About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

9
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
hkdsRonnyAlainRobokatDidier Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ronny
Gast
Ronny

Interessant artikel om nog eens terug te lezen. Ben ook benieuwd hoe het 1 jaar later staat. Maar zou je deze portefeuille niet beter vergelijken met het flexerfonds? aangezien er weinig obligaties inzitten. Ik weet het, de flexer is later opgestart, maar voor eventueel een vervolgartikel.

Alain
Gast
Alain

>>> Het is wellicht een onderwerp om binnen een jaar op terug te komen. We zijn nu bijna een jaar verder, ben benieuwd naar de verder conclusie. Ik heb einde 1997 een aantal fondsen van een bank gekocht op aanraden van een bankdirecteur die mij wat advies gaf, heb eerst hierover nagedacht en ze toen gekocht. Ik heb deze dus nu al 18 jaar in bezit en de annual rendementen liggen tussen 1.27% (laagste) 4.83% (2de laagste) en 10.56% (hoogste). Het zijn wel allemaal huisfondsen waarvan er een aantal al gecombineerd zijn of overgenomen in een ander fonds, er zijn… Lees verder »

Didier
Gast
Didier

volgens mijn gegevens waren de resultaten van Test-Aankoop toch iets anders indertijd als ik er mijn collectie van Fondsen & Sicavs op nasla. -31% in 2008 (5% cash), +33% in 2009 (15% cash). zo langzaam ging dat herstel nu ook weer niet.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Misschien is er sprake van verschillende portefeuilles, want die -37% (-36,8% om precies te zijn) in 2008 en ongeveer de helft cash in de loop van 2009 komt toch ook van bij hen zelf??

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Misschien ter aanvulling (en omdat we dat ook elders doen): de portefeuille van Test-Aankoop leed een verlies van -37% in 2008. Blijkbaar verloren ze toen de moed en bouwden ze een grote cash positie op zonder terug in de markt te stappen. Het gevolg was dat ze in 2009 bijna het hele herstel gemist hebben. Exacte cijfers heb ik niet gevonden, maar in 2009 moet dat minder dan +10% geweest zijn. Ter vergelijking: een puur aandelen fonds zoals Carmignac Investissement had in 2008 een verlies van -30% maar herstelde het jaar nadien met +42%, waardoor het fonds eind 2009 zowat… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be