About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

148
Reageer op dit artikel

avatar
57 Comment threads
91 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
32 Comment authors
Al Fonds (Marc Person)DetageAl FondsAnnJos Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Detage
Gast
Detage

Komt er binnenkort nog eens een update van de screening?

Jos
Gast
Jos

Hallo,

Ik ben van play een Key plan te openen. Aangezien nu op NOGO staat zal ik maar 1x 25€/jaar storten. Als het GO wordt maandelijks.

Is het nu niet nuttig om het gestorte bedrag te spreiden over alle 40 de fondsen? Dan is je risico toch altijd minder dan als je bijvoorbeeld maar over 5 fondsen spreid?

Groeten

Ann
Gast
Ann

Ik dacht dat er een maximum lag op het aantal fondsen dat je in je Keyplan mag opnemen.
Zelf heb ik er 10, maar mijn maandelijks bedrag ligt wel hoger dan 25 euro.
Op dit moment zijn er 5 (de helft dus!) met een STOP.

Maxim Janssens
Gast
Maxim Janssens

Het fonds Carmignac Patrimoine (FR0010135103) wordt in het Keyplan met 0% instapkosten aangeboden. Terwijl het bij alle anderen die ik bekeken heb, telkens 1% is. Verstopt Keytrade op één of andere manier deze kost of is het echt goedkoper bij hun?

Drupke
Gast
Drupke

Crelan verkoopt Keytrade aan Crédit Mutuel Arkea. Is dat goed of slecht nieuws of maakt het geen verschil uit voor de Keytrade-klant?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ik zal het hen straks eens vragen, weet niet of ze daar op gaan antwoorden.

Karine
Gast
Karine

Waarom zou je het Keyplan volledig pauzeren ?? Omdat het slecht gaat op de beurzen ? Het is toch zeker niet de bedoeling om met het keyplan laagten en hoogten te gaan zoeken dacht ik? Zoals het nu gaat kan het elke dag wel de andere kant uitgaan.

Karine
Gast
Karine

Toch blij dat ik de €12.000 op de rekening heb gezet en niet direct herbelegd.
Nu een maand later zit de mix port 10% lager.
Dus tijd voor een klein deel van het bedrag weer te beleggen lijkt me.

Jens
Gast
Jens

Je kan het Keyplan in z’n geheel pauzeren of bij algemene NOGO op een laag pitje zetten (€25 per maand).

Bij een mix van GOGI en NOGO kan je gewoon de samenstelling van je Keyplan wijzigen, zonder arbitrage (zodat er niets verkocht wordt). Je verdeelt het bedrag dan over de fondsen die een go krijgen. De NOGO’s zet je op 0%.

Kristof
Gast
Kristof

In bovenstaand artikel wordt verwezen naar het MijnKapitaal Mixerfonds, maar ik heb gezien dat er ook enkele van ’t MijnKapitaal Flexerfonds inzitten. Helaas niet allemaal. Maar zou ’t mogelijk zijn om diegene die niet worden aangeboden te vervangen door enkele van de andere fondsen? En zoja welke komen dan ’t beste in aanmerking?
En wat met ’t GOGI-model ? Stel dat bepaalde fondsen in dit Keytrade Plan een NOGO weergeven, doch je belegt iedere maand een vast bedrag. Hoe ga je hier mee om? Zoals Karine reeds aanhaalt, ga je voor de lange termijn (in mijn geval ca 10jr).

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Mochten er “vervangende fondsen” zijn met de nodige kwaliteiten voor het Mixerfonds, dan hadden we die natuurlijk al lang in het Mixerfonds opgenomen.

Normaal gezien kan je het Keyplan tijdelijk stoppen, maar (als ik het goed voor heb) voor het gehele Keyplan en niet voor de individuele fondsen. Om GOGI en Keyplan te combineren zou je dus voor ieder fonds een individueel Keyplan moeten openen. Of heeft iemand een beter idee?

Ann
Gast
Ann

Je kan ook altijd je percentages van je Keyplan wijzigen (zonder arbitrage !!, anders wordt een deel verkocht). Als je 10 fondsen hebt, en 5 hebben een GO, zou je je maandelijkse bedrag kunnen verdelen over die 5, bv. ieder aan 20%. Als de maand erop er 7 een GO hebben, dan speel je weer met je percentages enz. Maar dan loop je het risico op de duur een onevenwicht te hebben. Zelf ga ik het wellicht anders doen. Ik had nu (aankoop 5/9), mijn maandelijks bedrag verdubbeld, op basis van een eigen brouwsel dat op GOGI trekt (het laatste… Lees verder »

Karine
Gast
Karine

Er is één strategie die altijd werkt voor de lange termijn en dat is gespreid instappen.
Ik heb nog tot 03/09 de tijd om het geld te parkeren.

kulderzipken
Gast
kulderzipken

Ik denk dat een juistere formulerling van het antwoord op die specifieke vraag is dat niemand die vraag met zekerheid kan beantwoorden. Alles hangt samen met onderstaande bedenkingen: – denk je dat het dieptepunt zal bereikt zijn op 5/9: volledig terug investeren. – denk je dat de fondsen nog sterk in waarde zullen dalen na 5/9: volledig in cash behouden. – geloof je in een geleidelijk herstel met sterk fluctuerende koersen: geleidelijk in +/- 6-12 maanden herinvesteren. Kan je op bovenstaande vragen met zekerheid antwoorden, zeer zeker niet. Dus is het onmogelijk voor iedereen om met zekerheid te antwoorden op… Lees verder »

Karine
Gast
Karine

Toch blij dat mijn selectie die ik hier onlangs maakte nog niet is uitgevoerd. BGF European Equity Income A2 EUR -9,71% Carmignac Emergents A EUR acc -11,84% Carmignac Investissement A EUR acc -15,06% DNCA Invest Evolutif A -6,75% Ethna-AKTIV T -3,20% First Eagle Amundi International AU-C -10,93% Franklin US Opportunities A Acc € -17,04% Invesco Pan European High Income A -3,49% MercLin SICAV Global Equity C -5,44% Templeton Asian Smaller Co A Acc € -16,23% Totaal €49.415,30 -4.923,66 -9,96%

Karine
Gast
Karine

Vraag over het vrijgekomen geld : In principe wordt dit volledige bedrag op 05/09 geïnvesteerd. Nu, u kan ons ook vragen om een deel hiervan over te schrijven naar een andere rekening. Enkel het geld dat op uw Keyplanrekening staat zal (samen met de periodieke investeringen) geïnvesteerd worden op 05/09. Indien u dit wenst, gelieve dan een gehandtekende instructie op te sturen waarop u expliciet vermeldt hoeveel geld er van elke welke Keyplanrekening moet overgeschreven worden. Vraag over het niet volledig beschikbare bedrag : In uw nieuw gekozen samenstelling zit voor een deel dezelfde fondsen. Deze moesten dus niet, of… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Die vraag kan enkel jij zelf beantwoorden.

kulderzipken
Gast
kulderzipken

Nog in de fondsen die je behouden hebt? In die fondsen die niet volledig moesten verkocht worden om op de nieuw ingegeven procentuele verdeling uit te komen. (Carmignac onder andere wrsch.)

kulderzipken
Gast
kulderzipken

Mij lijkt het dat hebt beschikbare geld, het geld is van de verkoop van je “overschot” carmignac, dat op de 5de van de volgende maand zal omgezet worden in de nieuw gekozen fondsen.

Karine
Gast
Karine

En waar zit de andere €4000 dan ?

kulderzipken
Gast
kulderzipken

Wat bedoel je met een “een volledige arbitrage gedaan op mijn portefeuilles”.
Bij arbitrage worden er fondsen verkocht/gekocht zodat de verdeling gelijk wordt aan de nieuwe percentages die je gekozen hebt.
Je blijft dus wel voor hetzelfde bedrag geïnvesteerd.

Karine
Gast
Karine

In mijn oude selectie zaten enkele fondsen maar in één fonds Carmignac patrimoine zat 90% van heel het kapitaal.(€12.000)
Nu heb ik arbitrage gedaan en een nieuwe selectie gemaakt van 10 fondsen. Carmignac patrimoine zit er nu nog voor 10% bij.
Begrijp alleen niet waarom er maar maar €8600 beschikbaar is nu ?

Karine
Gast
Karine

Ik heb op 15/08 volledige arbitrage gedaan op mijn twee portefeuille’s. ===> +-€12.000 in elke portefeuille.

Nu zou ik wegens de momenteel sterk dalende beurzen dit bedrag gedeeltelijk terug willen beleggen i.p.v alles in één keer terug te beleggen op 05/09.
Kan ik nu een deel van het bedrag terug beleggen op 05/09 in mijn nieuwe selectie en de rest even parkeren en dan de volgende maanden terug investeren in mijn keyplan ?

Ann
Gast
Ann

Volgens mij staat je plan nog steeds op arbitrage, en niet op actief. Dit blijft zo tot alles rond de 5e is aangekocht. Je kan volgens mij deze cyclus niet doorbreken.
Het staat goed uitgelegd op hun website, lees dat er nog eens op na.

Lambert
Gast
Lambert

Toch wel hoor. Je kan telefonisch vragen om het bedrag van de keyplan rekening terug te storten naar je zichtrekening. Toch ook even de keytrade rekening op pauze zetten.

Karine
Gast
Karine

Ok, misschien wel interessant om te doen.
Begrijp alleen niet goed waarom er €8600 cash is en geen €12.000

Karine
Gast
Karine

Er staat : Uw KEYPLAN zit in een arbitrage cyclus. We hebben fondsen verkocht op de 15de en gaan het geld herinvesteren de 5de.
Gaan ze nu de volledige €8600 terug investeren op 05/09 dan en kan ik dit dan niet in schijven beleggen de komende maanden ?
Begrijp ook niet waarom er maar €8600 beschikbare cash is en geen €12.000 ?

jempi
Gast
jempi

Arbitrage valt hier een paar keer!
Gaat dit ook over het mixfonds?
En wat is dit?
Bijsturen is de waardes van elk fonds op hetzelfde bedrag te zetten?
Dus degene die winst maken en veel gestegen zijn, verkopen en de ander bijkopen met die winst?

kulderzipken
Gast
kulderzipken

Is het normaal dat na 6 dagen mijn order via een keyplan voor Merclin Sicav nog steeds niet is uitgevoerd? Eerste maand dat ik het opgenomen is in mijn keyplan.

Nelissen
Gast

Hallo, even een reactie zonder advies te geven, puur mathematisch gezien kan je in dit geval best een arbitrage vragen; je nieuwe fondsen zullen anders nooit genoeg doorwegen in je nieuwe samenstelling, je hebt het geld van de verkoop (van de Patrimoine) nodig om te investeren in je ‘nieuwe’ fondsen anders is de weging van de nieuwe fondsen te klein tov je grote posities in de Carmignac fondsen. Je zal waarschijnlijk al een mooie positie hebben na het jaren van sparen in de Carmignac fondsen maar je nieuwe lijnen zullen een veel kleine bedrag voorstellen in het total van de… Lees verder »

Karine
Gast
Karine

Luc denk dat er wel meerdere met dat probleem zitten en de oplossing zal dan zijn arbitrage. Anders zit ik de volgende 10 jaar met een veel te groot bedrag in patrimoine.Ik weet dat voor de 15de de porteuille moet aangepast zijn. Ik veronderstel toch wanneer je arbitrage doet je direct dat bedrag terug moet beleggen in andere fondsen en dit niet even kan parkeren ?

luc1961
Gast

Ik zit ook wat met dat probleem Karine. Ik heb momenteel teveel Ethna activ ET en Carmignac P. Op het einde van het jaar moet ik toch verkopen en zal het probleem opgelost zijn. Arbitrage bij Keytrade is dan blijkbaar voor U de oplossing. Hou er rekening mee dat de verkoop van eenheden enkel kan op de 15de van de maand, dan wordt er gekocht de volgende maand de 5de.

Karine
Gast
Karine

Ik zit hier nog met een probleem waarbij Keytrade niet wil helpen. Ik ga voor mij nu een plan opstarten voor mezelf met mijn selectie. Maar ik heb in 2010 al een plan gestart voor beide kinderen en dat was toen redelijk defensief.(carmignac patrimoine enz) Ik heb dat plan dan in 2014 aangepast naar 50% Carmignac Investissement en 50% Carmignac emergents). Nu zou ik dat plan ook willen aanpassen naar de mix van 9 fondsen maar het grootste deel(90%) van het belegde geld zit in Carmignac patrimoine. Zou ik nu niet best voor arbitrage kiezen en het geld dat dan… Lees verder »

Karine
Gast
Karine

Interessant, die trackers is ook iets moois wanneer je gespreid kan instappen.
Ik weet nu niet voor hoever dit mogelijk is bij banken zoals Binck, Keytrade, Argenta ?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Trackers koop je op de beurs (aan een limietkoers) en je hebt dus telkens een transactiekost die sterk kan doorwegen. Daarom zal je die nooit in zo’n formule aantreffen.

Met indexfondsen zou dat in theorie wel kunnen.

Karine
Gast
Karine

Dan gooi ik Franklin Asian eruit en kom ik ook op 14% en heb ik nog 9 fondsen.. De keuze betreft regio is dan meer voor de fondsmanagers.Wel spijtig dat ze bij Keytrade geen trackers bij in het plan steken zoals iShares MSCI ACWI UCITS ETF en iShares EURO STOXX 50 UCITS ETF. Zijn toch ook heel mooie beleggingen voor de lange termijn. Ik ga de artikelen over de trackers hier op de site ook nog eens doorlezen, het zal alleen niet zo makkelijk zijn om deze gespreid aan te kopen denk ik.

HKDS
Lid

Ook de artikels over de gevolgen van volatiliteit bij trackers kunnen interessant zijn: hier en daar.
In ’t kort: hoe groter de volatiliteit van een product, hoe belangrijker de markttiming.

Karine
Gast
Karine

Dat is nu eenmaal het risico dat erbij hoort veronderstel ik. Ik merk dat deze fondsen hun grote verliezen van 2008 netjes rechtgezet hebben in 2009 ? De toekomst in nu eenmaal onzeker. Maar, ik ben er eindelijk doorgeraakt. Ik moet wel toegeven dat de Morningstar website een prachtige tool is voor dergelijke zaken. Ik heb nu een port bestaande uit 10 fondsen. Rendement op 1 jaar 22% tegenover de index 26%. Op 5 jaar 13% tegenover de index 17%. Dit zegt natuurlijk niets over de volgende jaren maar deze fondsen hebben steeds goed stand gehouden. Wil je minder risico… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Qua regioverdeling kan je wel wat leren van “onze” fondsmanagers. Zowel de defensieve mixer als de wat meer dynamische Flexer hebben slechts gemiddeld 12% groot Azie aan boord. En dat komt zelfs overeen met de vergelijkende index van Offensieve Mixfondsen.

Er lijkt dus een grote consensus om daar wat weg te blijven. En die fondsmanagers zullen toch beter op de hoogte zijn dan wij zeker?

Karine
Gast
Karine

Ben ik nu één voor één aan het bekijken. Maar als ik dan zie dat Carmignac Emergents A in 2008 56% daalt is dat niet leuk maar als je dan ziet dat dit fonds in 2009 68% stijgt is het weer een ander verhaal.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Achteraf bekeken is dat makkelijk zeggen. Destijds vreesden heel wat mensen echter voor de totale ineenstorting van het financieel systeem. Hoe zou jij daarmee omgaan als de toekomst ongekend is? Iets om eens over na te denken.

CP1234
Gast
CP1234

Niet echt, want zelfs met die stijging van 68% staat het nog een pak lager dan voor de daling met 56%.

Als het fonds bv. 100 waard was, was het na de daling nog 44 waard, na de stijging met 68% is het …; nog steeds maar … +/- 74 wat nog steeds een aanzienlijk verlies is !

Karine
Gast
Karine

Heb mijn selectie van 11 eens in het keyplan gestopt met start op 12/2010 en einde 08/2015 en dan kom ik op 38% winst of +- 8% op jaarbasis.

Karine
Gast
Karine

Daarna heb ik deze 11 ook eens in de x-ray gezet met aankoop op 08/2010 tot 08/2015 en dan kom ik op op 5 jaar 12% winst op jaarbasis. Dit zegt natuurlijk niet veel.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Winst halen in goede tijden, dat doen de meeste fondsen wel en je moet al moeite doen om slechte prestaties te halen over die periode. Je moet ook eens de moeilijke periodes durven bekijken.

Karine
Gast
Karine

Ik kreeg daarstraks deze opmerking :
Opgepast, het BGF Global Allocation is niet te verkrijgen in het Keyplan, wel andere fondsen van BlackRock…. Kijk naar de isincodes, dan zal je het merken…

En inderdaad het BGF is een ander fonds dan in het keyplan.
Kunnen we misschien ook nog schrappen ?

Ann
Gast
Ann

Als je het over de Blackrock Global Funds European Equity Income Fund A2 hebt, zou ik hem houden.
‘k Heb mijn Keyplan nog maar 2 maanden, maar dit fonds steekt er met kop en schouders bovenuit…

Karine
Gast
Karine

Flexerfonds in keyplan : http://i58.tinypic.com/1znll69.jpg
1 j 19% ==== 5j 10%
Mix 11 aandelen : http://i58.tinypic.com/11c6rz6.jpg
1j 18% ==== 5j 11%

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Nu moet je eens kijken welke van die fondsen meer dan de helft van zijn waarde verliest in je 11-fondsen-portefeuille. En dan moet je overwegen of dergelijke volatiliteit de moeite waard is t.o.v. het rendement dat zo’n fonds geeft. Ik zeg niet dat je dat al dan niet moet schrappen, maar je moet er wel eens over nadenken.

Karine
Gast
Karine

Dat is er maar één en dat is Carmignac Emergents A EUR acc:

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Voila, en dat is een voorbeeld hoe je je selectie nog verder kan verfijnen, afhankelijk van je eigen doelstellingen.

En nu ga ik dodo doen.

Karine
Gast
Karine

En toen waren ze nog met 10, slaapwel.

Karine
Gast
Karine

OK, dan ga ik stilaan afronden.
Kan jij leven met mijn selectie van 11 of moet het beter kunnen ?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Probeer via de x-ray prestatie eens wat die combinatie geeft als je als datums 31/07/2007 en 31/03/2009 ingeeft (onder de grafiek). Via de grafiek krijg je dan een idee van de prestaties over die periode door er met je muis over te gaan en te kijken naar de waarde van “portfolio1” op einddatum. Ik ben benieuwd.

jean claude
Gast
jean claude

Voor een 10 j belegging zou ik ook een paar bekende holdings zoals Brederode , GBL , Ackermans Van Haren en mischien GIMV (voor de dividenden) aan deze mix toevoegen om hem een beetje te verzilveren .
De investeringen van zulke holdings zijn transparent , goed gespreid , professioneel opgevolgt en daardoor kunt u deze op lange termijn behouden .

jean claude
Gast
jean claude

Voor een 10 j belegging zou ik ook een paar bekende holdings zoals Brederode , Ackermans Van Haren , GBL ,en mischien GIMV voor de dividenden , om uwe fonds mixer een beetje te verzilveren .
De aandelen van zulke holdings zijn goed gespreid en professioneel opgevolgt en hoeft u , in princiep , nooit te verkopen .

Karine
Gast
Karine

Ok, mijn mix van 11 zit nu op een rendement van 1 jaar op 17% en 5 jaar 10,19%.
De flexer van 5 fondsen zit op 1 jaar 19% en 5 jaar 10%.
Nog even voor de duidelijkheid :
Die 5 jaar, is dat dan met een gemiddelde van 10,19% op jaarbasis ?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Als je 5 jaar geleden was ingestapt, dan zou je gemiddeld 10% per jaar gehaald hebben. Dat is natuurlijk toen de beurzen nog erg laag stonden en die resultaten zijn onnatuurlijk hoog.

Karine
Gast
Karine

Natuurlijk bij het ingeven van de port bij Morningstar moet je voor elk bedrag evenveel aankopen. Nu staat elk fonds op +-9% en kan ik weer vertrekken. Nu zit ik met regioverdeling bij Europa op 30%, Amerika 45% en Azie 18%, anderen 7% Ik heb mijn regioverdeling ook nog vergeleken met Aandelen wereldwijd large cap groei en die zitten voor Europa op 30%, Amerika 52% en Azie 14%. Mijn mix zit nu op 1 jaar op 17% en 5 jaar 10,19%. De index op 1 jaar 25 % en 5 jaar 16% Ik dacht dat ik nu een mooie selectie… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Op de eerste pagina van de x-ray kan je je index kiezen. Pas op met rendementen die je daar ziet, want die zijn enkel voor de voorbije periode (die buitengewoon goed was) en dus geen indicatie voor de toekomst.

Nu moet ik je teleurstellen: je zal er nooit in slagen om op consequente een doorsnee wereldwijde index te verslaan. We hebben dat zelf ook geprobeerd en die poging is mislukt.

Indien je maximale rendementen zoekt, dan zijn trackers op wereldwijde indexen dé manier. Fondsen brengen echter op een totaal andere manier waarde in je portefeuille.

Karine
Gast
Karine

Ik heb de port in X-ray geplaatst maar nu wordt het voor mij een beetje Chinees. Wil jij dit misschien eens even bekijken ? Ik hoop trouwens dat het voor andere lezers ook interessant is om dit mee te volgen en zo misschien hun plan samen te stellen.
Ik vind het wel vreemd dat deze portefeuille zover onder de index blijft, er moet iets verkeerds zitten lijkt me.
Rendementen %
[link verwijderd om de onschuldigen te beschermen]

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ik denk dat je eens moet kijken naar de fondsverdeling bij het samenstellen van je portefeuille, nu heb je 63% in First Eagle Amundi en dat lijkt me niet correct.

Nu kunnen we je geen persoonlijk advies leveren rond die portefeuilleverdeling, maar bekijk eens onze X-ray artikels hoe je daarmee aan de slag kan. Daar staan wat voorbeelden hoe je iets kan interpreteren. Bij de prestatiegrafieken kan je bv. gaan zien wat dat in 2008 zou gegeven hebben. Let er bij de regioverdeling op dat bepaalde zaken niet te sterk gaan doorwegen, zoals het aandeel van Azië.

Karine
Gast
Karine

Ik heb dat toch even in een portefeuille gegoten bij Morningstar maar hoe pas je de x-ray hierop toe ?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Normaal gezien zie je in de portefeuilletool een tab blad met “X-ray” op.

We hebben mixer en flexer al verschillende malen door de X-ray gehaald, die artikels kunnen je inspiratie geven wat je er allemaal mee kan doen.

Karine
Gast
Karine

Bedoeling is maandelijks €125. Dan is misschien 12 nog wel haalbaar.
Straks alles nog eens overlopen en mijn keyplan opstarten en de andere 2 aanpassen.
Alvast bedankt voor de ondersteuning en het vele werk dat jullie hierin steken.(lijkt me bijna een voltijdse job op zich)

Karine
Gast
Karine

Eerst en vooral hoedje af voor de mensen die dit forum maken, ik zou gek worden van al die cijfertjes. Daarnet eens alles op een rijtje gezet. Toch wel wat puzzelwerk. Ik ben dus op zoek gegaan naar een mix tussen het mixerfonds dynamisch, het flexerfonds en dan mijn selectie van 12 fondsen zoals eerder besproken. Wanneer ik jullie dynamische mixfondsen bekijk zitten er 4 van in het keyplan. Blackrock Global Funds Global Allocation DNCA Invest Evolutif First Eagle Amundi International Franklin Global Fundamental Strategies Wanneer ik jullie flexer fonds bekijk zitten er 5 van in het keyplan. BGF Global… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ik denk niet dat Franklin Global Fundamental Strategies in het Keyplan aanbod zit?

Als ik jou was, zou ik dit eens in een Morningstar portefeuille gieten en een X-ray op toepassen. Dan zie je beter wat de allocatie is enz.

Karine
Gast
Karine

Je hebt inderdaad gelijk. Dit valt er dus af en blijven er nog 11 over. Ik ga ook nog eens kijken via Morningstar.

TK14
Gast
TK14

Opgepast, het BGF Global Allocation is niet te verkrijgen in het Keyplan, wel andere fondsen van BlackRock…. Kijk naar de isincodes, dan zal je het merken…

Karine
Gast
Karine

Wat is nu weer juist het verschil in het Flexer – mixer en kernfonds ?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Bovenaan vind je een link “Wegwijs op MijnKapitaal”. Daar wordt dat netjes uitgelegd.

jempi
Gast
jempi

Er zitten er 7 in van de mixer! Klopt dit? Goed systeem!
Wat betekenen die 2 ** achter MK MIX

Karine
Gast
Karine

Ik heb er nu dus nog 12 over. Nu zou ik alleen nog een samenstelling hiervan willen die iets minder defensief is daar het toch om de lange termijn gaat.

Karine
Gast
Karine

Je hebt er inderdaad werk van gemaakt maar voor heel veel mensen zoals ik en wickedwillie bv blijven dit een hoop getallen waar we eigenlijk geen stap verder mee komen. De ervaren belegger begrijpt wat die 40 fondsen inhouden en voorstellen en kan zo redelijk makkelijk een portefeuille samenstellen. Voor vele andere blijft dit koffie dik kijken en moeten we dan maar vertrouwen op Keytrade dat zelf een plan samenstelt en hopen dat dit een goed is.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Zoals collega Al Fonds zegt, is het niet erg moeilijk. Het is wel handig als je een klein beetje overweg kan met Excel. Bijvoorbeeld door te sorteren op een bepaalde kolom, kom je al een heel eind. Stel bv. dat je beleggingshorizon 5 jaar is, sorteer dan eens op kolom AV5, dat is het gemiddelde rendement op 5 jaar. Fondsen die geen AV5 hebben, kan je al achterwege laten wegens te korte historiek (soms staat er wel een gelijkaardig fonds elders in de tabel). Fondsen met minder dan 4% (ik ben strenger dan AF) schrap je ook, waarom risico lopen… Lees verder »

Karine
Gast
Karine

Ik heb het eens verder uitgezocht. Ik denk dat de meeste mensen die voor dit soort van belegging gaan toch voor de heel lange termijn van 10 a 15 jaar willen gaan daar dit vaak voor de kinderen wordt gedaan. Ik ben tenslotte tot volgende lijst gekomen van 12 fondsen, Carmignac emergents heb ik wel laten staan en de obligaties heb ik eruit gegooid.Ook alles onder de 4% is eruit. Nu is de kunst nog om van deze 12 er een 5 goede uit te halen. Moet je natuurlijk weer gaan kijken dat je niet teveel overlapt.(denk dan aan Carmignac… Lees verder »

karine
Gast
karine
wickedwillie
Gast

Lijkt me al een mooie selectie Karine!
Succes hiermee…

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Je hebt blijkbaar je eigen weg al gevonden, maar er komen 2 Robokat artikels over de screening methode van Al Fonds en hoe je er eigen selecties kan mee maken. Gepland voor 10 en 17 augustus.

tr1981
Gast
tr1981

Op zich is er toch ook niets mis met een selectie van een 10-tal fondsen uit het Keyplan, niet? Je hoeft volgens mij niet noodzakelijk verder te filteren tot je op 5 uitkomt.

Ann
Gast
Ann

Ik ben zelf voor 10 gegaan, met percentages die gaan van 14% tot 5%. Tot de hoogste groep behoren de mixerfondsen, om zo te zakken tot de iets volatielere. Mijn fondsen lijstje komt op 2 na uit op dat van Karin.

jempi
Gast
jempi

Beste Robokat en Al Fonds kan het zijn dat er 16 over zijn aan 100 % en boven de 4 %? Of zie ik iets over het hoofd?
Wel goed uitgelegd want zo had ik dit nog niet gezien, met deze uitleg is het +++ voor de simpele!
De obligatiefondsen mijden en dit moet je bekijken op Morningstar of bij de broker?

wickedwillie
Gast

Wederom bedankt voor deze interessante info Al Fonds!!! Zoals Karine ook zegt, op den duur zie ik de bomen door het bos niet meer… Na anderhalf jaar info verzamelen op deze website ben ik sinds enkele maanden begonnen met de aankoop van enkele Mixfondsen (via Medirect). Hiernaast ben ik nu al efkes (relatief ‘veilige’) aandelen aan het volgen (GIMV en TINC gekocht), aan het twijfelen om enkele GVV’s en dividendaandelen aan te kopen. Misschien kies ik wel voor dit Keyplan want er is zóooveel keuze dat ik het op de lange duur niet meer weet… Lijkt het jullie verstandig om… Lees verder »

Tony Robyn
Gast

Perfecte timing, ik wou deze avond mijn portefeuille samenstellen om te starten 🙂
Hartelijk dank!!

Karine
Gast
Karine

Dat zou heel mooi zijn Al Fonds want heel veel mensen zien de bomen door het bos niet meer.
Ik ga nog even afwachten om een extra plan op te starten.

Karine
Gast
Karine

Zonde, want het key plan is wel een enorm handige manier om gespreid te kunnen instappen in fondsen zonder veel kosten te betalen.

Karine
Gast
Karine

Welke fondsen uit het Mixerfonds passen in een Key plan met een gedurfd profiel ? Spreek hier dan over een plan voor de kinderen dat +10 jaar loopt en waar elke maand €125 ingaat per kind.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

In de actuele samenstelling van het mixerfonds zie je welke fondsen wij als dynamisch beschouwen. Maar ik vrees dat er weinig overlapping is tussen het aanbod van een Keyplan en die dynamische fondsen.

eddyl
Gast
eddyl

Dacht ik ook, maar dat wil zeggen dat de andere fondsen zullen gearbitreerd worden naar hun percentage en dat is niet mijn bedoeling bv Fonds A staat op 25% maar vertegenwoordigd 35% in het Keyplan, dit zal dan verkocht worden tot het op 25% staat. Waarschijnlijk is er in het huidige systeem hier niets aan te doen.

luc1961
Gast

Als je kiest voor ‘geen arbitrage’ zal fonds C niet verkocht worden, wel bij ‘arbitrage’.

luc1961
Gast

@eddyl : Ik had daar ook problemen mee. Dit zijn de stappen :
1.naar KEYPLAN gaan
2.Uw fondsen wijzigen
3. Mijn fondsen updaten
4. Code invullen
5. Uw ritme wijzigen
6. Geen arbitrage aanduiden (geen fondsen verkopen)
7. Code invullen.

eddyl
Gast
eddyl

Bedankt voor de informatie. Maar zal Fonds C dan verkocht worden als je de arbitrage niet aanzet?

Nelissen
Gast

Wanneer je arbitrage uit staat dan zal er niets verkocht worden. Je blijft dus met positie C in portefeuille.

eddyl
Gast
eddyl

Is het mogelijk om in een KEYPLAN volgende verandering door te voeren.

Origineel
Fonds A 25%
Fonds B 25%
Fonds C 50%

Naar
Fonds A 25%
Fonds B 25%
Fonds D 25%
Fonds E 25%

En dit zonder dat er van Fonds A en Fonds B verkocht word (wat ik vorige maal heb voorgehad, ze brengen dan Fonds A en Fonds B terug naar 25% indien deze op een ander percentage staan)?

Venygree
Gast
Venygree

Beste Al Fonds.
Ik zou graag het KEYPLAN van Keytrade Bank starten. Dit plan ga ik minimum 5jaar aanhouden met een maandelijkse storting van €100. Ik had graag wat meer fondsen van uw MIXERFONDS teruggevonden in de keuze vh KEYPLAN, maar dit is jammer genoeg niet het geval. Graag had ik van u geweten welke fondsen van het KEYPLAN u aanraadt om tot een vrij offensieve samenstelling te komen.
Alvast bedankt.

Freackerex
Gast
Freackerex

Ik dacht eventueel aan Carmignac Capital Plus in plaats van Carmignac Securite als ik naar de asset verdeling kijk. Kan iemand soms verduidelijken wat hier de grootste verschillen zijn (de looptijden buiten beschouwing gelaten) want beide fondsen verwarren me als het over ‘cash’ gaat. Ter info, ik ben geenszins van plan satellietfondsen te verkopen maar zou de winst nemen en een participatie in een cash fonds nemen.

Jos Cmos
Gast
Jos Cmos

In de recentere artikels op deze site wordt er ingegeven om satellietfondsen te liquideren, of iig algemeen nu winst te pakken op aandelenfondsen en *cash* aan te houden.
Met de nieuwe arbitragemogelijkheid is dit in principe mogelijk, alleen, welk fonds ga je dan kiezen als “cashpile” ? Toch dat Amundi cash fonds?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be