About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
teka
teka
5 jaren geleden

Ook met een defensief profiel kan je een dynamische belegging aankopen, je inschrijvingsdocument zal stipuleren dat je de belegging doet ” zonder advies “

Blackbelt
Blackbelt
5 jaren geleden

Dat 3/4 aangeduid wordt als defensieve belegger verwondert me niet.
3/4 heeft weinig geld, of wil en kan het niet missen voor 5 jaar en meer, en dan is defensief wel zeker aangewezen.
Het is nogal paradoxaal, maar hoe meer geld je hebt, hoe agressiever je kan beleggen, omdat je in een klein of groot “noodgeval” steeds een kleiner percentage van je vermogen nodig hebt, en de rest langer kan laten staan.

Als doowinterde belegger krijg je uit die lijst toch exact dat profiel wat jij wil…

Sheridans
Sheridans
5 jaren geleden

Terechte opmerkingen qua GIGO. Alleen is het als bankier (of andere) moeilijk eerlijke, correcte, volledige informatie te bekomen van een klant of potentiele klant.
Wat dat bombarderen betreft, ben ik niet echt akkoord. Als vele klanten antwoorden dat ze geen of weinig risico wensen, dan worden ze niet gebombardeerd, dan kiezen ze zelf (los van hun kennis en ervaring of lopende beleggingen) dat ze defensief of zeer defensief zijn.
Je kan toch moeilijk van een bank verwachten dat ze deze mensen als neutraal of dynamisch gaan bestempelen? Wie zal dan de schuld krijgen bij de volgende crisis.

DJTW
DJTW
5 jaren geleden

Omdat Rabobank stopt met het aanbieden van Pensioensparen, transfereer ik het mijne naar een andere bank, welke een actie deed. Ik was nog geen klant bij deze bank. In het kantoor moest zo’n MIFID-vragenlijst ingevuld worden. De kantoorhouder had dit echter al voor mij gedaan, om geen tijd te verliezen (en ergens ook logisch, aangezien ik al aan pensioensparen deed, en het dus maar onlogisch zou zijn om nu een profiel uit te komen dat aangeeft dat dit product niet bij me zou passen). Ik heb geen enkele van die vragen zelf moeten beantwoorden, en ik maakte zelfs nog een antwoord op ’n vraag waar “ik weet het niet zeker” aangekruist stond, aangezien ik het juiste antwoord wél kende.
Ik wil maar zeggen, Mifid allemaal goed en wel, maar er wordt nog steeds héél losjes mee omgegaan.

Ann
Ann
5 jaren geleden

Heb het zelf medio april 2015 ook meegemaakt. Geen enkele vraag beantwoord, en plots bleek ik een beleggersprofiel te hebben. Ik kende er toen niets van, en dat was het moment dat men mij nog makkelijk dakfondsen kon aansmeren die een ongelooflijk rendement zouden hebben… (ze waren het minteken vergeten te vermelden).

Puntje 3 heb ik helaas heel lang geleden ook al meegemaakt. Toen ik binnenkwam vulde de dokter mijn naam in op het recept, dat al voorgeschreven klaarlag. Toen bleek dat ik voor iets helemaal anders kwam, was hij zelfs nog vies gezind omdat hij nu een voorschrift verspild had.

Jan
Jan
5 jaren geleden

Terechte opmerkingen Alfonds! Ook ik was in het verleden een dynamische belegger waar men dakfondsen onder de neus schoof met de naam growth, die veel minder opbrachten dan jullie mixfonds. Tot ik zelf actie wou ondernemen en op zoek ging op het www, en bij wonder jullie ontdekte!☺ Thx!

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x