About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
Ivo Vandebroek
Gast
Ivo Vandebroek

All-Fonds ,

Krijg advies om Sivek Global Medium (BE0146659926) van de hand te doen ( al heel lang in bezit),
Heb even op morningstar Sivek met Etna vergeleken, zijn natuurlijk wat samenstelling betreft niet gelijk maar naar opbrengst toe is er niet zo’n groot verschil, zie jij indicatoren voor de toekomst die de doorslag kunnen geven ? Of advies voor een ander mixfonds ( Carm. heb ik al )

Phjo
Gast
Phjo

Al fonds, al je argumenten zijn iets voor te zeggen. Maar gaan niet over de kwaliteit van het fonds die sinds 2006 al één en andere bewezen hebben. Het gemiddelde rendement over 5 jaar met inbegrip van 2008 zegt al veel. Je kan deze gerust vergelijken…. Maar jong is een relatief begrip. Daar waar ik me jong aanzien zullen andere mij een oude zak vinden 🙂
Laatste punt is inderdaad een pijnpunt. Dit gezegd zijnde, een goed weekend nog

Phjo
Gast
Phjo

@Al Fonds. De institutionele versie van GARS bestaat sedert 2006 .( De euro versie is gelanceerd in 2011). Het fonds heeft een gemiddeld rendement van 7,9% over de periode 2008-2012. Misschien eens checken en benieuwd naar je feedback.

vak
Gast
vak

Het Murray fonds belegt heel beperkt in obligaties (recent ongeveer 5%) en heeft als benchmark aandelen wereldwijd. Ik zou het dus niet als een mixfonds beschouwen.

vak
Gast
vak

Het Skagen en Murray fonds zijn eigenlijk aandelenfondsen en dus kwa rendement en volatiliteit niet vergelijkbaar met CP en Ethna die vooral in obligaties beleggen

jules cesar
Gast
jules cesar

Mooi werk. IK had Skagen global gezet bij murray in dit grafiekje juist om aan te tonen dat murray inderdaad niet in het rijtje. Hieronder nog eens de link naar het grafiekje. Vanuit deze moment opname besluit ik dat je al zo goed skagen kan kopen…(als we hierbij vergeten dat er nog een dividend is bij murray) Ik was eigenlijk op het idee gekomen deze twee bij elkaar te zetten toen ik keek wat er in de portfolio zit. Misschien had m&g optimal income hier wel tussen gepast bij Ethna en CP?GB00B1VMCY93. Een vroegere ontdekking van tussen de tak 23… Lees verder »

Luc
Gast
Luc

Ben ik de enige die nog niets (het screeningrapport) in zijn mailbox heeft ontvangen?
Mvgr,

Luc

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be