About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

32
Reageer op dit artikel

avatar
8 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Al Fondsjuluscesarphil2Admiral AckbarBlackbelt Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
phil2
Gast
phil2

@Al Fonds : ingaand op uw suggestie, wens ik te vragen of het mogelijk is het “Smead value fund” op te nemen in uw screening, na lezing van een zeer positieve commentaar. Onder meer de betrokkenheid van de beheerders lijkt me zeer positief : het familiekapitaal van de beheerders blijkt op dezelfde manier geïnvesteerd te worden als het geld van de investeerders.

Benny
Gast
Benny

5 uit de Mixer en 2 uit de Flexer zitten in de 40 van Keyplan, de geboorte van de Keyflexmix 🙂

Wouter Lievens
Gast

Die noteren alle vier aan een koers in die in het hoogste kwart van de 52-week range ligt. Twee er van met een p/e boven de 20. Lijkt me niet de moment nu, misshien wachten op panic sale bij een renteverhoging.

Ann
Gast
Ann

Nog een kleine correctie : Het Fund Invest Plan van Keytrade Bank telt 40 fondsen ipv 20.

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Knap artikel. Ik denk echter dat veel mensen (vergrijzing, pensioenen etc) net in een andere positie komen. De vraag is dan: ik heb wat gespaard, en binnenkort krijg ik mijn extra legaal pensioen. Hoe haal ik daar op een goede manier een maandelijks of trimestrieel inkomen uit zonder dat kapitaal op de kortste keren op te eten. Zelf zit ik nog een jaar of 15-20 van mijn pensioen, en toch heb ik al een paar fondsen/aandelen gekozen die dividenden uitkeren. Fiscaal gezien misschien nu niet de beste keuze. Maar na mijn heb ik in elk geval geen zin om te… Lees verder »

Jens
Gast
Jens

Zoals je zelf aanhaalt, hangt dat volledig af van het beleggingsprofiel en de persoon zelf. Belangrijkste vraag voor mij is hoe lang je het geld kan missen en of je nog goed kan slapen indien je tussentijds op een al dan niet serieus verlies staat. Zelf heb ik fondsen én aandelen. Over fondsen vind je hier alles. Wat de aandelen betreft: indien je weinig van de bedrijven zelf kent, zou ik voor “goede huisvader”-aandelen kiezen. Vroeger waren dit voornamelijk nutsbedrijven in telecom, elektriciteit,.. maar nu denk ik eerder aan holdings à la GBL, Sofina en vastgoedbevaks zoals WDP en Leasinvest.

Jens
Gast
Jens

Vind door de update van dit artikel toevallig deze post van 3 jaar geleden terug. Eens zien hoe die ‘brave’ aandelen het sindsdien hebben gedaan:

GBL: +25%
Sofina: +77%
Leasinvest: +52%
WDP: +65%

Niet slecht! De GVV’s mogen Draghi bedanken, toch iemand die profiteert van QE.

costaadeje
Gast
costaadeje

Noteren die holdings nu ondertussen niet te hoog om hierin nog in te stappen?

Jens
Gast
Jens

Ik heb ze de afgelopen jaren alle 4 in portefeuille gehad, nu geen enkel meer. Zolang de rente laag blijft is er voor die GVV’s geen vuiltje aan de lucht. Het kan echter snel keren.

johan
Gast
johan

dus als ik het goed lees zijn er buiten zelf fondsen kopen, weinig valabele alternatieven voor een spaarboekje met 50.000 euro erop? Tenzij aandelen kopen maar dan moet je stalen zenuwen hebben en veel kennis over het bedrijf waarin je belegt…Niet voor iedereen weggelegd dus.

golddigger
Gast
golddigger

Blijkbaar zou men bij Rabobank ook bezig zijn met zo’n Fund Invest Plan à la Keytrade.
Maar aan een release datum wilden ze zich nog niet wagen…

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be