About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

3
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
EdegembeRobokat (Carl De Ridder)havaca Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Edegembe
Gast
Edegembe

Dank voor dit interessant artikel dat een heel nuttige toelichting geeft, geïllustreerd met concrete voorbeelden, over die diverse activa classes die bij de modale belegger weinig bekend zijn.

havaca
Gast
havaca

Ik vermoed dat er nog heel veel ‘experimentele’ beleggingen gaan volgen bij meerdere fondsenhuizen en private bankers gezien het einde van een economische cyclus (zijdelings bewegende beurzen) en de zero rente omgeving. Zoals de opsomming hierboven laat zien komen we toch terecht bij vrij ‘exotische’ of op z’n minst ongebruikelijke beleggingen (financiering leasing vliegtuigen en gerechtspocedures) die vooral weggelegd zijn voor professionele beleggers en de link met hedgefondsen is niet ver weg ( en wordt ook aangegeven door Aberdeen). Kortom geen spek voor de bek van de modale belegger. Het lijkt bv ‘verstandig’ om de obligaties van groeilanden te spreiden… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

… en zoek eens objectieve criteria om kaf van het koren te scheiden.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be