About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Leon
5 jaren geleden

Voor de beleggers, die gereed willen staan als de “spreads” komen en eerst nog wat cash willen aanmaken door eventueel fondsen, slechte en minder goede, te verkopen, of een stukje met goede winst verkopen om slechte te compenseren, kan ik enkel een leerrijk betoog van onze MK-bekenden over strategieën, aanraden en wel op http://www.spaargids.be/forum/advies-verkoop-fondsen-t10312.html.

Robokat (Carl De Ridder)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Leon

Ha, en van dat alles neem ik zes jaar later geen woord terug.

En toen was ik blijkbaar ook al bezig met de zoektocht naar goede wereldwijde fondsen voor een buy&hold portefeuille, i.p.v. thema/sector/regio fondsen. Het onderliggende idee van het Mixerfonds leefde toen al 🙂

Leon
5 jaren geleden

Ja, helaas, velen hebben het moeilijk om slecht presterende fondsen te verkopen en blijven er veel te lang mee zitten … het komt immers toch goed, op de lange termijn. Daarom kunnen ze beter uw visie van zes jaar terug nog eens lezen. Uw lange zoektocht bleef niet zonder resultaat: de geboorte van o.a. de goed presterende Mixer! Proficiat.

juluscesar
juluscesar
5 jaren geleden

Toen ik nog eens keek naar de samenstelling van Ethna bleek daar (nu ook ?) xetra gold in te zitten.
Als ik zo grofweg eens borstel door de mixfondsen dan zijn dat er ondertussen toch al een aantal met goud (of edelmetaal) onder hun vleugels. Vnl de Duitse fondsen ???
Historische aangeleerde schrik ? en nu een verkoopargument in DE ?

Carmignac zie ik niet (terug) grijpen naar edelmetaal nadat ze er te lang inzaten in een vorige fase na de crisis ?

Dreamy
Dreamy
5 jaren geleden

Ik zie net dat Ethna Aktiv weer wat aan het herstellen is.
Het staat al op 1.6 % winst in 2017 en 2.9% over de laatste 12 maanden.
Misschien komt het toch nog goed met Ethna Aktiv.

Philip
Philip
5 jaren geleden

De rente wordt nu grotendeels bepaald door massale tussenkomst van de Fed en de Ecb.
Indien de rente oploopt zal er terug geld vloeien naar de obligatiemarkten die immens groter in kapitalen is dan deze van aandelen.
Het is voor de beheerders van mixfonden onmogelijk in te schatten wat de centrale bankiers uiteindelijk allemaal uit hun hoed gaan toveren.

The Biker
The Biker
5 jaren geleden

Bij Flossbach zal er wel een foutje in geslopen zijn….YTD 4,88 ?

Sheridans
Sheridans
5 jaren geleden

Een waarschijnlijk best domme vraag, ik ga ervan uit dat Medirect niets mag wijzigen in onze portefeuille zonder onze toestemming en dat zij ook niets zelf kunnen ondernemen of mogen voorstellen.

Stel dat jullie wijzigingen aanbrengen in het Mixer of flexerfonds, dan is het toch zo dat dat niet wordt aangepast in de MD-portefeuilles, of op zijn minst toch niet in de bestaande beleggingen?

Of zie ik dat verkeerd?

Robokat (Carl De Ridder)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Sheridans

We hebben dat al één keer meegemaakt, toen we Nordea aan de Mixer hebben toegevoegd.

Wie niets deed, belegt nog altijd volgens de originele “formule”. Enkel wie actief bepaalde instructies opvolgde, heeft nu ook Nordea in zijn persoonlijke portefeuille.

Peter
Peter
5 jaren geleden

Verwachten de meeste van die beheerders nog verdere stijging van aandelen dit jaar en in welke regio’s? Je vermeldt ergens de ingezette hausse.

Kan je ook een voorbeeld geven met wat je bedoelt dat ze hun port aan het “ombouwen” zijn?

Luc
Luc
5 jaren geleden

Al Fonds, geen idee of je hem al gesproken hebt maar vraag eventueel eens aan Carmignac of ze iets veranderd hebben in hun aandelen team? Zijn beide fondsen presteren nu blijkbaar beter dan enkele jaren terug.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

16
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x