About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

17 Reacties op "Nieuw in de screenings van Al Fonds: de eerste verfijning"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
GejeM
Gast

Ik lees “Nu krijg je een geschaalde kolom: dwz de volatiliteit is nu geschaald van 0 tot 100.”, hoe wordt deze berekend? Vroeger was het gewoon het verschil tussen High en Low. Wanneer wordt de 100% bereikt?
Bij LU0225506756 is Low -81,48 High 229,57 en dit geeft een Var van 97,20.
Verder veel dank voor uw werk. Deze uitbreiding zal zeker beter de beleggingshorizon omkaderen. Het feit dat een fonds (sterk) daalt, houdt niet in dat de bestuurders er niet mee bezig zijn. Het vraagt meestal wel wat meer tijd dan 12 maand om terug op koers te komen.

Marc Ruypers
Gast

Ik zie de vernieuwde lijst niet. Wat bedoelt u met “deblokeer”. De excellijst wordt toch direct geopend, wat moet ik nu nog deblokkeren?

Robokat (Carl De Ridder)
Editor

Als je met de excel wil werken (sorteren, filteren, …) dan moet je eerst de beveiliging van het werkblad opheffen.

Edegembe
Gast
Vreemd om defensieve fondsen als Rouvier Patrimoine te zien met een VAR van 17,91 op 1 jaar hetzij 5x de VAR op 5 jaar (3,66) of 3 jaar (3,87) op 1 juli laatstleden. Carmignac Patrimoine met een VAR op 1 jaar van 35,37 hetzij 10x zijn VAR op 5 jaar (3,76). Andere VAR cijfers, dikwijls bij EM fondsen, zijn voor mij angstaanjagend hoog van 200 tot zelfs 300…. Al bij al strekken de door AlFonds ingezamelde gegevens zich uit over zo’n 7,5 jaar (183 metingen om de 15 dagen) en omvatten ze dus zowel eerder rustige jaren als bewogen jaren,… Lees verder »
Robokat (Carl De Ridder)
Editor

Ja, het bewijst dat je op korte termijn veel heftigere bewegingen kan zien die totaal worden uitgevlakt op langere termijn.

Dat helpt misschien om de huidige schommelingen wat te relativeren: de wereld vergaat niet en zelfs bij defensieve fondsen is dat perfect normaal.

Rick
Gast

@CP1234: Thx voor deze update!

Robokat (Carl De Ridder)
Editor

Wij hebben ook nog maar pas die cijfers beschikbaar en zijn aan het bedenken welke betekenis je er mag aan hechten en wat je er nu precies mee kan doen.

Maar het zou wel interessant zijn dat onze lezers hun idee eens laten horen voor wij dat doen? Hoe zou jij deze cijfers gebruiken bij het maken van selecties en waarom?

Luc
Gast

Zeer interessant. Ik mis enkel nog mijn favoriet LU0386882277 Pictet – Global Megatrend Selection – P EUR.

Robokat (Carl De Ridder)
Editor

Zoals AF schrijft is de lijst zeker nog niet volledig, meer binnenkort.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be