About the author

Johan

Ik ben Johan, oprichter van MijnKapitaal.be. Deze website werd opgericht om op een objectieve en onafhankelijke manier financiële zaken bespreekbaar te maken. Op professioneel niveau werk ik als Business Intelligence Consultant voor internationale ondernemingen. Het analytische en communicatieve aspect in combinatie met mijn passie voor economie en informatica laten mij toe om een goed zicht te krijgen op beleggen.

Related Articles

36
Reageer op dit artikel

avatar
18 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
evitaAl Fondsjules CeasarHKDSbartgijssens Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
evita
Gast
evita

Ik denk dat de Britten zelf het meeste last gaan hebben van de Brexit !

jules Ceasar
Gast
jules Ceasar

Laat ons eerst nog de eerste dagen van Juli droog doorkomen.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Daar wil ik ook over stoppen want zelfs hier in Frankrijk durft het regenen…

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Laat ons stoppen over brexit: de meeste indexen staan opnieuw boven de waarde van 16/06. Brexit is nog enkel goed voor de geschiedenisboeken en mag vergeten worden ?

bartgijssens
Gast
bartgijssens

Niet Engeland, maar heel het Verenigd Koninkrijk heeft beslist om de EU te verlaten. Engeland is 1 van de 4 delen die samen het Verenigd Koninkrijk (UK) vormen. Het referendum over de brexit heeft wel degelijk in de hele UK plaatsgevonden.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Er zijn momenteel zoveel opinies over de brexit: niemand weet wat er gaat gebeuren.
Voor hetzelfde geld blijven ze er gewoon in.

HKDS
Lid

Johan heeft dat ondertussen aangepast.
Ik stel vast dat ook in de andere media nu dikwijls over Engeland geschreven wordt, terwijl eigenlijk het VK bedoeld wordt.
(net zoals we rap “Holland” zeggen, waar Nederland bedoeld wordt…)

Mr. V
Gast
Mr. V

@Robokat Flossbach berekent elke dag om 14u zijn NIW op basis van de koers van de dag ervoor dacht ik dus je kan nog niks zien. Trackers geven wel al een eerste beeld. Daarbij viel mij op dat lyxor consumer staples (COSW) maar 0,4% daalde. Is uiteraard defensieve sector maar 0,4% is wel zeer weinig. Mijn collega Omega die hier soms post is nogal gek van die sector. 😉 Maar het klopt dat die sector blijkbaar onder alle omstandigheden goed presteert. Het zal interessant zijn om de komende periode nog eens te zien welke sectoren het beste presteren in crisistijd.… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Maandagvond zullen we wellicht een beter beeld hebben hoe de markten (en de fondsen) evolueren. Voorlopig valt wel op dat de wereldwijde fondsen die hun koersen zaterdag pas publiceerden (en dus normaal gezien echte koersen van 24/6 zijn), het vrij goed doen als je ze in EUR bekijkt. Bv Blackrock Global Allocation is op 24/06: -in USD -2,92% gedaald -in EUR +0,55% gestegen -in GBP +7% gestegen De munt speelt dus een belangrijke factor in het resultaat. Zo zie je dat een wereldwijde gespreide portefeuille een goede bescherming kan bieden tegen “lokale” gebeurtenissen, zowel in GBP als EUR. Over de… Lees verder »

Kevin B
Gast
Kevin B

Net de 7de dag Brexit debat gezien. Iedereen aan de tafel was het erover eens dat het gebrek aan daadkracht hiertoe geleid heeft, doch ze konden niet overeen komen hoe ze dat moeten aanpakken. M.a.w daadkracht zal een heikel punt blijven.

Ronald
Gast
Ronald

Zorg dat er goud in je portefeuille zit…floschbach houd ongeveer 10% aan, alhoewel, de cijfers zijn nooit exact te controleren…ik denk dat we voor turbulente rijden staan….neen, goud is geen belegging, maar wel een verzekering….just in case off…

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Een verzekering of een veilige haven, zoals ze al eens vermelden, waarmee je op één jaar tot 31% verlies kan optekenen. Ze moeten mij eens uitleggen hoe ze dat laten rijmen.
Snel twee voorbeelden uit het vuistje; Maximumverlies op één jaar bij Carmignac Securité -1,18% en Franklin Gov Bonds -4,35%.
De meeste obligatiefondsen lieten op één jaar nooit meer dan 12% verlies optekenen. Velen vinden obligatiefondsen nu heel riskant.
“t Kan verkeren, zei Bredero…

Johan V
Gast
Johan V

Niet vergeten: presidentsverkiezingen in Amerika komen er ook nog aan. Ik denk dus dat de markten voor november niet snel terug zullen stijgen. Nog wat geduld uitoefenen vooraleer op koopjesjacht te gaan, denk ik.

kastar
Gast
kastar

een fonds als flossbach had dit scenario blijkbaar ingecalculeerd.Hadden 19% cash opgebouwd die ze nu langzaam kunnen gebruiken om opportuniteiten te benutten.Ook hun aanzienlijke goudparticipaties vervullen hun rol van buffer uitstekend.Voor mij is er geen beter fonds op de markt die de huidige storm(en) kan doorstaan.

Jens
Gast
Jens

Niet mee eens. Dit dreigt voor een lange periode van onzekerheid te zorgen en zal evenzeer lang boven de markten hangen. Onzekerheid beïnvloedt investeringen en zo de reële economie en onze bedrijven. Nu het VK de EU verlaat is de geest uit de fles. Andere populistische politici zullen ook aandringen op referenda. De Europese leiders tonen al jarenlang een immens gebrek aan daadkracht, dus ik heb weinig hoop dat ze deze crisis doortastend zullen aanpakken. Leid hieruit niet af dat ik negatief ben over beleggen. Ik ben nog steeds 80% invested en vertrek bottom-up vanuit interessante bedrijven. De volatiliteit, die… Lees verder »

Stefan
Gast
Stefan

Als belegger kijk je best méér dan 1 dag vooruit: het is typisch voor de financiële markten om heftig te reageren op nieuwsberichten zoals de Brexit, mijn vermoeden is dat dit na enkele dagen zal stabiliseren rond dezelfde niveau’s als voorheen. Immers, een effectieve exit vindt pas plaats na 2 jaar, dus voorlopig blijft alles zoals voorheen, Bovendien, de wereld draait verder, de productie / consumptie zal niet stoppen, regels die wegvallen zullen worden vervangen door nieuwe regels … kortom, veel ophef op korte termijn, een storm in een glas water op lange termijn (als je ’t mij vraagt, tenminste).

moustache
Gast
moustache

Overnight +15 % voor de Engelsman die goud heeft.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Het kan niet allemaal negatief zijn. Ook een schoolvoorbeeld van spreiding !

Desmarets Jef
Gast
Desmarets Jef

Het verbaast mij dat zoveel mensen zich geroepen voelen om de toekomt te voorspellen; als je beslist van aandelen of fondsen te kopen en een buy en hold taktiek toe te passen dan onderga je lijdzaam de gebeurtenissen en kijkt vanop een afstand wat er gebeurt; je rekent op een positieve return op termijn en al de rest is koffiedikkijken; eventueel probeer je het sentiment te verminderen door gespreid in te stappen and that’s it!

Kevin
Gast
Kevin

Ik krijg nu van alle banken mails… Er zullen zich de komende weken interessante koopjes voordoen. Het is alleen jammer dat al het geld bij mij op is!

Karien
Gast
Karien

Mijn goudmijnfonds is op een dag 9,37 % gestegen en sedert nieuwjaar met 50 % , niet slecht voor een gokje….

Al Fonds (Marc Person)
Lid

De fondsbeheerder van Schroders die ik donderdagmiddag nog sprak, gaf eerder de voorkeur aan goudmijnen dan aan goud. Reden: te zwaar afgestraft.
En als je eerder zijn advies wou volgen, dan gaf hij de voorkeur aan zilver, eerder dan aan goud. Het potentieel veel groter.

Kurt
Gast
Kurt

Dit vraagt om een artikel. Ik deel zijn visie.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik heb daar onvoldoende gegevens voor.
Wat ik meende te verstaan: zilver is veel volatieler (meer opwaarts potentieel) en is momenteel blijkbaar historisch goedkoop. Iets voor de durvers.
Blijkbaar is goud niet aan ’t stijgen door aankopen van beleggers: de Emerging landen verlaten de euro en zelfs de dollar en kopen meer goud in: zelfs landen als Rusland en China.

jempi25
Gast
jempi25

Medirect heeft al een bericht gestuurd over de Brexit >> geduld , niet emotioneel reageren en doorbijten! Natuurlijk willen deze geen leegloop van hun klanten die fondsen hebben denk ik ? Maar heb het eens meegemaakt dat ik verkocht denk tijdens de Golfoorlog en daarna super winsten waren van degene die ik weg gedaan had!

Bob
Gast
Bob

Concreet dit .. ivm de Brexit ..
Hoe frequent worden de koersen van de Mixerfondsen en de Flexerportefeuilefondsen door al die fondsbeheerders nu concreet bijgewerkt.

Is dat online? – is dat dagelijks? – is dat wekelijks – ?

Nu vandaag zie ik eigenlijk weinig of geen beweging in mijn Mixer en Flexer fondswaarden bij Medirect

Bob

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ik durf niets te zeggen over de koersen die je via de banken ziet. Via Morningstar zie je in de uren na het afsluiten van de beursdag de eerst koersupdates. Maar sommige fondsen lopen tot 48 uur achter.

We zullen morgen eens kijken wat dat geeft. Eén koers is nu al gekend: Flossbach stijgt!

efde
Gast
efde

De koers van Flossbach, gepubliceerd rond 12H30 (119,92€), is op basis van slotkoersen van voor de brexit.

costaadeje
Gast
costaadeje

Ik veronderstel dat je als je in de mixerfondsen zit, je de komende dagen/maanden nu gewoon best de crisis doorbijt (niet verkoopt bedoel ik hiermee) en gewoon verder profiteert van de eventuele koersdalingen van de komende maanden?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Een fondsbeheerder schreef nog onlangs dat je moet bereid zijn enige volatiliteit op korte termijn te tolereren, om winst te maken op lange termijn. hij heeft gelijk.

Mixfondsen die een cash buffer hebben opgebouwd, kunnen die nu langzaam gaan inzetten. Maar het duurt een hele tijd voor je daar effect van ziet. Wie te kortzichtig is en nu verkoopt, zal de winst mislopen die dergelijke fondsen boeken bij een herstel.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

De koers van een fonds loopt altijd een dag achter. Bij fondsen kan je alzo vandaag nog geen brexit-effect zien.

Kurt
Gast
Kurt

Crisissen gaan mekaar sneller en sneller opvolgen. De britten zijn slim, ze verlaten het zinkende schip. De Noren en Zwitsers leven buiten de EU ook in armoede. De Grieken en Portugezen genieten van veel welvaart. Vele referenda zullen mekaar opvolgen. Vandaag zijn er op de financiële markten ook winnaars. Nl. de winnaars van de komende jaren (doordenkertje).

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik ben eerder van oordeel dat de Britten een stommiteit begaan hebben die ze zich nog lang gaan herinneren.
Op dit ogenblik al kunnen spreken met enkele Britten nu ik in Frankrijk ben: die kunnen er meestal niet mee lachen: voor velen wordt de vakantie plotsklaps 10% duurder.
Er wordt zelfs gesuggereerd dat het referendum niet legaal is. Om geldig te zijn, moeten er 60% gestemd hebben. 75% van de Britten hebben gestemd en daarvan 51% voor de uitstap. Reken maar uit: dat is geen 60%…

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Bij de Mixer zijn er op dit ogenblik 9 op 14 fondsen die een koers van 24/06 gepubliceerd hebben. Houden we enkel rekening met die fondsen, dan zien we een gemiddelde daling van -0,47%.

Doen we hetzelfde voor de Flexer, dan komen we op gemiddeld -1,25. Voor de Flexer dynamic is dat -2,23%.

Uiteraard is dit een momentopname die je met enig voorbehoud moet bekijken.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Intussen heb ik de weekcijfers eens bekeken voor de fondsen die een koers van 24/06 gepubliceerd hebben.

Over één week bekeken zijn de koersen van onze fondsen nauwelijks in beweging gekomen. Soms een heel klein verlies, soms een kleine winst. Idem als jet over een maand bekijkt, dan zijn de verliezen echt wel minimaal.

Wie vrijdag de beurskoersen wat volgde (Bel20, Euro Stoxx 50), kreeg de indruk dat we een heuse correctie ondergingen. Over een iets langere periode, en met een goed gespreide wereldwijde fondsenportefeuille, is daar voorlopig niets van te merken.

Om dus maar even te relativeren…

Wild Fire
Gast
Wild Fire

Veel fondsen gaan dank zij deze gebeurtenis in de ALLOW-zone terechtkomen, vermoed ik.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be