RES-packs-tuttimus-promo NEW (ON 14/08 - OFF 30/09)

About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

6 Comments

 1. 1

  Marianne

  Test-Aankoop Invest geeft volgend advies op een vraag van iemand : Na aftrek van de roerende voorheffing zal er netto 2,12% overblijven. Is het de moeite waard om in te tekenen?
  Ja, op voorwaarde dat u het risico dat hiermee gepaard gaat, aanvaardt. Besteed maximum 5% van uw portefeuille aan deze obligatie.

  Ik ben blij dat ik uw reactie lees. Geen haar op mijn hoofd denkt er ook maar aan om in te tekenen op een obligatie met zo een hoog risico en met een netto rendement dat ongeveer evenveel is als de inflatie. Ik denk dat er aandelen zijn die veiliger zijn om in te beleggen met een mooi dividend en met de kans op een mooie meerwaarde. Of ik beleg het in één van de modelportefeuilles of ik laat het gewoon tijdelijk nog wat op een spaarrekening staan en wacht een mooie opportuniteit af.

  Reply
  1. 1.1

   Robokat (Carl De Ridder)

   Het gaat inderdaad over de verhouding rendement/risico. Mensen hebben altijd schrik als het over aandelen of aandelenfondsen gaat. Diezelfde mensen tekenen zonder nadenken in op een obligatie die misschien even risicovol is maar veel minder rendement oplevert.

   Reply
 2. 2

  Zoeker

  Bedankt voor jullie analyse. De meesten, zoals ik, beschikken niet over deze info. Knap dat jullie dit met ons delen.

  Reply
 3. 3

  Ronald

  Top analyse, waarvoor dank!

  Reply
 4. 4

  Sloeberke

  Bij de Tijd laten ze twee “experts” aan het woord die stellen dat ze zouden intekenen. Je dient wel de risico’s goed te kunnen inschatten en geen te groot belang in te nemen.

  Reply
  1. 4.1

   Robokat (Carl De Ridder)

   Hun redenering: de marktrente staat laag dus … (zie artikel hierboven).

   Ooit zal er een accident gebeuren met zo’n obligatie. En dan zullen de kranten vol staan van verontwaardiging, waarom men de mensen niet gewaarschuwd had.

   Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2012 - 2017 MijnKapitaal.be