About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

43
Reageer op dit artikel

avatar
15 Comment threads
28 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Jhnluc1961Al Fondsjules cesarTK14 Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
luc1961
Gast

Bij medirect kan men ook INVESCO Pan European High Income kopen.

jules cesar
Gast
jules cesar

AF nogmaals super bedankt voor het vele werk en nu maar hopen dat we ergens die squad growth kunnen kopen ?
En natuurlijk voegen we er nog eentje erbij (te koop op aanvraag)
LU0124662932 dje concept I (-;

TK14
Gast
TK14

Wie weet waar je het fonds INVESCO Pan European High Income Kap € (telkens 2 ° plaats in selectie op 5 en 3 jaar) kan aankopen? Lijkt me wel interessant en zou nog in mijn port passen…

Jhn
Gast
Jhn

Inderdaad een mooie fonds (heb je hem :-()

Phjo
Gast
Phjo

Al fonds, is er een specifieke reden waarom een groot deel van de fondsen in de excell niet zijn ingevuld?
Neem het voorbeeld van M & G optimal income dat zijn veelbelovende status lijkt waar te maken.
Bedankt

Pieter S.
Gast
Pieter S.

Beste Alfonds, Als jonge werknemer helpen jouw berekeningen mij om de juiste keuzes te maken bij het selecteren van interessante fondsen en daarvoor aleerst heel hartelijk bedankt. In tegenstelling tot de Banken en andere aanbieders van fondsen die enkel maar goochelen met “mooie” resultaten kijken jouw berekeningen hier dwars doorheen en halen ze de echt goede fondsen/fondsbeheerders naar boven. (jammer dat het aanbod meer slecht dan goed is). Ik vroeg mij echter af waar jij jouw gegevens haalde en op welke manier je deze verwerkte tot die nuttige excelbestanden waar wij allemaal onze informatie vandaan halen. Ik ken sites waar… Lees verder »

GejeM
Gast
GejeM

Beste Alfonds,

In uw lijst zie ik 2 lijnen van BGF Global Alloc. Het verschil in rendement, is dat enkel te wijten aan het koersverloop van de USD of zijn het effectief verschillende fondsen.
Bij Keytrade is ook BGF Global Opportunities LU0011850046 te krijgen, waar zou die komen in uw lijst?

Phjo
Gast
Phjo

Knap werk Al Fonds, ook al krijg je te zien wat je voor je oefening ook al wist:-)
In mijn aanvoelen heeft een mixfonds dat meer dan -20% in een jaar niet zijn plaats in de selectie, ook is zijn AVG ok. Uitgangspunt van mixfonds moet in eerste plaats zijn om bescherming te bieden wanneer het stormt.
Maar nogmaals, respect voor ’t werk

Vowani
Gast

@Al Fonds Voor DNCA Evolutif B is het waarschijnlijk beter de Luxemburgse ISIN (LU0284394821) te gebruiken in de tabel, in plaats van de Franse. De Luxemburgse is beter bekend en aankoopbaar bij Belgische banken dan de Franse versie.

Leon
Gast

Beste dank voor de uitermate interessante berekeningen. Ik stel mij vaak de vraag, wat doen die fondsbeheerders toch met onze spaarcenten. Worden die misschien voor andere doeleinden gebruikt? Uitlenen b.v. Als men de resultaten ziet dan komt men al gauw op de gekste ideeën. Bestaat er zoiets als een fondsbeheerderswaakhond? Ooit eindigen onze spaarcenten waar onze voorouders begonnen zijn: onder de matras … Misschien kunnen volgende fondsen nog opgenomen worden: Fivest Euroland, Belfius Plan Medium FoF, BNPP L1 Diversified world balanced classic.

zoeker
Gast
zoeker

Beste, Zouden deze mixfondsen het waard zijn opgenomen te worden in de lijst ? Aramea Rendite Plus DE000AONEKQ8 DWS Concept DJE Alpa Renten Global LU0087412390 4Q-Income Fonds Universal I DE0009781997 Deka-Euroland Balance DE0005896872 Kapital Plus A DE0008476250 R Club C FR0010541557 Multi Oppotunities II acc Arty FR0010611293 Universal invest Global Flexible LU0524314845 Het is me opgevallen dat een massa mixfondsen de onderliggende index niet kunnen evenaren, misschien toch beter indexbeleggen ??? (ruime spreiding )

Vowani
Gast

Ik vind Universal Invest Global Flexible van Bank Delen (LU0524314845) niet in de spreadsheet?

Vowani
Gast

Oprichtingsdatum is 29/04/1996.

luc1961
Gast

Momenteel heb ik al belegd in 5 goede defensieve mix-fondsen zoals Ethna, Carmignac P, Eurose, Rouvier P en BGF G.Allocation voor een aanzienlijk bedrag. Misschien valt er ene door de mand in de toekomst. We zullen zien. Een nieuwe kaskraker is dus altijd welkom. Proficiat voor al het werk.

Vowani
Gast

Dank voor je uitvoerige analyse, en het vele werk dat er ongetwijfeld in gekropen is. Nu benieuwd of er uit de 5-jaar en 3-jaar analyses een aantal extra toppertjes naar boven gaan komen…

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

De mixfondsen met een goed rendement en niet te hoge volatiliteit zitten natuurlijk al verwerkt in de MijnKapitaal kernfondsen. Het is spijtig dat deze oefening geen nieuwe “vondsten” heeft opgeleverd.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be