About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

10 Reacties op "Vector Flexible en het MijnKapitaal Mixerfonds"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
evita
Gast

Ik heb er eentje gekocht ! We zien wel wat het wordt.

John
Gast

Hallo,

Hoe zien jullie de effectiviteit van de neerwaartse bescherming die het fonds beloofd?
Voor het gedrag tijdens de op en neer van 2015 lijkt er geen eenduidig besluit.
In de correctie van 2011 daarentegen lijkt het dat het fonds zelfs dieper gezakt is dan zuivere aandelenindexen zoals MSCI world?

VECTOR AM
Gast

In 2011 was de regel dat we minimaal 25% van de portefeuille zouden indekken nog niet in voege. Die regel is pas later ingevoerd (volgend op dat teleurstellend 2011). Sindsdien dekken we wél systematisch minimaal 25% van het risico af – en meestal iets meer dan die 25% (momenteel 35%). Als gevolg daarvan is 2011 niet vergelijkbaar met de periode van 2012 tot 2017.

Robokat (Carl De Ridder)
Editor

Dat is een correcte observatie, het is harder getroffen door de correctie van 2011 en langzamer hersteld dan de MSCI World. Dit fonds moet nog altijd bewijzen dat hun indekkingsstrategie tijdens een stevige aandelencorrectie effectief is.

Karien
Gast

Bedankt voor de alweer heldere analyse. Het lijkt mij dat de Vector Flexible een interessante zienswijze heeft, en zeker ten opzichte van de obligatiebubbel , die onvermijdelijk(!?) in de maak is. Ik heb mij al dikwijls afgevraagd hoe die gemengde fondsen dat zullen blijven counteren in de toekomst. Maar, vooraleer in te stappen, zou ik toch zeker de ‘spread’ afwachten.

Gunthersky
Gast

Ik meen dat dit fonds bij verkoop een niet te verwaarlozen voordeel biedt. Gezien het niet belegd in obligaties is er ook geen meerwaarde op dit gedeelte dat bijkomend belast wordt. Kan dit via MK door de fondsbeheerder bevestigd worden?

VECTOR AM
Gast

@ Gunthersky: inderdaad, Vector Flexible belegt zeer doelbewust niet in obligaties, omdat we van mening zijn dat obligaties op dit ogenblik extreem duur – en dus zeer risicovol – zijn. Dat betekent meteen ook dat Vector Flexible niet onderhevig is aan de Reynders-taks.

Ronald
Gast

Athnae en carmigcac in de solden verkocht en voor vector ingeruild…

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be