About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

12
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Al FondsRobokatJME10NE (niet E10)evita Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
JM
Gast
JM

3) Het lijkt mij toch nog altijd logisch dat er veel potentieel in de emerging markets zit, daarom zijn het net emerging markets. De prijs die je betaalt is de volatiliteit en het risico. Dat zou moeten afgedekt worden door een goede fondsbeheerder die op tijd zijn investeringen kan verschuiven, weg van het verlies. Ik begrijp dat een fonds dat in emerging markets wereldwijd, wat inderdaad een heel ruim begrip is, de verliezen niet kan beperken? Maar ik ben dan ook een leek :-). 4) ik had gehoopt dat jullie betere/efficiëntere bronnen hadden dan wat er vrij op het internet… Lees verder »

JM
Gast
JM

Beste mijnkapitaal team, 2013 gaf mij een aantal antwoorden, maar ook een aantal vragen. Eerst en vooral wil ik jullie nog eens bedanken voor jullie initiatief. Vooral de kwartaalscreenings en de selecties vind ik erg waardevol. Een heel aantal vragen heb ik beantwoord gezien in 2013. De cursus, screenings en selecties hebben mij heel erg geholpen. Ik zit wel nog met vragen: 1) Men zegt dat de beurzen een recordjaar achter de rug hebben. Ik zie in mijn eigen portefeuille eerder een bescheiden rendement. Van een aantal fondsen is dat te verklaren, bvb E.MKTS, obligatiefondsen,…. Van andere begrijp ik het… Lees verder »

E10NE (niet E10)
Gast
E10NE (niet E10)

Denk dat er mbt de aankoop van het MK KERNFONDS idd heel wat personen (ikzelf & partner trouwens ook) in dezelfde situatie als evita zijn terechtgekomen; blijf echter mijn beleggershorizon alsnog trouw en hoop van in de toekomst mijn strategie -in deze toch ingewikkelde materie- te kunnen verbeteren. Ben ervan overtuigd dat de informaties die ons via MIJN KAPITAAL worden verstrekt in de toekomst verder nuttig zullen blijken. Bij dezer voor allen een voorspoedig, gezond en succesvol 2014

evita
Gast

Ik heb dat artikel over gespreid instappen wel gelezen hoor, maar dat is pas op 28 juni verschenen en toen had ik al meer dan een maand mijn fondsen aangekocht !
Ik ben best tevreden met dit fonds en de 5 jaar zijn (gelukkig) nog niet om hé !

Berghe
Gast
Berghe

Gelukkig nieuwjaar! we blijven de site in het oog houden, veel geleerd dit jaar.

evita
Gast

Robokat, waar ergens staat in het artikel ” MijnKapitaal Kernfonds: de start op 1 mei 2013″ de raad om gespreid in te stappen ? Ik lees dat nergens !
De allerbeste wensen voor 2014 en dat ons kernfonds mag schitteren !!

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be