About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Filip
Filip
5 jaren geleden

Misschien komt het door het kleine schermpje waarop ik dit bekijk, maar waar situeert het probleem zich precies?
Als ik naar de cijfers per jaar kijk, dan lijkt deze mij gelijk (hoewel afgerond tot 1 cijfers na de komma bij Morningstar).
De geannualiseerde rendementen en YTD verschillen wel: normaal, want men bekijkt verschillende periodes (Tijd: tot 01/01/18, Morningstar 10 dagen later).

John
John
5 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Dit zijn beide websites voor individuele beleggers. Waar halen jullie je data voor jullie berekeningen? Het zou me verbazen dat de professionelen zich op de aangehaalde websites baseren?

Er zijn veel websites die info leveren aan de individuele beleggers. Elk heeft zijn eigen manier. Als ik vergelijking moet doen draag ik er zorg voor om me maar op een site te baseren.

Wat zeggen de officiële sites van de fondsproviders? ttz het officiele KIID document? Op een aantal van deze sites kan je zelfs een excel downloaden met alle sluitingskoersen van het fonds.

Leon
5 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Als de FSMA zo bezorgd is om de consument te beschermen dan is het allerminste dat ze zouden moeten doen is de publicatie van een zwarte lijst met rommelfondsen, die nog nooit iets hebben opgebracht, netto. Of minder dan een gemiddeld spaarboekje. Maar “de lobby” zal zwaarder doorwegen dan de bescherming van de consument. Al maar goed dat MK veel moeite doet en probeert om de fondsenbelegger te beschermen. Wees gerust, als je in de cel belandt dan kom ik je elke week bezoeken. Laat het mij op tijd weten.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x