About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
GejeM
GejeM
8 jaren geleden

Ik lees “Nu krijg je een geschaalde kolom: dwz de volatiliteit is nu geschaald van 0 tot 100.”, hoe wordt deze berekend? Vroeger was het gewoon het verschil tussen High en Low. Wanneer wordt de 100% bereikt?
Bij LU0225506756 is Low -81,48 High 229,57 en dit geeft een Var van 97,20.
Verder veel dank voor uw werk. Deze uitbreiding zal zeker beter de beleggingshorizon omkaderen. Het feit dat een fonds (sterk) daalt, houdt niet in dat de bestuurders er niet mee bezig zijn. Het vraagt meestal wel wat meer tijd dan 12 maand om terug op koers te komen.

Forbin2
Forbin2
8 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Wat betreft de schaling is het me niet duidelijk hoe je die berekend.
Uit bovenstaand voorbeeld is er een VAR1 van 311.05.
De geschaalde VAR1 komt overeen met 97.20..
Kun je dit aan de hand van cijfers aantonen hoe je aan dit getal komt?
Dank bij voorbaat

Ann
Ann
8 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Het is me niet helemaal duidelijk, hoe het kan zijn dat sommige fondsen een variatie hebben van meer dan 100, als alles berekend is om tussen 0 en 100 te vallen ?
Als ik een willekeurig voorbeeld neem, bv. Robeco Gl Consumer Trends, met Var = 115,09, dan blijkt dit cijfer gewoon het verschil te zijn tussen de uitersten. Kan het zijn dat hier soms iets misgelopen is ?

In andere screenings werd de nadruk gelegd op PERC = 100. Maar dat is nu niet meer mogelijk. Welke waarde hanteer je nu best in deze kolom ?

Redactie
8 jaren geleden
Antwoord aan  Ann

Heb je niet per ongeluk de vorige versie opengedaan? Doe de download evt. opnieuw.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je enkel met deze cijfers aan de slag gaat. De cijfers op 1 jaar geven een goed idee van volatiliteit en de extremen die je op korte termijn kan verwachten, maar je mag ze voor niet veel anders dan dit doel gebruiken.

Bij de volgende update van de screening cijfers zal AF deze nieuwe cijfers samenvoegen met de vertrouwde screening cijfers. Maar omdat Al Fonds en ik beiden erg enthousiast waren over de mogelijkheden, werden ze nu alvast vrijgegeven.

Marc Ruypers
Marc Ruypers
8 jaren geleden

Ik zie de vernieuwde lijst niet. Wat bedoelt u met “deblokeer”. De excellijst wordt toch direct geopend, wat moet ik nu nog deblokkeren?

Redactie
8 jaren geleden
Antwoord aan  Marc Ruypers

Als je met de excel wil werken (sorteren, filteren, …) dan moet je eerst de beveiliging van het werkblad opheffen.

Edegembe
Edegembe
8 jaren geleden

Vreemd om defensieve fondsen als Rouvier Patrimoine te zien met een VAR van 17,91 op 1 jaar hetzij 5x de VAR op 5 jaar (3,66) of 3 jaar (3,87) op 1 juli laatstleden. Carmignac Patrimoine met een VAR op 1 jaar van 35,37 hetzij 10x zijn VAR op 5 jaar (3,76). Andere VAR cijfers, dikwijls bij EM fondsen, zijn voor mij angstaanjagend hoog van 200 tot zelfs 300….

Al bij al strekken de door AlFonds ingezamelde gegevens zich uit over zo’n 7,5 jaar (183 metingen om de 15 dagen) en omvatten ze dus zowel eerder rustige jaren als bewogen jaren, ik ben dan ook zeer verwonderd van deze zo hoge cijfers.
Ik kijk alleszins al uit naar jullie commentaren. 🙂

Hartelijk dank alleszins voor het vele werk en voor jullie belangrijke bijdrage om ons te brengen tot een beter inzicht in beleggingen.

Redactie
8 jaren geleden
Antwoord aan  Edegembe

Ja, het bewijst dat je op korte termijn veel heftigere bewegingen kan zien die totaal worden uitgevlakt op langere termijn.

Dat helpt misschien om de huidige schommelingen wat te relativeren: de wereld vergaat niet en zelfs bij defensieve fondsen is dat perfect normaal.

Rick
Rick
8 jaren geleden

@CP1234: Thx voor deze update!

Redactie
8 jaren geleden

Wij hebben ook nog maar pas die cijfers beschikbaar en zijn aan het bedenken welke betekenis je er mag aan hechten en wat je er nu precies mee kan doen.

Maar het zou wel interessant zijn dat onze lezers hun idee eens laten horen voor wij dat doen? Hoe zou jij deze cijfers gebruiken bij het maken van selecties en waarom?

Luc
Luc
8 jaren geleden

Zeer interessant. Ik mis enkel nog mijn favoriet LU0386882277 Pictet – Global Megatrend Selection – P EUR.

Redactie
8 jaren geleden
Antwoord aan  Luc

Zoals AF schrijft is de lijst zeker nog niet volledig, meer binnenkort.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

17
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x