About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

24
Reageer op dit artikel

avatar
9 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
ambertreeleavesAl FondsevitaGeertPhil Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
ambertreeleaves
Gast

Het doel van mijn post was om aan te geven dat de grafiek die gebruikt wordt misleidend is… Met een grafiek kan je alles aantonen. De keuze van de price grafiek heeft wellicht als doel om aan te geven dat er geen rendement is te halen uit de markt zonder actief beheer. De tekst is ook zo opgebouwd… Kies je een total return grafiek, dan heb je een ander verhaal. Ik wil gewoon aangeven dat jullie stelling onderbouwd is met de foute grafiek. Daarom deze vraag: als je een index gebruikt om iets aan te tonen, graag dan de total… Lees verder »

ambertreeleaves
Gast

Via de eurostoxx 600 index, ben ik nagegaan wat de price evolutie is en de net evolutie. De data is hier te vinden: http://www.stoxx.com/indices/index_information.html?symbol=SXXP Selecteer je de price en de periode beging 2000 tot nu, dan heb je inderdaad een grafiek zoals hier is afgebeeld. Ziet er niet zo goed uit. Neem je echter de net return, en dezelfde data, dan heb je een beter beeld: een top van om en beide 500 in 2000 geeft in 2015 700. Dat is een winst van 200 op 500. Dat is 40pct op 15 jaar. Zonder al de wiskunde te doen, een… Lees verder »

Geert
Gast
Geert

Is die MSCI Europe grafiek met herbelegde dividenden of zuiver koersverloop zonder dividenden?

Phil
Gast
Phil

Bedankt Robokat. En ik meen me te herinneren dat indertijd het belgische paspoort van het fonds andere voordelen gaf

Phil
Gast
Phil

en hoe past Best Managers van DB in dit plaatje?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Dat is in feite een interessante vraag, omdat daar een hele geschiedenis aan vast hangt. In 2010, lang voor er sprake was van MijnKapitaal, laat staan het Mixerfonds, was ik al op zoek naar mixerfonds-achtige fondsen. Je kan de avonturen van Robokat hier nog nalezen. Het is interessant om dat hele draadje eens door te lezen, daar is al sprake van fondsen die we later opgepikt hebben en het embryonale idee van het mixerfonds zat er toen al in. Stel je voor: toen was zelfs een fonds als Ethna nog niet verkrijgbaar in Belgie. Private Invest Best Managers was toen… Lees verder »

evita
Gast

Robokat, ik ben op 15/02/2011 begonnen met gespreid (maandelijks) te beleggen in Best Managers van DB. Tot hiertoe is mijn totaal rendement 12,78 % ( ongeveer 2,95 % op jaarbasis).
Ik word van dit rendement niet zo euforisch. Zouden ze niet beter in de naam van het fonds ‘Best’ schrappen ?

evita
Gast

Beste Al Fonds, ik neem aan dat u toch niet vergeten bent om aan Knut Huys te vragen om alle fondsen van de Mixer en de Flexer op te nemen in het aanbod van DB. Ik wijk niet graag uit naar Keytrade.

Vowani
Gast

@Al Fonds: Heb je tijdens je gesprekken met de diverse fondsbeheerders/banken ook nog aantrekkelijke gemengde fondsen horen vernoemen die nog niet op MijnKapitaal bekend waren?

Ray
Gast
Ray

Ben een tevreden klant van Deutsche Bank. Voor de meeste van mijn fondsen ben ik echter uitgeweken naar MeDirect omwille kosten effectenrekening.

ubist
Gast
ubist

Wat ik mezelf soms afvraag is hoe men fondsen kan blijven navigeren nadat het gigantische olietankers zijn geworden. Een fonds begint klein en kan ook in kleine, aantrekkelijke aandelen beleggen, een Euronav of Van de Velde. Maar door zijn succes begint iedereen zijn geld in dat fonds te steken, en dan wordt het fondsbeheer iets heel anders als daarvoor. Een Carmignac Patrimoine A heeft bvb. een waarde van 28 miljard € (!). Het speelveld van zo’n speler wordt toch beperkter? Die kan niet meer investeren in Van de Velde, want als hij niet oppast koopt hij heel dat bedrijf. Die… Lees verder »

HKDS
Lid

ubist, ik deel je mening. Grote fondsen lijken (daarom?) vooral in large caps te willen beleggen.
In mijn zoektocht naar fondsen voor mijn persoonlijk dakfonds heb ik vastgesteld dat small caps fondsen dikwijls beter presteren dan hun large cap equivalenten.
Je geeft me zowaar inspiratie om daar eens een artikel over te schrijven, met een paar concrete voorbeelden…

ubist
Gast
ubist

Super! Ik ben benieuwd. Ik denk dat fondsbeheerder zijn van een klein fonds iets helemaal anders is dan fondsbeheerder van een mastodont van een fonds.

HKDS
Lid

Ik zal moeten een onderscheid maken tussen de grootte van een fonds en de grootte van de caps waarin het belegt. Ik had het over small caps fondsen… zal eens moeten nagaan of die effectief ook minder centjes te beheren hebben dan de large caps fondsen…
Stay tuned…

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be