About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

47
Reageer op dit artikel

avatar
43 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
45 Comment authors
loonlyJGi-1954VowaniDannyLucas Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
loonly
Gast
loonly

Chapeau voor jullie inzet , artikels en info over fondsen en fonds huizen in het Nederlands nog wel , vielen dank voor de voet terug ( feedback ) 😉

JGi-1954
Gast
JGi-1954

Proficient met de duidelijk geschreven artikelen.
Ook dank aan alle “posters” met hun reacties.
Ik heb op basis van jullie artikelen het mixerfonds opgestart bij MeDirect en dit heeft mij reeds een mooi redement gegeven.
Doe zo voort!

Een trouwe lezer.

Vowani
Gast

Jullie leveren waardevol werk, doe zo voort. En nog dit voor Al Fonds: negeer onterechte negatieve kritiek, laat je niet zo snel op je paard tillen.

Danny
Gast
Danny

Ik volg jullie website al sinds begin 2015. Uitstekende artikels en commentaren die mij al veel bijgebracht hebben. Zeker de screenings en de GOGI. Begin 2015 ben ik gaandeweg in de mixer gestapt, en hou nog steeds rekening met wat jullie posten. Hartelijke dank hiervoor en doe zo voort !

Lucas
Gast
Lucas

Ook ik ben grote fan van MijnKapitaal, al vanaf de eerste minuut,
schitterend werk, schitterende artikels.
Gelieve nog een hele tijd zo verder te doen aub.
Ik vraag mij af hoeveel lezers jullie ondertussen al hebben.

tom
Gast
tom

even keek ik raar op van de titel in mijn mailbox van jullie nieuwsbrief, goed dat jullie hier eens formeel op reageren al denk ik dat deze kritische opmerkingen wellicht door enkelen gemaakt worden…….
met veel aandacht en respect blijf ik jullie volgen, doe vooral zo verder!

volgzame
Gast
volgzame

Spijtig genoeg heb ik jullie site te laat ontdekt…hierdoor al een paar keer het deksel op mijn neus gekregen, maar nu kan ik eindelijk die financiële specialisten die minder goede bedoelingen hebben met mijn kapitaal (tje) toch een beetje weerstand bieden. Ik ben nu eenmaal steeds goed gelovig,en daar maak men respectloos misbruik van.
Alvast voor dit feit alleen al een dikke merci en veel respect.

Ronald
Gast
Ronald

Top.. beleggen op de lange termijn zonder sstress.…,(kort en bondig samengevat) groeten uit zuid afrika:)!

kastar
Gast
kastar

ook van mijnentwege een welgemeende ‘dank u’ voor de dagelijkse inzet.Bewondering en respect voor het ganse team.

de boskabouter
Gast
de boskabouter

Vroeger was ik niet voor fondsen maar door jullie ben ik van gedacht veranderd. Dank voor al die info, belangeloos voor niets. Heb jullie vermeld bij familie, vrienden. Ik weet zeker dat ook zij regelmatig “mijn kapitaal” volgen. De beste reclame gaat van mond tot mond.

Bob
Gast
Bob

Beste creatievelingen van MijnKapitaal!

Bedankt voor al die nuttige informatie op jullie site .
Ik gebruik ze met succes ! !

Maar ik hoop dat jullie intens genieten van al de verdiende waardering van jullie lezers ! !
Bob

HVdP
Gast
HVdP

Ik ben ook een trouwe lezer, sinds meer dan een jaar. Geboeid door de artikels en vooral ook door de cijfers die jullie belangeloos ter beschikking stellen. Dit heeft me vorig jaar kunnen overtuigen om via een online broker een flexer-portefeuille aan te maken. Gogi zorgt nu voor verdere aangroei. De Franky-Matic geeft me vandaag een mooie +9,98%. Dit zegt natuurlijk niets over de toekomst 😉 Ik vermoed dat er nog lezers zijn zoals mezelf, die nauwelijks of nooit reageren op jullie post. Niet omdat we dat niet willen, maar gewoon omdat we eigenlijk niets toe te voegen hebben. Misschien… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

De waardering van de lezer is de enige reden waarom we het doen. Af en toe iets laten horen, wordt dus ook geapprecieerd.

Jos toppets
Gast
Jos toppets

Beste mensen ik vind het (GEWELDIG) dat jullie je kennis gratis en belangeloos brengen…..chapeau…josT

Xavier
Gast
Xavier

Ik sluit mij bij hierbij aan. Volg jullie nu 2-3j. Uitmuntend en nergens geëvenaard!
Doe zo voort en geniet van de eindejaarsperiode! Mvg.
XA4

Christophe
Gast
Christophe

Mijn dank gaat ook uit naar iedereen van mijnkapitaal. We hebben al veel bijgeleerd en hopen dat jullie nog vele jaren doorgaan.

Luc
Gast
Luc

Jullie doen het fantastisch! En net zoals de meeste volgers aangeven zou ik niet reageren op (jaloerse?) kritiek.
Trouwens: “Beter een goede ongeschoolde autodidact dan een minder goed geschoolde……”

Leon
Gast

Ik heb de internetzeepbel in 2000 en de bankencrisis in 2008 overleefd. Ik heb de tijd meegemaakt dat er in België nog bijna geen fondsen waren, later enkel huiseigen bankfondsen. Als “oud-strijder” was het een ware verademing en openbaring toen ik MK leerde kennen. Ik mis geen enkel artikel en kan het MK-team enkel feliciteren voor hun belangeloze inspanningen. De screenings zijn een uitstekend instrument. Jullie leveren prachtig werk, waarvoor mijn oprechte dank. Doe zo verder en wees indachtig dat zoals steeds de beste stuurlui aan wal staan …

alex kinnet
Gast
alex kinnet

Profeet is men nooit in eigen land. Maar jullie zijn geschoolde analysten met veel geduld.
Jullie verdienen vele pluimen

evita
Gast
evita

Niemand heeft een glazen bol, maar MIjnKapitaal heeft alleen maar “VOORDELEN” !!
Bedankt en respect voor alles.

Jean Panis
Gast
Jean Panis

Ik had het artikel van de ‘lesgever statistiek aan de Hogeschool West-Vlaanderen’ Dirk Vandycke in ‘De Beste Belegger’ ook gelezen. Met zijn domme parallel over de testikel en de eierstok krijgt hij wellicht zijn studentjes aan het lachen, maar wat zo’n onzin in het lijfblad van de VFB komt doen is mij een raadsel. Misschien moet Sven Sterckx eens werk maken van één of andere vorm van redactionele controle? Laten we er verder geen tijd aan verspillen. Ik heb wel een vraag ivm een ander artikel in hetzelfde blad. J.Schumacher van Morningstar catalogeert de beleggingsfondsbeheerders in 3 categorieën: negative –… Lees verder »

Corippo
Gast
Corippo

Zeer nuttige site voor mensen die zich met fondsen bezig houden. Problematiek wordt op eigenzinnige manier benaderd en becommentarieerd. Met dank aan die vrijwilligers die daar vele vrije uren insteken en daarmee vele anderen aanzetten kritisch te denken. Thx a lot en doe maar gerust verder !

Kevin
Gast
Kevin

Prachtige site waar ik dagelijks 2x naar toe surf in de hoop nieuwe artikelen te lezen. Doe zeker verder!

Ann
Gast
Ann

MijnKapitaal heeft me veel geleerd over fondsen en beleggen in het algemeen. Ik kijk dan ook elke dag uit naar jullie artikel.
Na 1 keer “in de val getrapt” te zijn van mijn bank, op een hoogtepunt en voortgaand op hun mooie grafiekjes, heb ik mijn lesje wel geleerd. Ondertussen ben ik een grote fan van gespreid instappen en GOGI.
Doe zo voort !

theo
Gast

Dank voor jullie info.
Dank voor jullie inzet.
En ja heb een half jaar terug een gesprek gehad , even terloops over de blog gehad.
En blijkbaar ja zijn me vergeten als klant voor beleggingen.( lees vallen me niet meer lastig)

Jos
Gast
Jos

Great job

Johan
Gast
Johan

Als niet economisch geschoolde is het een verademing om eens neutraal advies te krijgen dat bovendien gefundeerd wordt en gratis is. Wie hier over klaagt , klaagt vast ook over het zonnige weer vandaag 🙂 Doe zo voort (in het Nederlands!). Engels zou het te moeilijk maken!

Hagi
Gast
Hagi

Hartelijk dank voor de dagelijkse artikels waar ik steeds met plezier naar uitkijk!

Steven
Gast
Steven

Ik ben zeer blij deze site te kunnen volgen. Laat de negatieve commentaren niet aan je hart komen!

E10NE (niet E10)
Gast
E10NE (niet E10)

Op (bijna) vier jaar tijd al heel veel bijgeleerd (mijn kennis ervoor was dan ook quasi nihil) over hoe het er in de “fondsenwereld/beleggerswereld” aan toegaat en dit alleen dankzij MK. Ik vind Al Fonds zijn reactie op dergelijke artikels best gepast en voor het overige ben ik het volledig eens met wat “palermo” hierover kwijt wilde.

Wulle
Gast
Wulle

Door de vele artikels heb ik een veel beter inzicht gekregen en ik kan in heel veel gevallen jullie opzet en redenering volgen. We horen en lezen de laatste tijd echter veel stemmen die het einde van een lange positieve periode voor obligaties aankondigen, verschillende fondsen in de Mixer zijn het aan zichzelf verplicht een belangrijk % obligaties, zelfs in bepaalde regio’s aan te houden. Houdt het focussen op het verleden geen risico in blind te zijn voor grote trendwijzigingen?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ik denk dat iedere mixfondsbeheerder zich tegenwoordig het hoofd breekt over die problematiek.

Het ene fonds heeft al wat meer interne regels over wat het kan doen dan het andere. Vandaar dat we spreiden over 14 verschillende fondsen die elk hun eigen strategie en tactiek hebben. Zo leg je niet alle eieren in één mand, want er zullen wel enkele uitschuivers in de toekomst tussen zitten. Daar twijfel ik niet aan.

Niet enkel in de selectie van individuele fondsen zit onze meerwaarde, maar ook in de zorgvuldige combinatie tot een geheel.

Desmarets Jef
Gast
Desmarets Jef

mooie repliek
geeft vertrouwen

Philippe
Gast
Philippe

Ik kan jullie verzekeren dat de resultaten van jullie onderzoek voor zichzelf spreken. Mijn mixerportefeuille bij Medirect is beter dan de tak23 fondsen die ik lopen heb bij Belfius en Argenta.De tweede portefeuille bij Medirect die een combinatie is van een aantal flexer en dynamische flexer fondsen loopt eveneens goed. Ter illustratie: de tak23 fondsen bij Argenta en Belfius hebben een negatief rendement tussen 20 nov 2015 en 20 nov 2016 (-1.3% tot -4.4%), terwijl de beide portefeuilles bij MeDirect positief staan over dezelfde periode (resp + 2.4% en +2.3%). Ik denk eraan mijn tak23 fondsen op te zeggen en… Lees verder »

Lucb
Gast
Lucb

Dankzij jullie met meer vertrouwen terug ingestapt in de beleggerswereld. Enorm geleerd uit alle artikels en de bijhorende reacties! Bedankt voor jullie werk! Doe zo voort!

Sheridans
Gast
Sheridans

Beste, Mijn vertrouwen in fondsen en belggingen is reeds een eindje zoek (totaal losstaand van jullie site), vandaar dat ik niet dagelijks meer meelees. De maatschappij (lees de mensen) weten alles beter, hebben moeite met “begrijpend” lezen. Ze zijn veeleisend, onverdraagzaam, in vele gevallen dom. Mijn vraag blijft, als iedereen alles beter weet, waarom doen ze er dan niets mee? Waarom zitten ze dan waar ze zitten? Bij ons komen de klanten dagelijks binnen om uit te leggen hoe het zit en hoe wij ons werk moeten doen. Onze maatschappij is ziek, zwaar ziek. Bedankt voor jullie inzet, duidelijke en… Lees verder »

dollar
Gast
dollar

Idd hartelijk dank voor jullie inspanningen. Jullie site is werkelijk een lichtpunt in de wereld van financiële haaien.

Hendrik Deckers
Gast

“Wij doen verder ons best: gratis, belangeloos en met veel plezier. Zo zijn er ook weinigen.”
Inderdaad. Bedankt voor het prachtige werk!

Christiaan
Gast
Christiaan

Ik waardeer jullie werk enorm. Ik heb (veel te) lang een te grote som geld (voor mij althans) op een spaarboekje gehad. Ik wist totaal niet wat ik daarmee moest aanvangen. Dat was ook de bank al opgevallen en die sprak mij hierover aan. Ik kreeg verschillende suggesties van de bank maar daar had ik geen vertrouwen in … dus dat geld bleef maar staan op dat spaarboekje dat intussen praktisch niets meer opbracht.
Tot ik hier terecht kwam! Het aanbod van Medirect die jullie portefeuille als modelportefeuille opnam kwam dan ook nog eens op te juiste moment …

Hartelijk dank!

palermo
Gast
palermo

Jullie leveren fantastisch werk, punt.
mijn enige kritiek: steek geen tijd en energie in het verdedigen van dat werk.
(Anders missen wij te veel bruikbare artikels :-))

Ray
Gast
Ray

Jullie geven objectieve, neutrale informatie. Met veel interesse lees ik alle artikels. Ben nu ong 2 jaar mijn “mixer” aan het opbouwen. Bedankt.
Groeten
Ray

Filip
Gast
Filip

Door jullie goede en juiste informatie meer kennis opgedaan .
Door al deze info zowel mixer als flexerfondsen aangekocht.
Doe zo voort.

Robert
Gast
Robert

Beste Al Fonds,
Ik hoop dat jullie zo verder blijven doen!
Wie het beter kan en/of weet, mag de fakkel overnemen.
Groetjes,
Robert.

Bram
Gast
Bram

Bedankt voor je onuitputtelijke inzet om leken zoals ik volledig onbaatzuchtig iets bij te brengen over de wereld van de beurs !

Maes Jan
Gast
Maes Jan

Ik kan alleen maar zeggen: doe zo verder! Ik lees jullie artikels altijd met veel belangstelling!

© 2012 - 2019 MijnKapitaal.be