About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RolandAl Fonds (Marc Person) Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Roland
Gast
Roland

Een index zegt inderdaad niet alles maar….beter iets dan niets. Een voorbeeld.
Als Carmignac voor zijn Carmignac Investissement in zijn Strategie voor dit fonds schrijft dat het doel is om over 5-jaar beter te doen dan een bepaalde index en we zien dat deze doelstelling verre van behaald wordt (laatste 5jaar: index fonds: 136; index referentie:179), dan is mijn besluit dat dit fonds ver ondermaats gepresteerd heeft.
We worden toch verondersteld om hetgeen de vermogensbeheerder in zijn Strategie schrijft ernstig te nemen. Als we dit moeten schrappen, wat blijft er over van de ‘strategie’?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Sommige indexen zijn ook gewoon technisch niet te kloppen. Bijv: AB Inbev en Ahold Delhaize maken elk meer dan 10% uit van de Bel20, terwijl een fonds slechts maximum 10% in één onderneming mag beleggen. Met een snelheidsbegrenzer op jouw prestatie ga je nooit een race winnen. De enigen die nut hebben aan zo’n indelingen per benchmark of regio zijn de “verkopers” van Awards en andere erkenningen. Vraag maar eens aan zo’n “winnaar” wat hem dat gekost heeft om deel te nemen. Misschien niet direct, maar die paginagrote advertenties hebben die “winnaars” niet gratis gekregen. En over de Awards van… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be