About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

23
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
18 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Al FondsJensRobokatcostaadejeFernand Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jens
Gast
Jens

Had het bewust niet vermeld om er geen ‘adviesvraag’ van te maken 🙂 Bv. het total return fonds van Templeton (LU0170475585). Deze variant heeft trouwens een maandelijkse uitkering.

Jens
Gast
Jens

Denken jullie ook zo over Total Return obligatiefondsen? Heb recent mijn High Yield obligatiefondsen verkocht (duration liep daar op tot 3 à 4), maar mijn Total Return fonds is veel minder rentegevoelig (met een duration van 1,5). Daarom hou ik het bij.

costaadeje
Gast
costaadeje

Klopt het dat je in crisisjaren beter af bent met obligatiefondsen of is dit een verkeerde conclusie?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Obligatiefondsen zijn nu sterk overgewaardeerd. Hoewel je van een algemeen fonds zelden kan zeggen dat het over/ondergewaardeerd is (overgewaardeerd t.o.v. wat?), kan je dat bij zuivere obligatiefondsen wel. Je weet dat de onderliggende obligaties op einddatum terug naar 100% gaan, en je moet die obligaties nu kopen aan bv. 115%. Gegarandeerd 15% verlies. Gemiddeld zal dat verlies 8% bedragen (cijfers van het IMF) over alle obligaties heen en dat zullen we vroeg of laat moeten slikken. We kunnen alleen hopen dat dit heel traagjes gaat gebeuren. Het resultaat is dan dat er jarenlang weinig of geen rendement zal behaald worden… Lees verder »

costaadeje
Gast
costaadeje

Vanaf wanneer beschouwen jullie een fonds eigenlijk als “koopwaardig”? Ik worstel al een tijdje met de vraag waarom test aankoop “JP Morgan Global Income” op basis van de goeie resultaten van de voorbije jaren wel aanraadt, maar mijnkapitaal.be momenteel (?) nog niet van plan is om dit fonds in de mixer op te nemen…

Fernand
Gast
Fernand

Kan het dat er geen bijlagen bij zitten?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be