About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Edegembe
Edegembe
3 jaren geleden

Dank voor dit interessant artikel dat een heel nuttige toelichting geeft, geïllustreerd met concrete voorbeelden, over die diverse activa classes die bij de modale belegger weinig bekend zijn.

havaca
havaca
3 jaren geleden

Ik vermoed dat er nog heel veel ‘experimentele’ beleggingen gaan volgen bij meerdere fondsenhuizen en private bankers gezien het einde van een economische cyclus (zijdelings bewegende beurzen) en de zero rente omgeving. Zoals de opsomming hierboven laat zien komen we toch terecht bij vrij ‘exotische’ of op z’n minst ongebruikelijke beleggingen (financiering leasing vliegtuigen en gerechtspocedures) die vooral weggelegd zijn voor professionele beleggers en de link met hedgefondsen is niet ver weg ( en wordt ook aangegeven door Aberdeen). Kortom geen spek voor de bek van de modale belegger. Het lijkt bv ‘verstandig’ om de obligaties van groeilanden te spreiden in allerlei verschillende munten maar is eerder een mijnenveld want valutavoorspellingen gaan nog veel meer de mist in dan beursvoorspellingen. Toch ben ik benieuwd naar nieuwsoortige beleggingen die ongetwijfeld nog opduiken en wat meer ‘body’ in zich hebben.

Robokat (Carl De Ridder)
3 jaren geleden
Antwoord aan  havaca

… en zoek eens objectieve criteria om kaf van het koren te scheiden.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x