About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

11
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Een bijkomend gemengd fonds: hoera of toch gemengde gevoelens? | geef je geld meer waardeAl Fonds (Marc Person)tekaBlackbeltAnn Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
teka
Gast
teka

Ook met een defensief profiel kan je een dynamische belegging aankopen, je inschrijvingsdocument zal stipuleren dat je de belegging doet ” zonder advies “

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Dat 3/4 aangeduid wordt als defensieve belegger verwondert me niet.
3/4 heeft weinig geld, of wil en kan het niet missen voor 5 jaar en meer, en dan is defensief wel zeker aangewezen.
Het is nogal paradoxaal, maar hoe meer geld je hebt, hoe agressiever je kan beleggen, omdat je in een klein of groot “noodgeval” steeds een kleiner percentage van je vermogen nodig hebt, en de rest langer kan laten staan.

Als doowinterde belegger krijg je uit die lijst toch exact dat profiel wat jij wil…

Sheridans
Gast
Sheridans

Terechte opmerkingen qua GIGO. Alleen is het als bankier (of andere) moeilijk eerlijke, correcte, volledige informatie te bekomen van een klant of potentiele klant.
Wat dat bombarderen betreft, ben ik niet echt akkoord. Als vele klanten antwoorden dat ze geen of weinig risico wensen, dan worden ze niet gebombardeerd, dan kiezen ze zelf (los van hun kennis en ervaring of lopende beleggingen) dat ze defensief of zeer defensief zijn.
Je kan toch moeilijk van een bank verwachten dat ze deze mensen als neutraal of dynamisch gaan bestempelen? Wie zal dan de schuld krijgen bij de volgende crisis.

DJTW
Gast
DJTW

Omdat Rabobank stopt met het aanbieden van Pensioensparen, transfereer ik het mijne naar een andere bank, welke een actie deed. Ik was nog geen klant bij deze bank. In het kantoor moest zo’n MIFID-vragenlijst ingevuld worden. De kantoorhouder had dit echter al voor mij gedaan, om geen tijd te verliezen (en ergens ook logisch, aangezien ik al aan pensioensparen deed, en het dus maar onlogisch zou zijn om nu een profiel uit te komen dat aangeeft dat dit product niet bij me zou passen). Ik heb geen enkele van die vragen zelf moeten beantwoorden, en ik maakte zelfs nog een… Lees verder »

Jan
Gast
Jan

Terechte opmerkingen Alfonds! Ook ik was in het verleden een dynamische belegger waar men dakfondsen onder de neus schoof met de naam growth, die veel minder opbrachten dan jullie mixfonds. Tot ik zelf actie wou ondernemen en op zoek ging op het www, en bij wonder jullie ontdekte!☺ Thx!

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be