About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

20
Reageer op dit artikel

avatar
9 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Al Fonds (Marc Person)Patrick ClaerhoutsteinjustRobokat (Carl De Ridder) Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback
Patrick Claerhout
stein
Gast
stein

Excuseer voor de onduidelijkheid ik wou de 2 versies tegelijkertijd vernoemen. LU0439689042 is van de gewone versie Argenta Responsible Growth fonds (2009) LU0971097299 is van de defensieve versie. Die laatste ziet er inderdaad niet echt fraai uit 🙂

stein
Gast
stein

Fantastisch. Het moet ergens beginnen. Prima idee.

Ik neem aan dat het Argenta Responsible Growth (Defensive) fonds (start in november 2009) binnenkort dan ook wel in aanmerking kan worden genomen in jullie screenings?

Succes

just
Gast
just

En als de commentaar u niet bevalt, wordt hij gecensureerd. Zegt genoeg.

Just
Gast
Just

Door helderzienden, zoals u zich voordoet, heb ik in het verleden al geld genoeg verloren. Voor dat geld heb ik tenslotte heel mijn leven gewerkt. Op grenzeloze naïviteit staat geen straf. Dus u doet maar. Ik doe echter niet mee. Maar uw zogenaamd “advies” is voor mij waardeloos. En (@loeki) als ik geld verlies voel ik mij daar helemaal NIET goed bij. Ik ben Robin Hood niet

Just
Gast
Just

Wat een tendentieuze vooringenomen bullshit en dat op deze site. Mijn beleggingen moeten geld opbrengen. Daar gaat beleggen over, niet over gemoraliseer (en dan nog volledig ten onrechte). Dan moet je een andere job kiezen. Punt. Ik schrijf mij nu hier uit.

loekie
Gast
loekie

Mijn beleggingen moeten een duidelijke meerwaarde opleveren. DIt kan in procenten zijn maar evengoed in een sociale bijdrage. Voor mezelf maak ik de mix. Niet iedere belegging gaat puur over geld. Ik ben een van de zotten die samen met andere ouders de plaatselijke jeugdbeweging steunt met een kleine renteloze lening om een nieuw lokaal te kunnen kopen. Ik beleg in bepaalde coöperatieve aandelen omdat ik overtuigd ben van hun bedrijfsvisie (en niet alleen van hun rendabiliteit) Het nadenken over de moraliteit van beleggingen kost natuurlijk energie en een bepaalde eigen levensvisie. Of dat nu terecht of niet is maakt… Lees verder »

Danny
Gast
Danny

Wat denken jullie van dit fonds
Triodos Sustainable Mixed
LU0504302356

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Je kan het fonds terugvinden in de screening cijfers. Echter te weinig historiek om conclusies te kunnen aan verbinden.

Kristof
Gast
Kristof

Sociaal verantwoord beleggen en welke fondsen hier het best op aansluiten, is iets wat de dag van vandaag meer en meer opspeelt. Ook bij M* heeft men een tijdje terug een “duurzaamheidsgraadmeter” ingevoerd.
Verder sluit ik me aan bij Jan en vind ik dit vanuit dit forum al een eerste gepaste zet.

Patrick Claerhout
Gast
Patrick Claerhout

Aandacht voor ESG is al lang geen verhaal van Samson (of kleine muggen) tegen Goliath meer. De eerste gevoeligheid hierrond is ontstaan bij institutionele investeerders en die maken nog steeds de grootste groep investeerders op dit vlak uit. Stilaan stijgt de gevoeligheid bij de particuliere belegger hiervoor. Niet voor niets zijn sommige private bankers (BNP Paribas Fortis is heus niet de enige, hoewel marketinggewijs misschien het meest opvallend) zich ook op ESG gaan toeleggen. Zelf het Wereld Economisch Forum (toch geen verzameling geitenwollensokkendragers -onthou dit voor uw scrabblepartijtjes-) reflecteert hierover: https://www.weforum.org/agenda/2017/08/what-you-need-to-know-about-ethical-investment/ . Volgens hen zal de tendens nog sterk versnellen… Lees verder »

Jan
Gast
Jan

Beste Al Fonds, ik kan alleen maar toejuichen dat Mijnkapitaal in de selectie van fondsen ook zou rekening houden met ethische en sociaal verantwoorde investeringen! Dat is uiteraard ontzettend moeilijk omdat sommige fondsen beleggen in een breed gamma van aandelen en obligaties maar door jullie contacten met de fondsbeheerders is een kritische vraagstelling al een eerste stap in de goede richting.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be