About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

6
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
hkdsKrispeterdedonderRobokatKevin Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kris
Gast
Kris

Weerom een zeer interessant artikel. Ik had al een tijdje het idee om een soortgelijk overzicht te maken. Een groot stuk van het werk vind ik hier nu onverwacht al verzameld Daarom: is het mogelijk de spreadsheets uit dit artikel in Excel-formaat te downloaden? Lijkt me interessant om op verder te werken en nu en dan te actualiseren.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Als je veel bronnen over beleggen volgt, dan maak je hetzelfde mee.

Koop Goud Want Nu Is Dé Opportuniteit. Binnenkort gaat het stijgen. Echt waar.
Verkoop goud want het gaat alleen maar naar beneden.

Aandelen zijn overgewaardeerd.
Neen, omdat de rente laag is, zijn aandelen echt niet duur, integendeel. Geloof me!

Beleg in tulpenbollen.
Beleg niet in tulpenbollen.

Als je je echt goed gek wil laten maken, moet je je vooral abonneren op twee of drie verschillende beleggingsblaadjes tegelijkertijd …

Kevin
Gast
Kevin

Ik zou een aantal fondsen willen kopen, maar blijkbaar kan ik bij Rabobank.be slechts 3 goeie fondsen kopen uit jullie ‘aan te bevelen lijst’. Klopt dat?

Is Rabobank de interessantste of ga ik beter naar Keytrade, MeDirect, …
Ik ben een vrij nieuw fondsbelegger en nog wat op de tast, heb liefst ook een veilige portefeuille. In fondsen beleggen is voor mij eerder als alternatief op een goed spaarboekje.

peterdedonder
Gast
peterdedonder

>>Klopt dat? Kan kloppen. Rabobank beperkt zich tot een bepaalde selectie van fondsen (waar zij naar eigen zeggen kunnen achter staan) >> Is Rabobank de interessantste of ga ik beter naar Keytrade, MeDirect, … Mijn ervaring: – Bij Rabobank kan je heel wat fondsen aankopen zonder kosten (of toch heel lage) – Bij MeDirect kan je bijna alle fondsen aankopen zonder kosten. Ik ben dus voor wat betreft het aankopen van fondsen recent veranderd van Rabobank naar MeDirect. En al helemaal voor wat betreft mijn spaarrekeningen! Check hun intrestpercentages. Misschien niet veel, maar toch 3à4 keer hoger dan bij alle… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be