About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark S.
Mark S.
4 jaren geleden

Vector Flexible heeft een C1, C2 en C3 variant.
Echter hebben die allen dezelfde TER en zijn allen kapitaliserend.
Wat is dan het verschil?

evita
evita
5 jaren geleden

Ik heb er eentje gekocht ! We zien wel wat het wordt.

evita
evita
4 jaren geleden
Antwoord aan  evita

Ik heb op 26/10/2017 eentje gekocht aan 1762,09 €. We zijn nu 11,5 maand verder en ik heb een rendement van -1,25 % ! Mooi kan ik dat niet noemen.

Roland
Roland
4 jaren geleden
Antwoord aan  evita

-1,25% . En wat deed Carmignac Patrimoine over dezelfde periode: -5,15%. Nog slechter!!! En dit fonds zit wel in de Mixer! Het wordt tijd dat men eens een ernstige evaluatie maakt van de bestaande fondsen uit de Mixer. En meer open staat voor anderen.

John
John
5 jaren geleden

Hallo,

Hoe zien jullie de effectiviteit van de neerwaartse bescherming die het fonds beloofd?
Voor het gedrag tijdens de op en neer van 2015 lijkt er geen eenduidig besluit.
In de correctie van 2011 daarentegen lijkt het dat het fonds zelfs dieper gezakt is dan zuivere aandelenindexen zoals MSCI world?

Robokat (Carl De Ridder)
5 jaren geleden
Antwoord aan  John

Dat is een correcte observatie, het is harder getroffen door de correctie van 2011 en langzamer hersteld dan de MSCI World. Dit fonds moet nog altijd bewijzen dat hun indekkingsstrategie tijdens een stevige aandelencorrectie effectief is.

VECTOR AM
5 jaren geleden

Klopt niet echt Marc, Vector Flexible is sinds 2012 per definitie altijd defensiever gepositioneerd dan ons zuivere aandelenfonds, Vector Navigator, omdat het – wat er ook gebeurt – altijd minimaal 25% beschermd zal zijn tegen beurscorrecties. Als de beurzen dalen, zal je dus niet in een zuiver aandelenfonds blijken te zitten.

VECTOR AM
5 jaren geleden
Antwoord aan  John

In 2011 was de regel dat we minimaal 25% van de portefeuille zouden indekken nog niet in voege. Die regel is pas later ingevoerd (volgend op dat teleurstellend 2011). Sindsdien dekken we wél systematisch minimaal 25% van het risico af – en meestal iets meer dan die 25% (momenteel 35%). Als gevolg daarvan is 2011 niet vergelijkbaar met de periode van 2012 tot 2017.

Karien
Karien
5 jaren geleden

Bedankt voor de alweer heldere analyse. Het lijkt mij dat de Vector Flexible een interessante zienswijze heeft, en zeker ten opzichte van de obligatiebubbel , die onvermijdelijk(!?) in de maak is. Ik heb mij al dikwijls afgevraagd hoe die gemengde fondsen dat zullen blijven counteren in de toekomst. Maar, vooraleer in te stappen, zou ik toch zeker de ‘spread’ afwachten.

Gunthersky
Gunthersky
5 jaren geleden

Ik meen dat dit fonds bij verkoop een niet te verwaarlozen voordeel biedt. Gezien het niet belegd in obligaties is er ook geen meerwaarde op dit gedeelte dat bijkomend belast wordt. Kan dit via MK door de fondsbeheerder bevestigd worden?

VECTOR AM
5 jaren geleden
Antwoord aan  Gunthersky

@ Gunthersky: inderdaad, Vector Flexible belegt zeer doelbewust niet in obligaties, omdat we van mening zijn dat obligaties op dit ogenblik extreem duur – en dus zeer risicovol – zijn. Dat betekent meteen ook dat Vector Flexible niet onderhevig is aan de Reynders-taks.

Ronald
Ronald
5 jaren geleden

Athnae en carmigcac in de solden verkocht en voor vector ingeruild…

Roland
Roland
4 jaren geleden
Antwoord aan  Ronald

Na 1 jaar: goed gedaan om Carmignac te verkopen

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

15
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x