About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

60
Reageer op dit artikel

avatar
26 Comment threads
34 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Al FondsPeterAl FondsevitaVowani Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Peter
Gast
Peter

“Heel dikwijls kwam er van die vooruitzichten niets terecht want die man heeft ook geen glazen bol, maar het dineetje was wel erg lekker.”

Als je stelt dat fondsbeheerders geen glazen bol hebben, waar zijn we dan mee bezig? 😉
Het geeft wat de indruk dat alle beheerders “maar wat doen” zoals je het schrijft.

evita
Gast

Ik heb op het Invescofonds toch al een winst van 3,84 %

luc1961
Gast

Bij medirect heb ik een aggressief Duits mixfonds gezien dat toch zeer goed presteert nl.DJE-Concept I (Lu0124662932)

evita
Gast

@jhn, ik betaal nu toch al het maximum !

luc1961
Gast

@Jhn : wanneer wordt die 8 euro per lijn aangerekend. Ik heb maar 1 fonds Ethna gestart in juni 2013 met periodiek beleggen. ik heb wel 100 euro gekregen. Ik moet wel min.18 maanden beleggen, denk ik.

Jhn
Gast
Jhn

@evita, maar wel elk jaar 8 euro per lijn met een max van 80 euro.

evita
Gast

En aan 0% instapkosten ! Ik betaal geen instapkosten meer !

evita
Gast

Ik heb bij DB ingetekend op het fonds van Invesco dat Al Fonds hier boven vermeldt !!

evita
Gast

Hopelijk alles OK nu !

TK14
Gast
TK14

Al Fonds, bedankt. Ik heb dit Franklin-fonds uiteraard als satelietfonds in port en ga hierbij zeker niet boven een 5%-aandeel… Ik ga de komende maanden nog wat andere fondsen (bij)kopen, vooral een paar nieuwe mixfondsen (bv. DNCA Eurose) (om nog wat meer te diversifiëren binnen de corefondsen), enkele aandelenfondsen gericht op Europa en tenslotte nog wat wereldaandelenfondsen (bv. Skagen Global, die ik nog niet heb). Door deze toekomstige aankopen kan ik gerust nog wat bijkopen zonder vernoemde drempel te overschrijden…

TK14
Gast
TK14

Al Fonds, aan het lijstje van European Small & Midcaps van Jhn zou ik zeker deze nog willen toevoegen: Franklin European Small-Mid Cap Growth A (Isin: LU0138075311). Dit is het voorbije jaar het best presterend fonds in mijn port met op 10,5 maand tijd ruim 30% return en een jaarrendement in 2013 van 36,1%… Deze haalde duidelijk nog een hoger rendement in 2013 dan TIF European en MFS European, die ik eveneens in Port heb… Ik kocht dit fonds aan na raadpleging en selectie uit één van je selecties. Kan je eens nagaan of dit Franklin-fonds ook nog steeds koopwaardig… Lees verder »

evita
Gast

Effen een technisch vraagje ! Als ik een bericht wil ‘Beantwoorden’ dan lukt dat niet ??
Mijn antwoord verschijnt telkens als een nieuw bericht.

Patrick Claerhout
Gast
Patrick Claerhout

Beste,

Als het “fonds van de maand” een P areltje moeten zijn en dan zou je er ook geregeld PAL op moeten zitten met de selectie. In dit geval zou ik je selectie gewoon PALFONDS noemen. De parel van AlFonds.

Phil
Gast
Phil

Een interessant overzicht mbt European Smallcap fondsen. De beheerders die de hoogste toppen scoren hebben meestal ook de hoogste drawdown. Risico en return zijn nauw gelinkt.

http://citywireglobal.com/sector/equity-european-small-and-medium-companies-funds/i1495/?periodMonths=60&page=1&sortBy=totalreturn

juluscesar
Gast
juluscesar

hierbij een grafiek van iemand die instapte in dit fonds op de piek van 2008. De groen lijn is deze van skagen global. Probleem zal dus zijn dat je ook vooraf zult moeten weten wanneer er terug uit te stappen.
Niet alleen in Turkije zin er rellen en corruptie…comment image

Phjo
Gast
Phjo

Lange termijnresultaten zijn een vast gegeven Al fonds, al de interpretatie verschilt naargelang de persoon. Of van een ezel maak je ook geen renpaard, alhoewel 🙂

E10NE (niet E10)
Gast
E10NE (niet E10)

Heb als beginnend fondsen-belegger nog wat “schroom” om bepaald(e) product(en) aan te halen – volgens mijn bescheiden mening heeft het JPMorgan Funds – Germany Equity A (LU0210532791) ook al een degelijk parcours afgelegd – of is dit te “tracker-achtig”?
Een paar suggesties voor een naam van de nieuwe reeks:
-het MijnKapitaal-MaandPareltje
-de MijnKapitaal-MaandSter – mbt het eventuele latere “MijnKapitaalStarFonds”-selectie (bestaande uit de 12 MijnKapitaal-MaandPareltjes van 2014)

Vowani
Gast

Het rendement van het fonds “Invesco Continental Europe Eq” was enkel in 2013 veel beter dan gelijkaardige fondsen: het was vorig jaar de beste van zijn onderliggende categorie (“Aandelen Europa excl. UK”). En ook in 2008 was het beter dan vele anderen, relatief bekeken: hoewel het fonds bijna -38% verlies leed, was dat “beter” (nou ja…) dan 80% van de fondsen in zijn categorie. Maar in de andere jaren presteerde het fonds vrij slecht tegenover zijn concurrenten, het raakte zelfs niet in de bovenste 60% van alle fondsen in zijn categorie. In 2010 en 2012 zat het zelfs in de… Lees verder »

evita
Gast

Al Fonds, wat denk je van: ” het toemaatje van de maand ” ??

JM
Gast
JM

Wat vinden jullie van deze?
MFS Meridian Funds – European Smaller Companies Fund A1 EUR Acc LU012594496
Threadneedle Investment Funds – Threadneedle American Smaller Companies Retail Net Acc (EUR) GB00B0WGY707
Threadneedle Investment Funds – Threadneedle European Smaller Companies Retail Net EUR Acc GB0002771383

lop
Gast
lop

IE0030382133 is te koop bij deutsche bank

Bloemkool
Gast

Het fonds IE0030382133 – Invesco Continental Europe Equity is te koop bij Deutsche Bank.

Phil
Gast
Phil

Is een fonds dat sterker gestegen is dan zijn benchmark sedert juli 2013. Het zijn de laatste 2 trimesters die het enthousiasme omtrent het fonds aanwakkeren. Een fonds dat zich mogelijks leent voor “momentum” beleggen, maar daar ben ik persoonlijk niet voor te vinden. Als je daarentegen de grafiek op langere termijn gaat bekijken (5 jaar) dan is deze stijging niet meer dan het terugkeren naar de benchmark van zijn soort. En bovendien wordt het fonds gekenmerkt door een hoge maxdrawdown wat in neerwaartse markten een interessante karakteristiek is bij de fondsenkeuze voor beleggers die niet op de blaren wensen… Lees verder »

Jhn
Gast
Jhn

Voor deze henderson was 2013 een slecht jaar, LU0264738294
maar zijn er vooruitzichten voor een comeback in 2014?

Kevin Gardedieu
Gast
Kevin Gardedieu

Het Cazenove-fonds vind je bij Binck, het Invesco-fonds niet. Maar aangezien de website plat ging, is het mogelijk dat het er toch is.

Wereldburger
Gast
Wereldburger

ik zit sterk in “Invesco Pan European Structured Equity Fund A” LU0119750205 te verkrijgen bij rabo. Enige verschil is dat er bij deze ook VK aandelen in zitten. Lijkt me ook een goeie voor volgend jaar.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be