About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

12
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Al Fonds (Marc Person)Robokat (Carl De Ridder)juluscesarcorippoWimble Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
corippo
Gast
corippo

Haha… het zou me veel gelukkiger maken moest ik langs de andere kant staan! Had ik maar de mogelijkheid om zelf broker te kunnen spelen. Maar dat is door de wetgeving en vereist kapitaal niet zo eenvoudig. Voor alle duidelijkheid : ik gun iedereen zijn boterham! En naarmate de verantwoordelijkheid en complexiteit van een werk toeneemt mag er ook meer aan verdient zijn. In jouw redenering zou een doosje aspirine terug 15€ mogen kosten. Want iemand heeft ooit die molecule geisoleerd , geproduceerd en in doosjes geduwd. Dus wat maakt het uit dat je daar 15€ voor betaald. De zon… Lees verder »

corippo
Gast
corippo

Het siert MeDirect dat ze bij hun info altijd de retrocessie vermelden die ze uitbetaald krijgen van het fonds zelf. Gemiddeld 0,75%. Het blijft voor mij een doorn in het oog vooral omdat ze van mijn rendement afgaat. 750€ voor 100.000€. Ach, een habbekrats hoor ik je denken. Waar maak je je druk over. Maar vul zelf de nullen eens in die je belegt. Zet er 1 nulletje bij en je betaalt al 7500€ jaarlijks voor een dienst die bestaat uit fondsen aankopen, bewaren, verkopen en vooral reclame maken. Dat begint er al op te lijken… dat zijn 2 dikke… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Bekijk dat om te beginnen eens langs de andere kant en je gaat veel gelukkiger worden.
Door de inzet van de brokers en de tools die ze jou aanreiken, kan jij beleggen en kan jij enig rendement halen op jouw spaargeld. Anders lukte dat niet.
Ik hoop dat je tevreden bent met het rendement dat je haalt with a little help from MK zodat je voor de rest kan verdragen dat de zon in het water schijnt.

juluscesar
Gast
juluscesar

AF, nu de stop er al een tijdje staat loopt ondertussen het (voortschrijdend)rendement verder door. Zie ik het juist dat een ‘correctie’ of instap moment als het ware steeds lagere markten vraagt ?

juluscesar
Gast
juluscesar

Ik heb het geprobeerd bij een broker die geen retrosessie ontving en ben wegens gebrekkige service en groeiend wantrouwen daar weggegaan. Ben tegen retrosessies omdat ze het aanbod van de fondsen kunnen beïnvloeden. Sommige fondsen worden bv afgeraden of niet aangeboden omdat de brokers/bank er te weinig aan verdient. Voor een deel kan je daar soms zelfs het negatieve verhaal over trackers vanuit sommige finanaci¨le instellingen plaatsen. Ook omgekeerd zet men soms ‘mindere’ fondsen in de kijker omdat ze er veel aan verdienen. Gelukkig hebben we mijn kapitaal om dit te doorprikken. Verder stel je het ‘brokertje’ spelen wel erg… Lees verder »

Wimble
Gast
Wimble

Ze vergeet er wel de huidige ‘STOP’ bij te vermelden ..

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Voor aanbieders van fondsen is een STOP natuurlijk een probleem. Wat ga je doen ? Alle medewerkers technisch werkloos zetten ? Overwaardeer echter de GOGI natuurlijk ook niet. Ook wij vinden gespreid instappen een goed systeem. In tegenstelling tot hetgeen je hier en daar leest, verhoogt een gespreide instap meestal je rendement niet. Als je op het juiste moment in één maal instapt, dan krijg je het hoogste rendement. Een gespreide instap neemt het risico van het verkeerde moment weg, maar dat kost je wel een deel rendement. Als je nu de GOGIscore opvolgt, dan ga je dat laatste rendement… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be