About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

50
Reageer op dit artikel

avatar
25 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
FrankybeleggerAl FondsJhnGeert Andries Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Franky
Gast
Franky

Met veel plezier gedaan Al Fonds en u weet mij te vinden als u nog iets heeft waarvan u denkt, kan dit niet eenvoudiger of sneller.

belegger
Gast
belegger

Een fonds dat deze index volgt: EEM van Ishares. Als je dit bekijkt (technische analyse) dan botst deze tegen weerstand aan… Ik ga nog even wachten…nu noteert deze aan 44.5 USD

Jhn
Gast
Jhn

Duidelijk euh … Dat je bij EM moet zijn op dit moment?
Is het dat?

Geert Andries
Gast
Geert Andries

Dewelke zijn de biotech-fondsen om goed in het oog te houden? Jouw vooruitblik op de EM-fondsen zat er ook boenk op.

belegger
Gast
belegger

Interessant toemaatje. Ik ben net toe aan een paar satellietjes. Energy was een van mijn domeinen (weliswaar was ik op zoek naar dividend aandelen).
Hoe kiezen?

Op petercam na beleggen ze voornamelijk in USA en Canada.
In 2008 hebben ze allemaal afgezien (ook de index: MSCI World/Energy NR USD) AXA is even hard gestegen als de index, de anderen zijn trager aan het stijgen.
Wat moet je daaruit besluiten? Ik twijfel om een tracker (FR0010871178) te nemen ipv een fonds

In elk geval: wekelijks op te volgen ivm de volatiliteit…

Luc
Gast
Luc

Het ligt misschien aan mij maar ik heb het laatste toemaatje niet gevonden?

Jens
Gast
Jens

Het kon achteraf even goed een koopgelegenheid blijken. Binnen enkele maanden eens zien waar het fonds staat? 🙂

Yves
Gast
Yves

dan heb ik ze op tijd weg gedaan.

Phil
Gast
Phil

Al Fonds, hoe staan jullie tov Turkije?
Op het eerste zicht zijn er veel risico’s (politiek, déficiet, terugval Lira,….). Iedereen is negatief tov de situatie en de verwachtingen zijn laag. De koersen staan laag en vermoedelijk al veel slecht nieuws in de koersen verrekend. Een gokje op lange termijn waard?

Yves
Gast
Yves

ik heb ondertussen mijn biotech fonds verkocht. Ben wel lang aan het twijfelen geweest, maar wou mijn winst toch nemen. Het Indonesia fonds is inderdaad een mooie stijger, maar ook daar komen er verkiezingen aan. Een moeilijke (gevaarlijke) periode voor het land?

Kevin Gardedieu
Gast
Kevin Gardedieu

Misschien een kanttekening. LO World Gold expertise is toch een stuk volatieler dan BG World Gold.
Ik heb wat historische data opgezocht en 22% stijgen of 27% dalen op 2 weken tijd is mogelijk. Bij BG is dat +20/-19%. Dat zijn toch serieuze stijgingen op zeer korte tijd.
Als je van beide de delta’s per 2 weken uitzet in een grafiek zie je dit pas heel duidelijk hoe volatiel deze fondsen zijn.

Kleine Garnaal
Gast
Kleine Garnaal

Goud doet het op zich heel goed, alsook de goudmijnaandelen, helaas zit er in Blackrock World Gold funds, ook nog andere metalen, die het iets minder doen en in een (serieus) dalende trend zitten (Zilver, Platina, Koper), waardoor het momentum van BWG inderdaad W de enige veilige optie is.
Ik ben echter maandag ingestapt, waarom weet ik nog steeds niet, want ik geloof niet in goud as such.
De mixfondsen en biotech houden me gelukkig breakeven.

Herman
Gast
Herman

Het Blackrock World Gold fonds is bij MeDirect zonder kosten aan te schaffen heb ik gezien. Is er al iemand die de gok durft te wagen en in te stappen ? Ik heb het zitten overwegen, maar ik begin pas , dus ga ik deze kelk maar aan me voorbij laten gaan denk ik, als het tegen valt zit ik jaren in het slop. Voor de geintereseerden, al mijn aankopen bij Medirect zijn keurig afgehandeld en inderdaad zonder kosten, zelfs de Franklin Biotech (in USD) zijn netjes zonder bijkomende kosten gebeurd.

Jens
Gast
Jens

Lombard Odier World Gold is bijna een spiegel van het bekendere Blackrock World Gold.comment image

costaadeje
Gast
costaadeje

Is het volgens jullie nu verstandig om toch in goud te gaan (gelet op de 2 artikels over grondstoffen van eind vorig jaar)?

Miquel
Gast
Miquel

Volgens Binck is het minimale instapbedrag 5000$. Wel wat veel voor de startende belegger :).

Jens
Gast
Jens

Miquel, die instapbedragen worden enkel pro forma (volgens prospectus) vermeld. Ze worden NIET toegepast! Je kan even goed voor €100 aankopen, al is dat door de hoge transactiekosten niet aan te raden.

Jens
Gast
Jens

MeDirect voegt voortdurend fondsen toe op vraag van klanten. Franklin Bio hebben ze zelfs op mijn verzoek toegevoegd eind oktober 2013. Ik heb het ook al een tijdje in portefeuille.

Mark
Gast
Mark

Het ziet er wel interessant uit maar ik denk dat de grootste rush er wel uit is Gilead, Celgene en Biogen hebben het afgelopen jaar een enorme sprong voorwaarts
gemaakt Amgen is het vierde grote bedrijf in hun portefeuille is wat conservatiever naar groei toe. Dus om kort te gaan, het is een uitstekend fonds maar ik vermoed dat de groei zich wat zal gaan vertragen.

luc1961
Gast

Bij medirect kan men deze 2 fondsen ook aankopen maar toch even wachten want er is blijkbaar terug een beurscorrectie op komst.

TK14
Gast
TK14

By the way… Ik zag juist op MeDirect dat zij momenteel al 320 fondsen aanbieden, daar dit, zoals ik enkele dagen geleden nog schreef, er begin deze week nog maar 281 waren en enkele weken geleden een kleine 250… Blijkbaar breidt MeDirect, al dan niet op vraag van (toekomstige) klanten hun fondsenaanbod snel en gemakkelijk uit…

Jhn
Gast
Jhn

Klopt Luc, gisteren heeft alles een klop gekregen, januari was alvast goed voor mij, maar het zou zo over kunnen zijn 🙁

Miquel
Gast
Miquel

Enig idee hoe flexibel rabobank is bij vragen voor aankoop van specifieke fondsen die niet in hun standaard gamma zitten? Ik zoek al lang een Biotech fonds maar zou dit graag in de selectie van Rabobank willen zien aangezien zij fondsen van Franklin hebben …

Jhn
Gast
Jhn

Ze zijn niet zo flexible, heel sporadisch passen ze hun aanbod aan.

Wereldburger
Gast
Wereldburger

het standaard antwoord is altijd dat ze de suggestie apprecieren en het zeker “in hun bestand ter evaluatie” opnemen. En daar stopt het meestal mee jammer genoeg…

Yves
Gast
Yves

evita, je kan het bij DB aankopen. Heb het in september gekocht en heb nu 26% winst. Maar net als Al Fonds maar voor een klein aandeel in mijn port. Het brengt wel een ander probleem mee (heb het al eens ergens op de blog geschreven) verkopen en winst nemen (zeker is zeker), wachten en verder laten stijgen (hopelijk) of bijkopen. Daarom is het leuk dat AF nu die codes geeft.

evita
Gast

Te weinig van gekocht ! Ja, dat is het noodlot van een belegger hé !

evita
Gast

Al Fonds, je toemaatje staat al bij mijn favorieten ! Hopelijk kan ik dit aankopen bij DB zonder kosten !

Vino
Gast
Vino

Das straf !!! of toeval !
Heb ik gekocht op 13/01, koers $ 24,9228 ( incl kosten), staan op 22/01 -> $ 26,78
Huidig rendement + 7,25 %
( ging alles maar zo goed !!!!! grapje )

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be