About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roland
Roland
4 jaren geleden

Een index zegt inderdaad niet alles maar….beter iets dan niets. Een voorbeeld.
Als Carmignac voor zijn Carmignac Investissement in zijn Strategie voor dit fonds schrijft dat het doel is om over 5-jaar beter te doen dan een bepaalde index en we zien dat deze doelstelling verre van behaald wordt (laatste 5jaar: index fonds: 136; index referentie:179), dan is mijn besluit dat dit fonds ver ondermaats gepresteerd heeft.
We worden toch verondersteld om hetgeen de vermogensbeheerder in zijn Strategie schrijft ernstig te nemen. Als we dit moeten schrappen, wat blijft er over van de ‘strategie’?

Al Fonds (Marc Person)
4 jaren geleden

Sommige indexen zijn ook gewoon technisch niet te kloppen. Bijv: AB Inbev en Ahold Delhaize maken elk meer dan 10% uit van de Bel20, terwijl een fonds slechts maximum 10% in één onderneming mag beleggen. Met een snelheidsbegrenzer op jouw prestatie ga je nooit een race winnen.
De enigen die nut hebben aan zo’n indelingen per benchmark of regio zijn de “verkopers” van Awards en andere erkenningen. Vraag maar eens aan zo’n “winnaar” wat hem dat gekost heeft om deel te nemen. Misschien niet direct, maar die paginagrote advertenties hebben die “winnaars” niet gratis gekregen. En over de Awards van de Tijd: van de 6 awards voor aandelenfondsen zijn er 2 gewonnen door fondsen voor institutionelen: dat zijn fondsen die sterk bevoordeeld zijn tegenover de anderen, maar jij en ik kunnen in die fondsen niet beleggen

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x