About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

13
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Al FondsOptibearevitaJhnjemaz Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Optibear
Gast
Optibear

Ik heb vorige week nog eens gekeken bij Keytrade en momenteel heb ik met CP iets van 10 % winst. Gekocht in 2011. Ok, geen kassa kassa doch vergeleken met die ermerging markets fondsen mag ik niet klagen want die staan nog alitjd bloedrood na twee jaar. En sinds de crash van CP Emerging deze zomer is het ook enkel maar doffe ellende met dit fonds.

evita
Gast
evita

Tja, het leven van een belegger is heden ten dage niet simpel !!!!!

jules cesar
Gast
jules cesar

Mooi werk; ook goed de verwijzing naar trackers. Leerrijk om grafieken op verschillende datums te doen beginnen. Het was blijkbaar toch een uitzonderlijke periode die achter ons ligt…misschien wel te beginnen met de dot-com bubbel en eindigend in verschuiving naar emerging. CP kon zich er goed in profileren ; grondstoffen honger China, goud, emerging, en obligaties en daarboven het pikken van goeie aandelen ? Dat laatste kunnen ze nog gezien investissement nog mooi gelijk loopt met zijn index. Maar de rest, vooral de obligaties, blijken nu een blok aan het been? Bij Ethna kan dit treintje nog wat verder uitbollen,… Lees verder »

kris
Gast
kris

Hier zie je inderdaad dat je met grafieken alles kan bewijzen. Mooi om het zo eens in een samenvatting te zien. In je artikel stel je het rendement voor 2013 op 5%. Dit is volgens mij zelfs nog te rooskleurig voorgesteld, vermits je in de voorlaatste grafiek uitgaat van een startdatum op 1/01/2012. Het YTD rendement voor 2013 is volgens mij -1%.

Geo
Gast
Geo

Alweer een prachtig werkstuk met een duidelijke uitleg en een mooi overzicht door de jaren heen waarvoor alvast heel veel respect voor je vele werk. Met de vraag kan ie het of kan ie het niet ,vertaald U precies wat ik mezelf in dit geval al weken afvraag. Voor die Carmignac Emergents moet ik al weken op mijn vingers gaan zitten om hem niet in de zak met alle andere Em Mkts te kieperen, het enige dat mij tegen houd zijn de resultaten van de vorig jaren ,maar gezien de toestand in China vrees ik dat alle Em Mkts uit… Lees verder »

jemaz
Gast
jemaz

Volgens mij is er niets mis met een portefeuille zonder emerging m. Spreiding is goed, maar ik geloof niet dat je op alle vlakken moet gaan spreiden. Het zal namelijk nooit op alle markten, alle regio’s tegelijk goed gaan. De portefeuille moet volgens mij mee evolueren met de markt, de simulaties van al fonds zijn daarom heel erg leerrijk. Zoals al eerder hier vermeld op de site: beheer is belangrijk. Of je moet je geld in globale mixfondsen steken. Mijn bescheiden mening…

sleepnot
Gast
sleepnot

Het ergste is als je zoals ik precies op de piek ingestapt bent. Ik sta nu nog altijd op maar liefst -7,6% bij Patrimoine. Dus zelfs met weinig volatiele fondsen moet je soms tegen een stootje kunnen, anders niet aan beginnen…

jhn
Gast
jhn

misschien is de methode, koop een fonds en hou het 3, 5, 7 jaar wel “old school”? ik heb al vele keren getwijfeld om een fonds boven de 10% winst te verkopen, maar in die 20 maanden tijd dat ik met fondsen aan het experimenteren ben, loop ik telkens tegen iets aan dat het fonds weer doet zaken. resultaat weg winst. ik denk echt dat de wereld er nu anders uitziet, tijdelijk … wie zal het zeggen? koop een fonds op een goede moment (laag), hou het bij tot bvb 10% winst en verkoop het. wacht en koop een andere… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be