Beste Spaarrekeningen Vergelijken – Top 10 spaarboekjes

De beste spaarrekeningen kan je op deze pagina vergelijk op basis van de top 10 spaarboekjes. Sparen is een van de belangrijke pijlers om je kapitaal op te bouwen naast beleggen. Er worden heel wat spaarrekeningen aangeboden op de Belgische markt. De rendementen verschillen sterk van elkaar. Kijk steeds goed naar de voorwaarden! (beperkte inleg, …). Het overzicht is in willekeurige volgorde. Momenteel geven we enkel een overzicht van de geregulariseerde spaarrekeningen door technische redenen (in willekeurige volgorde) . Het volledige overzicht (geregulariseerd en niet-geregulariseerd) mag u over enkele weken verwachten. De cijfers kunnen outdated zijn.

Spaarrekeningen bij banken

Kleine banken (Argenta, Fintro, …) geven vaak een hogere interest op je spaarrekeningen dan Grootbanken. Bij grootbanken (BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius, ….)  heb je dan weer het voordeel dat je dankzij hun kantorennet om de hoek bij hen terecht kan. Online bankieren is ben hij vaak beter uitgewerkt. Bovendien bieden ze ook een zeer degelijke mobiele banking app. Ga je liever voor een hogere interest / optimaal rendement op je spaarrekening? Dan bieden internet banken (Keytrade, Rabobank, …) vaak een hogere rentevoet. De accent ligt op het geven van een goede rentevoet. Zij bieden vaak geen additionele services aan. Bij een internet bank kan je meestal geen huurwaarborg of lening krijgen.

Het Garantiefonds voor Spaarrekeningen

Spaarboekjes worden gezien als veilige beleggingen. Daarom heeft de overheid en de FSMA een garantiefonds opgericht. Dit garantiefonds beschermt jouw spaargeld tot 100 000 euro per bank. Anderzijds is echter de vraag of het garantiefonds groot genoeg is bij het falen van een grootbank. Dit is vandaag echter niet aan de orde.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be