Ook al gehad dat, terwijl jij zit te zwoegen om enig noemenswaardig rendement te halen, anderen blijkbaar de Hoorn des overvloed hebben gevonden. Om aan je eigen zelve beginnen te twijfelen… Verd… toch.°°
Laatst, veel te laat thuis gekomen zodat mijn vrouw het niet meer zag zitten om de kookpotten nog uit de kast te halen. Dan maar een snelle hap in een restaurantje in de buurt. Even rondkijken wie er allemaal in de omgeving zit en dan de vaststelling: “die ken ik toch van ergens”. Zou het hem zijn, zou het hem niet zijn ? Na hem aangesproken te hebben, blijkt hij inderdaad een oude collega die ik meer dan 20 jaar niet meer gezien heb.
Daar hoort natuurlijk achteraf nog een glas op gedronken te worden en zo komt het gesprek op de huidige dagelijkse bezigheden. Als het woord beleggingen en MijnKapitaal valt, komt hij met het verhaal dat hij heel veel geld is kwijtgespeeld aan Lernout & Hauspie. Maar nu heeft hij de oplossing gevonden want hij belegt in Skyway. Binnen dit en enkele maanden is de grote winst gegarandeerd…
Ik zou geen medewerker zijn van MijnKapitaal als ik dat niet verder ging onderzoeken.
Skyway is een onderneming die van plan is om in de hele wereld een netwerk in te planten van snelle verbindingen om alzo het probleem van de mobiliteit en in één klap ook de milieuvervuiling aan te pakken. De foto in de hoofding legt zonder woorden uit hoe dat er moet gaan uitzien.
1° Knipperlicht: Als je weet dat men in Oostende naar de Raad van State stapt omdat de windmolens op zee het uitzicht bederven, dan stel ik mij de vraag wanneer die eerste verbinding tussen Antwerpen en Brussel of Gent groen licht gaat krijgen. Wil jij zo’n ding zien passeren aan je voor- of achterdeur ?
Momenteel heeft die firma geen beursnotering maar ze zijn van plan om volgend jaar of het jaar daarop die notering wel aan te vragen. Een aandeel kost momenteel 1 USD (minimum inleg niet bekend) maar eens die notering een feit, kan je je winst beginnen uit te tellen. Maal 2, maal 3, maal 10… ?
2° Knipperlicht: Als die beursnotering niet doorgaat of op de lange baan wordt geschoven dan mag je een kruis maken over je “investering”. Terugvragen voor de beursgang blijkt nu al problematisch te zijn, laat de FSMA weten
Contacten: Met veel info en attesten, om geloofwaardig over te komen, geven ze een adres op in Londen: Regents Parkroad Finchley. De maatschappelijke zetel is echter in Moskou gevestigd op 22 Schiphokstr bldg 1. Overal verschijnt een gsm nr +7 (495) 419 04 56.
3° Knipperlicht: Toch wel straf dat een firma met zulke technische plannen niet eens over een vast telefoonnummer blijkt te beschikken en het moet hebben van een niet op te sporen mobiel toestel. Men zet het toestel af en je kan op zoek naar je centen… Verder is een adres in een building maar een adres: ik zou je ook het “adres” kunnen geven van de ruime kantoren van MijnKapitaal maar vraag aan onze Johan om nog geen meubels gaan uit te kiezen en te bestellen
Echte bankrekeningen zijn niet te vinden: Geen nood, het kan via Paypall en soortgelijke betaalmogelijkheden (waarmee ik niets kwaad wil zeggen over Paypall dat ik zelf regelmatig gebruik). Voor de vooruitstrevende beleggers is het zelfs mogelijk in Bitcoin te investeren.
4° Knipperlicht: Als er achteraf problemen zouden opduiken, dan kan jij nooit meer terugvinden waar jouw geld uiteindelijk is terecht gekomen.
De aandelen worden verkocht via het systeem van MLM (Multi Level Marketing): dat betekent dat zelfstandige verkopers (P1) op commissie (een percentage) werken. Als die verkoper een andere verkoper kan vinden, dan krijgt P1 ook een percentage op zijn omzet. Vind die persoon ook een verkoper dan ontvangt P1 ook zijn deel en zo verder en zo verder.
5° Knipperlicht: Als je iets koopt en je krijgt het aangekochte (“schoonheidsproduct”) onmiddellijk in handen dan kan je je vragen stellen waarom al die tussenpersonen hun deel in de winst krijgen en waarom je die plastic doos niet rechtstreeks zou kunnen aankopen. Vind je de prijs redelijk dan is er niks aan de hand. In het verleden is echter gebleken dat alle piramidesystemen (Ponzi bijv) ook op deze manier tewerk gaan. Als er ergens een kink in de kabel komt, dan kan jij nooit terugvinden wie er aan de top van die piramide stond. Jouw tussenpersoon is er misschien al lang mee gestopt en zit nu misschien zelf in de rats met zijn belastingaanslag die hij niet verwacht had. Ik kan je legio namen opsommen van zulke verkopers van levensverzekeringen. Ik ga de naam van de firma niet noemen want onze collega’s van die andere website hebben er ooit een eis tot schadevergoeding van ontvangen omdat de naam van die firma nogal regelmatig verscheen.6° Knipperlicht and last but not least: Als een firma in BE of in Fr of in NL actief is en kapitaal ophaalt via MLM dan moet die een distributie-akkoord hebben van de Belgische FSMA of de Nederlandse Verzekeringsautoriteit. Na wat opzoekingen weet ik pertinent zeker dat dat akkoord niet bestaat, zelfs niet in aanvraag is. Dat betekent gewoon in mensentaal dat deze verkoop illegaal is. Nog straffer: op het internet kan je meerdere waarschuwingen vinden voor de verkoop van dit product.
5° Knipperlicht: Als je iets koopt en je krijgt het aangekochte (“schoonheidsproduct”) onmiddellijk in handen dan kan je je vragen stellen waarom al die tussenpersonen hun deel in de winst krijgen en waarom je die plastic doos niet rechtstreeks zou kunnen aankopen. Vind je de prijs redelijk dan is er niks aan de hand. In het verleden is echter gebleken dat alle piramidesystemen (Ponzi bijv) ook op deze manier tewerk gaan. Als er ergens een kink in de kabel komt, dan kan jij nooit terugvinden wie er aan de top van die piramide stond. Jouw tussenpersoon is er misschien al lang mee gestopt en zit nu misschien zelf in de rats met zijn belastingaanslag die hij niet verwacht had. Ik kan je legio namen opsommen van zulke verkopers van levensverzekeringen. Ik ga de naam van de firma niet noemen want onze collega’s van die andere website hebben er ooit een eis tot schadevergoeding van ontvangen omdat de naam van die firma nogal regelmatig verscheen.
6° Knipperlicht and last but not least: Als een firma in BE of in Fr of in NL actief is en kapitaal ophaalt via MLM dan moet die een distributie-akkoord hebben van de Belgische FSMA of de Nederlandse Verzekeringsautoriteit. Na wat opzoekingen weet ik pertinent zeker dat dat akkoord niet bestaat, zelfs niet in aanvraag is. Dat betekent gewoon in mensentaal dat deze verkoop illegaal is. Nog straffer: op het internet kan je meerdere waarschuwingen vinden voor de verkoop van dit product.
Beperk het dan toch in elk geval tot dat deel van je spaargeld dat je niet gaat missen als blijkt dat…
Kom achteraf ook niet klagen dat je niet wist dat… Mijn collega Robokat heeft al dikwijls geschreven: “als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal ook niet waar.”
Denk nu niet dat het verhaal hier eindigt. Mijn ex-collega heeft me nog een naam genoemd waar het geld maar op te rapen valt. Wordt vervolgd… want dat ben ik ook aan ’t opzoeken en dat wordt ook interessant omdat je daar binnen de kortste keren miljonair wordt. Laat de anderen maar werken… Kent er nog iemand restaurants waar ze die gouden tip kunnen geven. Altijd geïnteresseerd !
Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Hi Dimitry Ten zeerste dank u voor uw interesse voor mijn tussenkomst zonder pretentie. Ik ben nu gepensionneerd en ik heb over 5 jaar 15% van mijn belegingen in deze 6 holdings geinvesteerd om onze mixerfond een beetje te “verzilveren” zoals de eerste strategie van Mijn kapital bedoeld was. Ik moet heerlijk zeggen dat een gemiddelde jaarlijks meerwaarde van 20% een goede verrassing is en dat de bikomende dividenden mij een aangename “cash” opbrengst geven. (+/-2,5% netto) Waarom mijn berekening op 5 jaar ? Gewoon omdat ik op Boursorama.fr geen gegevens gevonden heb op meer jaren. Ik vermoed natuurlijk dat de “crisis jaren” het kapitaal serieus kunnen aantasten maar de réaliteit blijft dat ik mijn capittal met de holdings op 5 jaar verdubbel heb waar ik met de mixer ongeveer een (aangenaam) 27% resultaat bekomen heb Er zijn natuurlijk gelijkaardige holdings in andere landen maar ik ben niet professionneel, en ik ken de firma’s waarin zij investeren niet. Ik en blijf dus alleen in belgische holdings investeren omdat deze holdings, in het algemeen, niet te groot zijn en dat ik de meeste firma’s waarin zij investeren mij bekend zijn. Holdings zoals Gimv, Avh, Brederode, of Bois sauvage investeren veel in belgische KMO’s en, mischien onterecht, geloof ik dat die KMO’S een goede diversificatie geven, geen overlapping met onze mixer hebben (en dit is belangrijk) en dat de holding een beter kontrole heeft op de firmas waarin hij investeerd of controleerd dan een fund . Nog een sorry voor mijn nederlands Goed week-end
Ik heb een kleine deel van mijn portefeuille in de grootste belgische holdings geinvesteerd namelijk : Ackermans Van Haren, Sofina, Brederode, Compagnie du bois sauvage, GIMV en GBL. Dat is zoals in een gespreid belgisch aandelenfonds investeren waar veel kmo’s aanwezig zijn Daarmee haal ik, op de 5 laatste jaren, een gemiddeld jaarlijks rendement van ongeveer 20% + dividend. Ik heb meer vertrouwen in zulke familiale holdings dan in een “bankfonds” omdat de beheerders van een holding hun eigen geld daarin investeren. Ik zou natuurlijk niet durven zeggen dat het een risicoloos investering is. Het blijft natuurlijk 100% aandelen ! Zou u de evolutie van zulke investering eens kunnen vergelijken met ETF’s , b.v. 50% aandelen en 50% bonds ? De belgische holdings lijken mij een goede aandelen diversificatie te zijn.
1° De meeste fondsbeheerders investeren ook hun eigen geld in hun fonds. 2° Een vergelijking van zulke zaken is meer dan cijfers naast mekaar plaatsen. Ook de risico’s zijn niet te vergelijken.
Groot verschil tussen holding en fondsen is de zgn. décote van de holdings. Een fonds is evenveel waard als de som van alle effecten die er in zitten. Bij holdings is dat niet het geval: de prijs die je betaalt is meestal lager dan wat er in zit.
Voordeel is dat je dus aandelen met “korting” koopt via de holding. Nadeel is dat de décote variabel is. Momenteel is de décote op vele holdings historisch laag. Krijgen de beurzen een klap, dan neemt de décote vaak weer toe en zullen de holdings iets harder dalen dan de aandelen die er in zitten.
Je kan zo’n holding dus niet echt vergelijken met een aandelenfonds of ETF dat exact de koers volgt van zijn onderliggende waarden.
Hallo , in bijlage wat cijfertjes mijn vraag onderaan.
2/jan 131 124,6 41,8 306 51,55 79,83 1/feb 129 126,65 43,95 327,1 51,35 79,05 1/mrt 136 127,1 44,7 328,15 51,49 81,71 3/apr 146 128,5 47,4 336 52,52 85,29 1/mei 150,2 131,75 46,34 335,35 56 88,01 1/jun 151 131,5 48,26 341,7 55,9 86,73 3/jul 146 126,2 48,98 330,45 51,15 84,88 1/aug 154 125,85 48,26 327,15 53,43 87,81 1/sep 143 122,8 46,31 325,1 50 85,9
20 % per jaar ? kolommen in volgorde Ackermans, sofina,brederode , du bois ,gimv , gbl. Waar die 20 % te vinden per jaar. Koers verloop hierboven sinds 2/1 tot 1/9 2017 De top en koers heden in mei kan perfect 20 % zijn , op 1/9 wel wat minder. Bron aex.nl
Hallo platin
Hieronder mijn gegevens Bron Boursorama.fr
Waarde op 7/9/2017 Meerwaarde op 5 jaar date to date (excl div.)
Ackermans Van haren 140,25 € 127,38 % Sofina 123,75 € 99,37 % Brederode 45,06 € 105,75 % Cie du bois sauvage 333,00 € 99,76 % Gimv 50,00 € 36,94 % GBL 49,43 € 85,22 %
Als u de dividenden toevoegd, zijn wij zeker rond 20% rendement gemmideld per jaar Natuurlijk is dat alleen om na te denken als alternatief van aandelen. Volgens mij is een holding een mini-aandelenfund met minder kosten maar met de aanmerking van Robokat
Sorry GBL: Waarde op 7/11 = 85,22 €, Meerwaarde 5 jaar 49,43% (excl. div.)
Beste Jean-Claude, Allereerst bedankt voor het aanbrengen van een nieuwe invalshoek en strategie op dit forum. Altijd interessant en leerrijk … zo’n nieuwe wind! Ik heb hierbij echter drie vraagjes: 1) U spreekt van “een klein deel van mijn portefeuille”: mag ik hieruit afleiden dat U deze aanpak enkel als diversificatie van onze “Mixerfonds-strategie” ziet? Ik veronderstel voor zo’n 10 à 15 % van een totaalportefeuille? 2) Is er een specifieke reden waarom we de cijfers op “slechts” 5 jaar analyseren? Stel dat ik een langere beleggingstermijn ambieer, bijvoorbeeld cijfers vanaf 01/06/07 (als ik zo vrij mag zijn, ook de termijn die Marc gebruikte in z’n laaste artikel van vandaag). Een vluchtige analyse via Boursorama.fr toont dan een véél lager rendement. 3) Ziet U, naast deze Belgische holdings (met hun interessante dividendenpolitiek), ook gelijkwaardige buitenlandse alternatieven die we kunnen overwegen in deze strategie? Alvast bedankt voor uw feedback.
mijn vraag was eigl aan Blakbelt gericht, maar ik heb het nu naar jullie gemaild. Stuur het gerust aan hem door. Of geef hem mijn contactinfo. mvg
U kan toch bij Blackbelt op reply drukken om hem een vraag te stellen.
en toch zijn die er… ik bijvoorbeeld. Alleszins qua consistent rendement zoals u hier voorstelt. maar vanop het strand in Nice haal ik dat niet, wel vanachter mijn pc, +/-10 u per dag. Geheimen heb ik niet, wel veel lezen, narekenen en ik werk uitsluitend met opties.
Ten eerste, we zijn er fier over dat een specialist (dat mag ik toch wel zeggen?) toch ook nog tijd wil spenderen om onze site te volgen. Dat iemand die er zoveel tijd en kennis insteekt een hoger resultaat kan halen, lijkt me toch wel een evidentie. Waar ben je anders mee bezig. Je zal ook wel begrijpen dat heel wat lezers die tijd en die kennis niet hebben: het is daar dat we proberen iets bij te dragen.
Hou je echter zeker niet in als je eens wat tijd zou vinden om eens een en ander over die optie’s in een artikel te gieten. Wij staan altijd open voor zulke ingestuurde artikels met een meerwaarde.
Beste Marc, bedankt voor uw reactie. Ik pretendeer echter niet exuberante kennis te hebben, integendeel, jullie werken alles veel gedetailleerder en diepgravender uit dan een ander. En ik werk met antiselectie, daar jullie met selectie werken. Het enige geheim is dat ik er veel tijd kan in steken en dat de return voldoende is om een gezin van te doen leven. Als u dat echt wil, wil ik er een artikel over schrijven, maar mijns insziens staat mijn keuze (geleveraged berekend risico via afgeleide producten) mijlenver van jullie doelstelling (beheerst risico via bewezen doordachte keuze met voorspelbaar goed rendement). Ik noem beiden veilig, maar ben misschien de enige ter wereld. En ik heb zeker niet de heilige graal gevonden.
Maar toch zouden we meer willen leren over jouw methode.
Ik geloof nogal sterk in het combineren van strategieën. Een deel goed gespreid in MK fondsen om grote dalingen te vermijden en een redelijk stabiel rendement te halen.
Met een ander deel (afhankelijk van hoeveel ik lang kan missen) neem ik risico’s en hoop ik op hoger rendement. Met een deel van dat deel zou ik (mits ik meer tijd spendeer) wel wat meer spanning kunnen verdragen, en hoop om af en toe eens een reiske te kunnen verdienen.
Dus, laat maar komen Nico.
ik wil u best wel een uitleg mailen, maar hoe kan ik u contacteren via deze site? Door de opmaak van die tekst kan ik het hier niet plaatsen.
Helemaal links onderaan de pagina vind je: “ons cpntacteren”. Daar kan je een email sturen met evt bijvoegsels
Klopt…. Je ziet het op fora ook. Mensen die in één jaar tijd een rendement halen van 37% op hun hele portefeuille. ALs je vragen stelt, dan is het of zwijgen (dat is mijn geheim…), ofwel haal je er uit dat hun portefeuille eigenlijk 20.000€ cash is, en 2000€ in één aandeel dat mooi omhoog gevlogen is. (ik sta mezelf toe een klein beetje te overdrijven).
Iemand die daar in slaagt met een grotere portefeuille die op een deftige manier gespreid is ben ik nog niet tegen gekomen. Trouwens, als ik jaar na jaar 35-40% rendement haal op mijn beleggingen, dan zou ik ofwel in Nice aan het strand liggen, ofwel werken bij een fondsbeheerder. Die zouden me toch direct partner maken en overladen met geld zeker….
© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be