About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

14
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Al Fondsjempi25RobokatKevinhkds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jempi25
Gast
jempi25

Beleggen in fondsen een aanrader!
Maandelijks bijkopen op langer termijn!
Maar wat als je tussen 55 en 65 bent?
Dit zou ik wel eens willen weten. Ook blijven beleggen in fondsen.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Enkel jij kan die vraag zelf beantwoorden. Voor iedere euro die je wil beleggen, moet je jezelf afvragen: “bestaat de kans dat ik die euro binnen de eerste 5 jaar nodig heb”. Vervolgens moet je jezelf de vraag stellen: ga ik wakker liggen indien dit kapitaal in waarde daalt of kan ik daar probleemloos mee omgaan. Op basis van je eigen antwoorden kan je beslissen of je belegt of niet en met welk risico. Het is niet omdat je nu overal leest dat beleggen bijna een must is, dat dit ook voor iedereen is weg gelegd. Sommige mensen tolereren nu… Lees verder »

Kevin
Gast
Kevin

@Al Fonds

Hoe zit het met de inflatie bij pensioensparen? Ikzelf ben op mijn 25ste gestart met pensioensparen. Wij sparen nu maandelijks 940 euro/jaar. Maar als de inflatie zo blijft stijgen dan ga ik met die 940 euro op 65ste jarige leeftijd ook niet bepaald meer veel kunnen doen?
Tussen de lijnen lees ik dan ook dat het beter is om vandaag misschien minder te beleggen in pensioenspaarfondsen? En bv. eens een nieuwe laptop, smartphone of auto te kopen? (Dagelijkse materiële zaken dus).

Edegembe
Gast
Edegembe

Ook nog gespaard voor de sneeuwklassen in het 6e leerjaar, om de enkele weken een bepaald bedrag mee naar school brengen en dan kregen we een stempel op onze kaart. Zo konden de ouders geleidelijk de prijs van de sneeuwklas betalen en leerden we zelf dat regelmatig sparen toeliet om te bekomen wat anders buiten je mogelijkheden lag.

evita
Gast
evita

Al Fonds, het leven zoals het was.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Eerst op school sparen op je spaarboekje. En dan je melkje opdrinken …
schoolmelk

hkds
Gast
hkds

Robokat, wie is die jongen naast jou op de foto?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be