About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Karine
Karine
5 jaren geleden

Misschien nog iets voor jullie : Deze tien fondsen mogen volgend jaar niet in uw portefeuille ontbreken’
Redactie: ik heb de link verwijderd, net zoals men overal de link naar MijnKapitaal verwijdert.

HVdP
HVdP
5 jaren geleden

Alfonds,
Heel interessant allemaal!
Misschien een idee om van alle fondsen uit “onze” mixer, flexer en flexer dyn. eens dezelfde getallen in tabel te zetten? Dus vanaf 16 april 2015.

knarf3691
knarf3691
5 jaren geleden

Vandaag heb ik voor het eerst kennisgemaakt met jullie site. Vraag met niet hoe ik erop kwam maar ik heb ontzettend veel bijgeleerd (ik ben nochtans geen leek) door eens te scrollen door jullie info. Heb nog een heel aantal artikels te lezen. Doorzetten zou ik zeggen.

Guido Vanopdenbosch
Guido Vanopdenbosch
5 jaren geleden

Hartelijk bedankt voor weeral een jaar met educatieve, analytische en onderhoudende artikels aan de hele ploeg achter Mijn Kapitaal!

Leon
5 jaren geleden

Ja, er heerst nu eenmaal heel veel boerenbedrog in fondsenland, gelukkig is MK er die ons wegwijs maakt in dit vaak ondoorzichtig doolhof. Beste dank hiervoor, alsook voor alle interessante artikels. Ik wens MK veel inspiratie voor 2017, maar vooral veel gezondheid en voorspoed.

Jan
Jan
5 jaren geleden

Zeer goed voorbeeld dat men de prestatie van een fonds niet mag meten door naar één periode te kijken. En zeker niet beperken tot de meeste gebruikte periode van één kalenderjaar. Een grafische analyse over een lange periode (10 jaar) wijst voor sommige “topfondsen” over een sterk toegenomen volatiliteit in de laatste drie jaar en afhankelijk van de gekozen periode is het fonds een” flop” of een “top”.

platin
platin
5 jaren geleden

Nog 12 € te gaan voor break even ondanks de 58,.. dit jaar.
En ja was zoiets van voor Mijn Kapitaal kennende.
Gekocht op aanraden van de Rabo nieuwsbrief met aanbevolen fondsen.
op zijn top. (dank Rabo.be )

platin
platin
5 jaren geleden

aankoopdatum was 19/1/2010

Robokat (Carl De Ridder)
5 jaren geleden
Antwoord aan  platin

Met de 5 jaar dat MijnKapitaal bestaat, zijn wij steeds meer overtuigd geraakt dat regelmaat in prestaties van veel groter belang is dan hoge prestaties an sich.

Kies maar voor fondsen met bescheiden resultaten, i.p.v. dat je meer dan 6 jaar moet wachten voor je terug break even staat.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x