About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

14
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
HKDSLucRobokat (Carl De Ridder)GejeMAl Fonds (Marc Person) Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
GejeM
Gast
GejeM

Een mooi artikel waarmee ik akkoord kan gaan. Wel spijtig dat er niet over GOGI gesproken wordt.
Wat als de EUR versie een SPREAD krijgt en de USD versie een STOP, welke moet dan gebruikt worden? Zie GOGI 01/02/17

LU0209137388 HHF Gl Property Eq K $ HENDERSON USD STOP
LU0264738294 HHF Gl Property Eq K € HENDERSON EUR SPREAD

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Het enige relevante voor ons (Europeanen) is te kijken naar de EUR-versie. De sterkte/zwakte van de EUR t.o.v. de rest van de wereld speelt een belangrijke rol bij het STOP/SPREAD verhaal van fondsen die wereldwijd beleggen. De afgelopen dagen is de EUR toch wel wat versterkt (wegens de verkiezingsuitslagen) en dat brengt een SPREAD wat dichterbij voor fondsen die in niet-euro beleggen. En dat is één mogelijkheid waarom je een SPREAD zou kunnen krijgen zonder dat de beurzen omlaag gaan: een hogere EUR. Ik spreek hier bewust niet over de koers van de USD omdat USD fondsen niet noodzakelijk in… Lees verder »

Ghost
Gast
Ghost

Hoe zit het met verborgen kosten bij het omzetten van valuta? Als ik met mijn euro’s een fonds koop dat uitgedrukt is in USD, kan de bank hier geen extra percentje op aanrekenen?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Mijn collega probeert vooral duidelijk te maken dat de notering van een fonds eigenlijk geen rol speelt.
Kan je eenzelfde fonds aankopen in EUR ipv in USD of in GBP, dan vermijdt je inderdaad een kleine (bijna te verwaarlozen) kost. Het is ook makkelijker om op te volgen want je vermijdt berekeningen.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Je moet rekenen met een wisselkost van ongeveer 0,50% per transactie. Aankoop en verkoop tezamen is dat toch een 1%.

De meeste banken en brokers zullen je daarom een geldrekening in USD aanbieden, zodat je kan blijven handelen in USD zonder telkens die wisselkost te moeten betalen. Aankoop van fondsen in USD is dus aanbevolen indien je al USD op je rekening hebt staan.

Luc
Gast
Luc

Carl, wil dat zeggen als je bij bvb Keytrade cash omzet van EUR naar USD en omgekeerd dat daar dus steeds een verborgen kost van 0,5% in verrekend wordt op het totale bedrag?

Luc
Gast
Luc

Enig idee waarom Blacrock GA en First Eagle gisteren in eur resp. -0,95 en -0,64 verloren volgens M* terwijl de beurs behoorlijk steeg.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Daar kunnen zoveel oorzaken aan de basis liggen dat het onbegonnen werk is om dat gaan op te zoeken.
Ik ga je echter een ander voorbeeld geven zodat je misschien al een vermoeden krijgt: Carmignac Investissement steeg en Carmignac Patrimoine noteerde een verlies.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be