een bedrijf met standing?
Ik ben benieuwd hoe zij over CP en de slechte cijfers willen communiceren.

Redactie
5 jaren geleden
Antwoord aan  Fred

Probeer eens op de originele Franse website: Carmignac.fr

Fred
Fred
5 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie
Redactie
5 jaren geleden
Antwoord aan  Fred

Het is niet omdat de naam van de directeur onder een artikel of memo staat, dat die daar ook de auteur van is. Als men een medewerker een artikel laat schrijven en men zet daar de naam van de CIO onder dan geeft dat meer kracht aan de inhoud.
Wie zoiets werkelijk geschreven heeft, blijft een open vraag.
Ook de speeches die je politiekers ziet geven, hebben die (meestal) niet zelf geschreven. Sommigen (ik noem geen namen) houden zich niet aan de tekst op het papier…

Luc
Luc
5 jaren geleden
Antwoord aan  Fred

Goudhantje… als het maar geen Zwarte Zwaan is.

Deze link leest makkelijker voor de meesten:
https://www.carmignac.be/nl_BE/analyses-en-markten/brief-von-edouard-carmignac/oktober-2018-2247

tom
tom
5 jaren geleden

Fons of Robo, wordt er terug met MeDirect gesproken om de Cargmignac eruit en NN Patrimonial Def in hun modelportf op te nemen? Wat is verder het advies omtrnet al dan niet maandelijks bij te storten of eventueel even on hold te zetten? dank

aristoteles
aristoteles
5 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Is er een manier om enkel de maandelijkse storting in de Carmignac fondsen te stoppen ? Of moet je je hele maandelijkse bijdrage on hold zetten ?

Redactie
5 jaren geleden
Antwoord aan  aristoteles

Je kan via de helpdesk vragen om een fonds te verwijderen.
Wij wachten op MD om het vervangende fonds in de plaats te zetten. Dat ging maar een paar dagen duren.

Theo
Theo
5 jaren geleden
Antwoord aan  aristoteles

Maandelijkse bijdrage op bvb 20000 € of 0 € plaatsen.
Dan de fondsen manueel aankopen.

Redactie
5 jaren geleden
Antwoord aan  Theo

Da’s een erg drastische oplossing waarbij ik me afvraag of je dan nog aankopen van 25 euro kan doen.

Theo
Theo
5 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Is een oplossing he als men die carmignac absoluut er uit wil.
Wel min 100 € per fonds.

luc
luc
5 jaren geleden

Dit is het advies van test aankoop 11 dagen geleden voor Carmignac P.:
“Toch behouden we ons vertrouwen in het fonds en wijzigen we ons advies niet. Pluspunten zijn de aandacht voor het neerwaartse risico en de voorkeur voor de groeilanden (die hebben het de voorbije jaren wel minder goed gedaan, maar bieden op langere termijn het grootste potentieel). “

Redactie
5 jaren geleden
Antwoord aan  luc

Ik heb nog nooit een fondsmanager ontmoet die geen potentieel ziet. Allemaal hebben ze de wildste verwachtingen…

johanhel41
johanhel41
5 jaren geleden

Is het niet interessant om nu reeds de voorgestelde fondsen aan te kopen (lage koersen) en binnen enkele maanden als de beurzen terug gestegen zijn de Carmignac fondsen te verkopen?

luc1961
luc1961
5 jaren geleden
Antwoord aan  johanhel41

Deelnemen aan discussie…

Costaadeje
Costaadeje
5 jaren geleden

Moeten we er nu al mee rekening houden dat ethna aktiv ook binnenkort uit de mixer kan verdwijnen? Een aantal maanden geleden zat dit fonds reeds op het strafbankje en ook ethna zit weliswaar voor minder procent in emerging markets ?

julus cesar
julus cesar
5 jaren geleden

-mssch een niets ter zake doende subjectieve opmerking; de beide vervangers komen bij mij over als grootbank fondsen. NN is voor mij nog altijd een beetje ing en BL=banque de luxembourg. Ze vervoegen de fondsen die uit de stal van DB komen. Het aandeel ‘onafhankelijke’ fondsbeheerders wordt zo lager.
-kan hier ook eens geschetst worden wat zo’n switch, toch zeker de verkoopzijde kost ? BV wat kost de verkoop van 1000 euro van de 2 carmignac fondsen ?
-En dan een wat als: een aantal commentaren wees erop dat mogelijks emerging in de carmingac fondsen op dit moment de lage prestaties verklaren. Wat als deze weer wat herstellen ? En hoe zit het met de obligatie zijde van dit fonds. Mssch moeten ze nu door de zure appel bijten en hebben ze wat obligaties die een stuk onder pari zijn gegaan…maar die bv in 2020 aflopen en dan voldoende cash aanbrengen om dan koopjes te kunnen doen ? Hoe weten zeker dat dit niet eerder een koopkans is dan een verkoopsignaal ?
-Zou het bij de flexer mssch aangeraden zijn om daar wat cash op te bouwen ?

julus cesar
julus cesar
5 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Ondertussen zelf al eens gekeken naar de kosten om te switchen; zijn nihil bij verkoop door het speciale statuut van de carmignac fondsen (cfr ieder jaar aangeven belastingen). Anderzijds zijn we wel 1% instap kwijt.

Justine
Justine
5 jaren geleden
Antwoord aan  julus cesar

NN (L) Patrimonial Defensive als vervanger voor Patrimoine kan mij eerlijk gezegd ook niet echt overtuigen! Hoe gaat u daar in ’s hemelsnaam ooit iets van rendement mee behalen (ik spreek hier niet eens over een hoog rendement, want ik begrijp heel goed dat dit niet de hoofdbedoeling is van dit specifieke fonds binnen de mixer, maar toch…!)?!? Dat fonds zit nl. tjokvol Europese obligaties, en het is geen geheim dat de renteomgeving de komende vijf jaar niet meer te vergelijken zal zijn met deze van de afgelopen vijf jaar (en veel langer)…

Omwille van de drawdown?!? Er is voor dat deel van de (mixer)portefeuille m.i. een beter alternatief, nl. een hoogrentend spaarboekje: drawdown 0%, rente op dit ogenblik rond de 0,80% zonder voorwaarden (bijv. bij Santander), maar ook hier zal de aangeboden rente in de toekomst mee-evolueren…

Of waarom dan geen flexibel, wereldwijd obligatiefonds overwegen?!?

costaadeje
costaadeje
5 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

En voor we spreken over een echte correctie moet er nog eens 20% af zeker tov de huidige niveaus? En pas vanaf dan kunnen we de flexer of flexer dynamic opstarten?
De meeste rendementen worden de eerste 3 à 4 jaar na een crash gehaald als we de grafieken van de (meeste) fondsen bekijken.

Justine
Justine
5 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Mijn gevoel met het NN-fonds is dat het weinig tot helemaal geen (zelfs strikt theoretisch) rendementspotentieel biedt, m.a.w. vandaag hierin beleggen is een quasi zekere ontgoocheling binnen 5 jaar, zijnde de aanbevolen looptijd van jullie mixer. Puur uit risico-overweging, moet m.i. de vraag dan gesteld worden: toch – koste wat het kost – hierin beleggen of spaarboekje…?!?

U heeft inderdaad gelijk dat op dit ogenblik EMD en (dan vooral Amerikaanse) High-Yield bonds het leeuwendeel van de meeste flexibele obligatieportefeuilles uitmaken. Alleen, wat is daar an sich mis mee?!? Binnen het obligatie-universum bieden deze twee categorieën, op dit ogenblik, de meeste opportuniteiten. En betalen wij uiteindelijk onze (obligatie)beheerders niet voor het (hopelijk tijdig) omgooien van hun (obligatie)portefeuilles bij gewijzigde marktomstandigheden (als die zich voordoen)? Dit is ook risicobeheersing. Is dit niet precies het voordeel van een actief fonds vs. een passieve tracker? Bovendien geloof ik niet dat de magnitude van een eventuele drawdown van een flexibele obligatieportefeuille nog maar in de buurt zou komen van dat van een flexibel mixfonds, waarvan er een paar in de mixer zitten!

Jardin-Caleta
Jardin-Caleta
5 jaren geleden

Vertel eens wat meer over dit (dak)fonds, wat zit er allemaal in?

Costaadeje
Costaadeje
5 jaren geleden

Zou je CP gewoon niet kunnen houden naast het nieuwe fonds? Zou dit veel verschil uitmaken op het rendement van de mixer mocht je CP er gewoon inhouden? Als de emerging markets aantrekken op lange termijn, kan het rendement van CP terug aantrekken. Ik verkoop niet graag met verlies…ik herinner me dat CP in de jaren 90 eens 23 procent ten opzichte van zijn hoogste koers is gezakt en het is op termijn toch ook goedgekomen?

Costaadeje
Costaadeje
5 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

En gewoon in CP voortbeleggen via Keytrade plan voor mijn zoontje gedurende 20 jaar kan toch geen slecht idee zijn. Ik veronderstel dat CP nog altijd als doel heeft het neerwaartse risico te beperken boven rendement te halen?

costaadeje
costaadeje
5 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Heb het nieuwe fonds even bekeken wat het deed in 2008, toch wel ongeveer 15% omlaag. Zal het dan zorgen voor stabiliteit bij een échte crash?
Op andere sites (spaargids) wordt “indexbeleggen” via trackers enorm gepromoot. Wat is jullie opinie hierover? Volgens hen zou dit op termijn meer opbrengen dan de mixer…

Jardin-Caleta
Jardin-Caleta
5 jaren geleden
Antwoord aan  Costaadeje

Ik ben het met je eens; CP behouden omwille van Emerging Markets blootstelling en NN P Bal er gewoon bijnemen om de defensieve poot in je port. te vergroten. Volgens M* heeft NN weinig of geen EM (behoudens 8 % Japan ??) en dat lijkt me geen optimistische toekomstvisie. Conclusie: beiden dus en CP behouden.

Justine
Justine
5 jaren geleden
Antwoord aan  Jardin-Caleta

Bovendien staat er sinds september een nieuwe hoofdbeheerder aan het roer van zowel Investissement als Patrimoine (Edouards naam blijft er voorlopig nog wel pro forma bijstaan, het is uiteindelijk het vlaggenschip van de boutique), met een naar verluidt (iets) andere aanpak… Hoe valabel zijn de “resultaten uit het verleden” dan nog…?!?

Vowani
5 jaren geleden

Dank voor deze nieuwe waardevolle analyse.

wim013
wim013
5 jaren geleden

Oei een dakfonds in de mixer. Was het idee van de Mixer niet om zelf een dakfonds samen te stellen en zo de beheerskosten (hier 1,5%) van dakfondsen uit te sparen?

Theo
Theo
5 jaren geleden

Lees uitstap aanbevolen indien grote bedragen.
Nu wat is definitie van grote bedragen.

Jurgen
Jurgen
5 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Jaren terug was 1 aandeel CP al rond de 4800 euro. Ze hebben dan alles ook is door 10 gedeeld om het terug verkoopbaar te krijgen aan de kleine spaarders.

Maar een groot bedrag blijft relatief, voor veel mensen is 5000 euro een groot bedrag, voor anderen is het een peulschil.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

44
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x